Het gouden ei van je gans

Het gouden ei van je gans

7 december 2020 7 Door Marìs

Het gouden ei van je gans is een verhaal die ik een tijdje terug hoorde en onthield. Ik ga dit vandaag met jullie delen, omdat het een mooie manier is om uit te leggen hoe je rijk(er) kunt worden.

Het gouden ei van je gans

Het gouden ei van je gans

Het gouden ei van je gans is een verhaal die ik een tijdje terug hoorde en onthield. Onlangs kwam het ook voor in een boek wat ik las, daardoor kwam ik er weer op. Daarom ga ik het nu met jullie delen. Want wie dit principe begrijpt, kan financieel heel veel bereiken. Ik vertel het verhaal op mijn manier.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Een boer had een gans die eieren legde. Op een dag legde die gans ineens een gouden ei. De boer verkocht dit ei voor veel geld, want echt goud was veel geld waard. De dagen daarop legde de gans elke dag een gouden ei, wat de boer steeds verkocht. Hij werd erg blij van al dat geld wat hij ervoor ontving, maar vond het te langzaam gaan. Dus hij werd ongeduldig en boos, omdat de gans niet meer gouden eieren per dag legde. Hij was zo boos dat hij zijn gans door midden hakte.

Hierdoor was hij ineens zijn belangrijkste inkomstenbron kwijt. En zijn doelen behalen lukte dus niet meer. Wat men hiermee bedoeld te zeggen is dat je niet al je geld uit moet geven. Al je geld spaart om het alleen maar uit te geven, is dat dus: jouw gans vermoorden. Want jouw geld maakt je niet meer rijker, omdat je het uitgeeft.

Wanneer je rijker wilt worden, moet je er dus voor zorgen dat je een eigen gans met gouden eieren krijgt. En nooit je gans vermoorden. Zorg ervoor dat je een bepaald bedrag aan geld hebt wat voor jou aan het werk gaat. Dat zal in het begin nog niet zoveel zijn, want je moet ergens beginnen. Maar wanneer je de 50, 40, 10 regel toe past en dit blijft doen, zal het steeds meer worden. Rijk worden doe je niet in 1 dag of jaar. Daar doe je veel langer over. Rome is ook niet in 1 dag gebouwd. Iets opbouwen kost nu eenmaal tijd.

Zelfvertrouwen

Wel kun je kijken naar hoe je meer geld kunt verdienen om je dromen sneller te realiseren. Kijk hierbij echt alleen naar dingen die wél kunnen. Je hebt altijd mogelijkheden. Het is aan jou om die te zien, of te creëren.

Hoeveel geld we verdienen hangt samen met ons zelfvertrouwen. Durf jij om loonsverhoging te vragen? Dan krijg je het sneller dan wanneer je dat nooit probeert. Maar als jij overtuigd bent van je eigen kunnen en een eigen bedrijf start, kun je nóg meer geld verdienen, omdat je de regie zelf in handen hebt en dan ook mensen voor jou kunt laten werken.

Je kunt aan je zelfvertrouwen werken door een succesdagboek bij te houden. Daarin kun je al je successen teruglezen en zo zie je uiteindelijk altijd dat je veel meer kunt dan je zelf denkt. Er zullen altijd mensen zijn die jouw ideeën afkraken. Laat ze lekker kletsen en ga door met waarmee je begonnen was. Wat die mensen denken is niet belangrijk. Jij bent dit gestart omdat je dit leuk vind en omdat je dit kunt.

Geld blijft alleen bij je als je erop voorbereid bent!

Onthou: geld blijft alleen bij iemand die zich erop voorbereid. Geld is op zichzelf staand niet goed of slecht, maar neutraal. Pas als het bij iemand terecht komt, doet het iets met iemand. Een positief persoon zal nog gelukkiger worden en een negatief persoon zal alleen maar meer zorgen hebben. Wil je hierin dus iets veranderen, dan moet je er niet alleen voor zorgen dat je meer inkomsten krijgt, maar ook je denkwijze aanpassen. Dit kun je ook voor elkaar krijgen met je succesdagboek. Wanneer je elke dag je successen opschrijft en terugleest wanneer je het nodig hebt, wordt je door positieve gedachten te lezen vanzelf positiever.

Leestip: Sparen om je droom je vervullen!

Kende jij het verhaal van het gouden ei van je gans al?

Het gouden ei van je gans