Gran Canaria uitgaven per week 2023

Gran Canaria uitgaven per week 2023

15 november 2023 3 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie onze Gran Canaria uitgaven per week 2023. Wat hier allemaal wel en niet bij in zit, kunnen jullie in dit artikel lezen.

Gran Canaria uitgaven per week 2023

Gran Canaria uitgaven per week 2023

Vandaag deel ik met jullie onze Gran Canaria uitgaven per week 2023. Voor de niet volgers die bij dit artikel terecht komen; ik was met mijn moeder 24 dagen op Gran Canaria. Ik zal de 3 weken als volgt verdelen; 3x 8 dagen. Dat is natuurlijk niet letterlijk een week, maar omdat wij er 24 dagen waren ipv letterlijk 3 weken, iets handiger. Anders hou ik 2 losse dagen over waar ik niks mee kan.

Leestip: Mijn uitgaven Gran Canaria 2023!

Meestal zijn wij in het begin van onze vakanties altijd het actiefst en doen we later in onze vakantie een stuk minder. Tenminste; als we op Gran Canaria zijn. Onze vakantie bestaat vaak uit een mix van excursies, shoppen en lekker relaxen. Op Gran Canaria doen wij vaak alles met de taxi, en heel soms het plaatselijk openbaar vervoer. Taxi’s zijn op Gran Canaria heel goedkoop, zeker voor kortere stukjes betaal je nog geen 4 euro per rit. Fooi wordt wel erg gewaardeerd, dus dat geven wij altijd.

Onder de uitgaven per week laat ik vallen; uitgaven voor de taxi, het ov, de lunch en wat we kochten/ betaalden aan drinken, kosten van de supermarkt en kosten als er water gekocht is. De kosten van het shoppen zal ik hierin niet meenemen, evenals de kosten van de excursies niet, omdat deze thuis al betaald zijn. Deze hadden wij via internet al gereserveerd.

De kosten per week

Week 1 bestaat in dit geval dus van dag 1 t/m dag 8. In deze week hadden wij diverse keren kosten voor taxi’s, waaronder ook de pick up van het vliegveld naar ons hotel. Dat is altijd een stukje duurder omdat je dan verder gaat met de taxi. Maar het is nog altijd een stuk goedkoper dan in Nederland. Natuurlijk deden wij ook boodschappen, we huurder een kluisje en betaalden daar borg voor, maar ook dat tel ik even mee, want dat geld moet je eerst uitgeven voordat je het terug kunt krijgen.

Ook tel ik hierin mee de fooi die we diverse keren gaven. Geld wat we uitgaven tijdens kleding of souvenirs shoppen tel ik niet mee. Dit is elk jaar weer anders en verschilt heel erg per persoon. Kosten voor het ov hadden we ook in de eerste week. In onze eerste week gaven wij 400,30 euro uit.

Week 2 bestaat uit dag 9 t/m dag 16. In deze week hadden wij wederom diverse keren kosten voor taxi’s, waaronder 1 hele dure rit (waar wij zelf voor gekozen hadden) naar een mooi natuur fenomeen. Ook deze week zit er weer het een en ander aan fooi bij de kosten in, en natuurlijk ook weer supermarkt/ water kosten. Natuurlijk kosten voor de lunch en drinken. Tevens zitten er deze keer ook kosten bij voor het strand (2,50 per stoel/ parasol en 50 cent voor de wc). In totaal gaven wij in onze 2e week 444,35 euro uit.

Tot slot week nr 3, deze bestaat uit dag 17 t/m dag 24. Diverse keren kosten voor taxi’s, fooi, natuurlijk ook lunch en drinken. Ook weer de supermarkt/ water. En tot slot ook weer taxikosten voor de pick up vanaf ons hotel naar het vliegveld toe. In totaal gaven wij deze 3e week 276,68 euro uit.

Leestip: Uitgaven tijdens de 2e excursie!

Vinden jullie het ook altijd leuk om bij te houden wat je uitgeeft op vakantie? Wij wel! We doen op vakantie nooit zuinig aan, maar genieten volop. Zuinig doen kan de rest van het jaar wel weer. De ene dag geven we misschien 600 euro uit, en de volgende dag maar 25. Er zitten genoeg dagen tussen waarop we maar erg weinig uitgeven, gewoon omdat dat dan bijvoorbeeld een relaxdag is.

Gran Canaria uitgaven per week 2023