Geld challenge

Geld challenge

13 januari 2021 7 Door Marìs

Het wordt steeds populairder een geld challenge. Tenminste, een challenge die met geld te maken heeft. Er komen er steeds meer naar Nederland overwaaien.

Geld challenge

Geld challenge

Challenges zijn populair, zo ook een geld challenge. Of eigenlijk meerdere soorten geld challenges, je kunt het zo gek niet bedenken of mensen komen ermee alsof het écht een uitdaging is. Wat voor sommigen ook echt zo is. Andere challenges vind ik persoonlijk echt onzin en zouden voor mij geen uitdaging zijn.

Leestip: Totale extra inkomsten 2020!

Zo las ik de laatste weken nu al over 2 verschillende challenges. De ene betrof een halfjaar lang geen kleding kopen, van januari t/m juni. Voor mij persoonlijk is dat geen enkele uitdaging, want ik ben niet zo van het shoppen. En 6 maanden geen kleding kopen (ook geen onderbroeken en sokken), is voor mij een makkie. Ruilen mag dan weer wel tijdens deze challenge.

Ik koop namelijk altijd alleen maar kleding óf bij een musical (een trui of vest, of soms een shirtje), omdat ik weet dat die kleding van goede kwaliteit is, of in het buitenland als ik op vakantie ben. Momenteel heb ik ook niet persé kleding nodig. Ik koop echt alleen dingen die ik nodig heb. Dus als iets kapot is, of als ik te weinig heb van een bepaalde soort kleding. Ik snap dan ook oprecht niet dat mensen maandelijks zoveel geld kunnen uitgeven aan kleding. Waarom zou je dat doen? Je kunt toch wel wat beters met je geld doen?! Waar je écht iets aan hebt.

De andere challenge waar ik over las is buy nothing new. Of terwijl koop niks nieuws. En dat dan een jaar lang. Dat zou voor mij dan wél weer een uitdaging zijn. Hierbij zijn de regels dan dat je wel iets in de kringloopwinkel of via marktplaats mag kopen, want dat is niet nieuw. Stel je wasmachine gaat kapot, ook dán mag je niks nieuws kopen (wel 2e hands). Dit is in mijn ogen dan dus vooral om verspilling tegen te gaan. Je kijkt bij deze challenge eerder naar hergebruiken wat weer goed is voor het milieu.

Nu moet ik wel eerlijk zeggen dat ook deze challenge niks voor mij zou zijn, want ik wil gewoon alles nieuw hebben, zodat ik zéker weet dat iets zo lang mogelijk mee gaat. En ook in kan schatten; het is zo oud, dan is het dan en dan aan vervanging toe. Bij 2e hands spullen weet je dat nu eenmaal vaak niet. En je weet ook niet hoe de persoon voor je ermee omgegaan is. Zelf ben ik erg zuinig op mijn spullen, juist zodát ze zo lang mogelijk mee gaan. Het zal vast tussen mijn oren zitten, maar dat is wel de reden dat ik nu eenmaal liever iets nieuws koop. Ik kan dan voor de kwaliteit gaan die ik wil. Met 2e hands heb je nu eenmaal niet altijd zoveel keuze. Wat niet weg neemt dat ik het wel goed vind als mensen spullen een tweede leven geven.

Als ik zelf iets weg doe, gooi ik dat ook niet zomaar in de vuilnisbak, ik zal het dan altijd weggeven of naar de kringloop brengen. Voor online verkopen heb ik nou eenmaal niet het geduld. Ook niet omdat je vaak voor lul zit te wachten, omdat mensen dan weer niet komen opdagen. Daar heb ik echt een bloedhekel aan. Dat heb ik in het verleden al zó vaak meegemaakt dat ik daar echt wel klaar mee ben. Het bezorgd me stress en irritatie. En dat voorkom ik graag 😉

Leestip: Besparen met een auto 5 tips!

Over welke challenges die met geld te maken hebben die hier nog niet staan heb jij gehoord? Of welke heb jij gedaan?

Geld challenge