Hoe spaar je veel geld

Hoe spaar je veel geld

14 april 2018 6 Door Marìs

Hoe spaar je veel geld? Deze week vertel ik jullie hoe je veel geld kunt sparen, ik geef jullie wat tips.

Hoe spaar je veel geld

Hoe spaar je veel geld?

Hoe spaar je veel geld? Wellicht denk je dan meteen; dat kan alleen als je veel geld verdient, maar dat is niet persé waar. Het ligt er natuurlijk wel een beetje aan wat jij ziet als ‘veel’. Want dat verschilt per persoon.

Een eerste belangrijke factor is je kosten zo laag mogelijk houden. Dus sluit niet teveel verzekeringen af, maar naar kijk wat je écht nodig hebt. De enige verzekeringen die verplicht zijn in Nederland zijn je zorgverzekering en als je een huis bezit, een opstalverzekering.

De tweede belangrijke factor is motivatie. Je moet goed weten waar je het voor doet. Dus zorg dat je een duidelijk doel voor ogen hebt, want alleen op die manier is het goed vol te houden om veel geld te sparen. Misschien wil jij graag eerder stoppen met werken of wil jij je huis aflossen. Hou dat doel goed voor ogen. Maak er desnoods een Visionboard van en zet of hang deze op een zichtbare plek in huis. Zo wordt je er elke keer aan herinnert waar je het voor doet.

Verder is het ook handig om te besparen op kleine uitgaven, want veel kleine uitgaven kunnen ook flink oplopen. Ik schreef over dit onderwerp al eens een artikel.

Wanneer je bovenstaande dingen op orde hebt

Wanneer je deze bovenstaande dingen allemaal goed op orde hebt en daar elk jaar weer opnieuw naar kijkt, ben je goed bezig. Kijk elk jaar weer of je iets kunt besparen, dan kun je het maximale geldbedrag sparen en zo kun je dus ook heel wat geld sparen.

Vaak vinden mensen dit allemaal nogal veel gedoe, maar trek er eens 1 dag voor uit om alles uit te gaan zoeken eind van het jaar. En kijk hoeveel geld je op die dag kunt ‘verdienen’ door te vergelijken en over te stappen. Dan kun je daarna pas bepalen of het veel gedoe was en of je het dat waard vind of niet.

Tot slot heb ik nog 1 tip voor je en dat is ongemerkt sparen. Hier schreef ik van de week al een artikel over, dus het is handig om die eventjes terug te lezen! Veel links naar artikelen die ik al eens geschreven heb, maar ik denk dat jullie hier allemaal iets aan hebben. Het voegt allemaal iets toe aan het onderwerp waar ik vandaag over schrijf.

Hebben jullie nog meer tips om zoveel mogelijk geld te sparen? Laat ze dan gerust achter in de reacties!