Kan de zorgverzekering goedkoper?

Kan de zorgverzekering goedkoper?

14 november 2020 24 Door Marìs

De vraag van vandaag is kan de zorgverzekering goedkoper? Het ligt eraan hoe je deze vraag opvat, maar voor mij is het antwoord ja!

kan de zorgverzekering goedkoper

Kan de zorgverzekering goedkoper?

Het antwoord op de vraag kan de zorgverzekering goedkoper is voor mij: ja! Ik kreeg namelijk bericht van mijn huidige zorgverzekeraar (ziezo zilveren kruis) dat mijn nieuwe premie 87,25 euro zou gaan worden per maand. Dit is mét het hoogste eigen risico wat je kunt nemen. Dus ging ik natuurlijk uitzoeken of het goedkoper zou kunnen volgend jaar.

Leestip: Verdien ook makkelijk online geld via Euroclix!

In eerste instantie deed ik dat de dag nadat de zorgpremies allemaal bekend moesten zijn gemaakt, maar soms zijn de vergelijkers nog wat trager. Dus eerst kwam eruit dat mijn huidige zorgverzekeraar de goedkoopste zou zijn. Nu gebruik ik altijd diverse vergelijkers, zodat ik zeker weet dat ik niks mis. Niet elke vergelijker toont namelijk elke verzekering. Uiteindelijk kwam ik via een van mijn kliksite emails terecht op deze vergelijker, waarvan ik geen naam noem, aangezien het geen samenwerking is.

Dat was een dag nadat ik de eerste vergelijkers bekeken had. En ineens kwam er een goedkopere optie naar voren! Namelijk bij Zekur punt nl voor 85,95 euro per maand. De zorgverzekering ineens betalen ga ik op dit moment namelijk nog niet doen omdat dat voor mij niet prettig voelt. Dit scheelt 1,30 euro per maand en dus in totaal 15,60 euro voor mij in het jaar 2021.

Waar ik dan altijd naar kijk is; is er een contract met mijn ziekenhuizen die ik belangrijk vind en zo niet, wat gebeurt er dan? Maar ook als er geen contract is wordt de zorg voor 80% vergoed. Dus dat vind ik netjes. De huisarts wordt namelijk sowieso vergoed, ook dat is iets wat ik belangrijk vind.

Al met al zal ik het binnenkort nóg een paar keer vergelijken zodat ik zeker weet dat dit écht het goedkoopste bedrag is en daarna zal ik overgaan tot het maken van de overstap. Ik doe dit eigenlijk altijd via een vergelijkingssite, omdat ze dan automatisch je oude zorgverzekering opzeggen. Kan dit niet, dan doe ik het gewoon zelf. Want het is iets wat gewoon makkelijk is, maar het zou mij niet persé tegenhouden om over te stappen als ik het wel zelf moet doen.

Ook wacht ik natuurlijk nog op het nieuwe bedrag van de zorgtoeslag die ik ga ontvangen. Dan weet ik tenminste hoeveel ‘winst’ ik gemaakt heb door over te gaan stappen. Dit jaar ontving ik 104 euro per maand aan zorgtoeslag, sinds oktober werd dit 105 euro per maand.

Leestip: Ben jij een gever of een ontvanger!

Stap jij dit jaar ook weer over? Of zit jij al bij de goedkoopste? Wat is voor jou belangrijk aan je zorgverzekering?

kan de zorgverzekering goedkoper