Besparen met een auto 5 tips

Besparen met een auto 5 tips

4 januari 2021 22 Door Marìs

Besparen met een auto 5 tips is gewoon mogelijk! Er zijn diverse manieren waarop je de kosten omlaag kunt brengen, waarbij je niet meteen zegt; weg met die auto.

Besparen met een auto 5 tips

Besparen met een auto 5 tips

Je kunt besparen met een auto 5 tips. Er zijn verschillende dingen waar je op kunt letten waardoor je geld bespaard. Ten eerste is het formaat van je auto belangrijk. Rijdt jij in een grote zware auto, betaal je ook meer wegenbelasting. Maar kun jij het prima af met een van de kleinere modellen, dan merk je dat dus al meteen in je maandlasten. Zowel de wegenbelasting als je autoverzekering zijn dan lager.

Leestip: Hoe staat het ervoor met autogeld terugzetten?!

En om dan meteen door te gaan over de autoverzekering. Je hebt natuurlijk 3 opties, of allrisk verzekeren, WA+ of gewoon alleen WA. Zelf heb ik een auto die 8,5 jaar oud is en kan dus prima af met een WA+ verzekering. Alleen WA vind ik niks, omdat de auto dan niet verzekerd is tegen diefstal of vandalisme en op dit moment heb ik niet genoeg geld gereserveerd staan om een nieuwe (2e hands) auto te kunnen kopen.

Wanneer je auto 6 jaar oud is kun je hem gemakkelijk overzetten van allrisk naar WA+, dan heeft het geen zin meer om hem allrisk te verzekeren. De waarde is dan al flink gedaald.
Wat betreft het kopen van auto’s, kun je natuurlijk heel gemakkelijk besparen op de leeftijd van de auto. Iedereen weet dat wanneer je met een nieuwe auto de garage uitrijdt, hij al meteen duizenden euro’s minder waard is. Beetje zonde van je geld is dat wel, toch? Ga daarom voor 2e hands! Is er nou niet gelijk een 2e hands auto, terwijl je oude al wel kapot is, dan kun je altijd tijdelijk een auto huren, terwijl je ondertussen naar een geschikte auto op zoek gaat.

Of wellicht kun je een auto van een kennis huren, dat scheelt een hoop geld. Of wellicht heeft jouw garage wel een tijdelijke auto voor je. Je kunt dat soort dingen altijd even uitzoeken! Wie weet levert het je nog wat op.

Wat je ook kunt doen is letten op je snelheid, neem ‘het nieuwe rijden’. Daarmee rij je ook zuiniger. Dus niet vlak voor het stoplicht hard op je rem gaan staan, maar je auto laten uitrollen. Snel doorschakelen naar een hogere versnelling (als je handmatig schakelt). Regelmatig boven de maximale snelheid zitten, kost je ook meer geld omdat je vaker zult afzakken. Zodat je iets minder ’te hard’ rijdt. Of omdat je net die ene (mobiele) flitser tegenkomt. En hoeveel is het je dan waard dat je 10 kilometer per uur harder reed? Is het dat die boete waard of niet? Ik vind van niet! Zonde van je geld! Met datzelfde bedrag had je hele andere leuke dingen kunnen doen, of je had het kunnen investeren en meer van je geld kunnen maken.

Tot slot is er ook nog iets wat veel mensen vergeten, de bandenspanning. Wanneer je ervoor zorgt dat je bandenspanning goed blijft, verbruik je minder brandstof en hoef je dus ook minder vaak te tanken. Zelf tank ik ongeveer eens in de 5 a 6 weken en dan maak ik ook altijd even gebruik van het apparaat wat je bandenspanning meet. Dat kost 50 cent (wat dus minder geld kost dan vaker tanken). En eigenlijk moeten de banden dan ook altijd wel weer wat gevuld worden. Nu moet ik er wel bij vermelden dat ik ook 4 dagen per week over wegen met wegwerkzaamheden rij, dus die zijn wat slechter. Maar hey, er zijn genoeg slechte wegen te vinden in Nederland, dus wie weet geldt dat ook voor jou.

Leestip: Auto gekocht!

In hoeverre bespaar jij op je auto? Welke dingen uit bovenstaand rijtje doe jij?

Besparen met een auto 5 tips