Je rotgevoel afkopen?

Je rotgevoel afkopen?

18 maart 2020 5 Door Marìs

Je rotgevoel afkopen? Veel mensen doen het, als je je rot voelt gaan shoppen, want door iets te kopen krijg je éventjes dat lekkere gevoel. Waardoor je rotgevoel (tijdelijk) verdwijnt. Koop jij je rotgevoel ook weleens af?

Je rotgevoel afkopen?

Je rotgevoel afkopen? Iedereen voelt zich weleens rot. Ben jij dan zo iemand die zijn of haar rotgevoel afkoopt door dingen te gaan kopen? Dat vroeg ik mij af. Hoeveel mensen doen dit nou eigenlijk!

Leestip: Veel en hard werken levert geld op!

Zelf vind ik het namelijk deels best wel herkenbaar. Want als je iets koopt dan heb je natuurlijk tijdelijk dat blije gevoel, waardoor je rotgevoel afneemt. Zelf heb ik dat nooit zoveel gedaan, maar ik kocht dan wel eens iets als ik op dat moment in de stad was, of online. Maar om het echt uit te geven aan frutsels waar je nooit meer wat mee deed, dat heb ik eigenlijk nooit gedaan als ik me rot voelde.

Waar ik nu naar nijg als ik mezelf rot voel is eerst proberen om mezelf op te vrolijken. Door bijvoorbeeld muziek aan te zetten waarbij ik me ontspannen en fijn voel. Wel heb ik nog sterk de drang om iets te gaan eten wanneer ik me niet zo happy voel. Iets snacken.

Als ik op zo’n moment naar de winkel moet gebeurt het dus nog wel eens dat ik iets te snacken voor mezelf meeneem terwijl dat niet persé in de planning stond. Dan beloof ik mezelf dat ik wat lekkers uit mag zoeken in de supermarkt. Gewoon waar ik op dat moment trek in heb. Nou is dat natuurlijk af en toe ook helemaal niet erg. Je mag jezelf soms best trakteren op wat lekkers. Maar het zou geen wekelijkse gewoonte moeten worden. Gelukkig voel ik me niet vaak rot, dus dat is bij mij ook niet het geval! Ik probeer altijd naar positieve dingen te zoeken wanneer ik mij rot voel. En aan leuke dingen te denken zodat ik weer vrolijker wordt.

Leestip: 1200 euro sparen voor 20 juni 2020 doe ik zo!

Hoe zit dat bij jullie? Kopen jullie je rotgevoel wel eens af? En geef je dan veel geld uit? Wat voor dingen koop je op zo’n moment?

Je rotgevoel afkopen