Je ultieme gelddoel

Je ultieme gelddoel. Deze week praat ik over mijn/ jouw ultieme gelddoel. Wat is jouw doel wat je héél graag wilt bereiken maar waar je (veel) geld voor nodig hebt? Ofterwijl; wat is jouw hoofd spaardoel op dit moment?

Je ultieme gelddoel

Je ultieme gelddoel. We hebben ze allemaal wel, een doel wat (veel) geld kost en die we graag zouden willen bereiken. Nou zeg ik altijd; niks is onmogelijk. In het engels zeggen ze; de word itself says i’m possible. Dat vind ik wel een hele mooie uitspraak. Het is niet altijd even makkelijk om dat doel te halen, maar mogelijk is het zeker!

Bedenk eerst eens wat jouw ultieme gelddoel is, wat wil je heel graag bereiken, maar kost (veel) geld? Schrijf die dingen gewoon eens op papier. En schrijf de bedragen erbij. Wat kost het? Per doel. Wanneer je daarna per doel een spaarplan gaat maken, kun je dit gewoon bereiken!

Leestip: Zo maak je een spaarplan!

Nee, misschien niet binnen de tijd die jij wilt, want niet alles gaat snel. Maar als het écht jouw droomdoel is en je wilt er écht iets voor doen, dan kun jij dat bereiken. Als je maar wilt en je best ervoor doet. Daarnaast moet je je inkomsten en uitgaven goed op een rijtje hebben zodat je meteen duidelijk hebt hoeveel je kunt sparen per maand. En ja misschien moet je dan eens een uitje minder overwegen. Of in plaats van in de stad afspreken met je vriendinnen gewoon lekker thuis afspreken. Laat iedereen wat meenemen dan kost het jou niet als nog onwijs veel geld en het is nog gezellig ook!

Mijn vaste lezers weten wel dat mijn ultieme doel op dit moment verhuizen is. Ik wil hier énorm graag weg. En toen ik vorig jaar écht de smaak van het sparen te pakken kreeg regelde ik eerst dingen die ik nog moest regelen en daarna begon ik met sparen. Zo spaarde ik eerst het geld bij elkaar om 1 maand dubbele woonlasten te kunnen betalen. Daarna besloten we om niet meer extra af te lossen op onze huidige hypotheek, maar om dat geld apart te zetten voor de aankoop van een nieuwe woning. Dat is dus wat we nu maandelijks doen met mijn deel van de hypotheek.

Leestip: Spaardoelen 2018 behaald?

Tot slot begon ik aan een belangrijk spaardoel; 2000 euro bij elkaar sparen om de verhuizing zelf van te betalen en wat kleine klussen zoals verven. Daarna begon ik met mijn buffer op te hogen, daar ben ik tot op heden nog steeds mee bezig. Hier wil ik namelijk apparatuur van kunnen betalen die aangeschaft of vervangen dient te worden én een logeerbed. Momenteel staat daar net iets meer op dan 700 euro, dus dat is misschien net 1 apparaat. Kortom; nog even hard door sparen! Wel kijken wij al rond voor huizen, want als we iets moois zien dan willen we wel direct toeslaan. Je hoeft ten slotte niet álles in 1x te doen/ veranderen aan je nieuwe woning. Het kan ook in delen.

Mijn ideaalbeeld is om eerst eens 4800 euro op mijn buffer rekening te hebben staan. Maar wie weet hou ik het eerst wel op 3000 euro en ga ik daarna bijvoorbeeld extra geld sparen om in te leggen voor de nieuwe woning, of ga ik mijn klusgeld verder ophogen. Dat weet ik nog niet. Ik heb bijvoorbeeld al diverse woningen voorbij zien komen die geen oven hebben, maar die gebruik ik wekelijks, dus dat zou een ding zijn die ik dan direct aan wil schaffen. En een vaatwasser, wanneer deze er niet is. Hoewel de meeste woningen die ik zie wel gewoon een vaatwasser hebben, dus dat is top!

Wat zouden jullie in mijn geval doen als je deze verschillende potjes hebt voor je verhuizing die ik hierboven noem? Hoeveel zou jij sparen op je bufferrekening en welke rekening zou je daarna gaan vullen?

2 thoughts on “Je ultieme gelddoel”

  1. Het is me niet helemaal duidelijk, ga je samenwonen en vang je dan samen de kosten van het verhuizen op? Ik schrok heel erg van de kosten. Alleen al de maaltijden voor de helpers.

    1. Ok thanks voor de tip! Nee, mijn moeder en ik kijken samen rond. Zij koopt het huis en dat wordt uiteindelijk van mij (wanneer zij er ooit niet meer is). En ik betaal haar per maand geld voor de woning, wat we gebruiken om extra af te lossen, zodat de maandlasten steeds lager worden. Dat hebben we destijds ook met dit appartement gedaan. Maar omdat er hier veel veranderd is (een drukke weg voor het pand gekomen, buurflats die niet meer verkocht werden maar verhuurd enz). Zit ik hier niet meer naar mijn zin en ik wilde graag wat groter wonen. Zegmaar gewoon een huis voor de toekomst waar ik de komende 30 jaar in kan blijven wonen. Even de korte versie van het verhaal 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *