Koningsdag en geld

Koningsdag en geld

4 mei 2022 5 Door Marìs

Hebben Koningsdag en geld voor jou iets met elkaar te maken? Voor velen hangt het samen met de rommelmarkt/ vrijmarkt. Je spullen verkopen om ze een tweede leven te geven én er nog wat geld voor terug te krijgen.

Koningsdag en geld

Koningsdag en geld

Hebben Koningsdag en geld voor jou iets met elkaar te maken? Of juist totaal niet? Mijn antwoord op deze vraag is zowel ja, als nee. Want vroeger als kind was er op de hoek van de straat een groenstrook met meerdere veldjes, daarop zat iedereen dan altijd spullen te verkopen op Koningsdag. Toen uiteraard nog Koninginnedag.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Zo leerde ik al vroeg om ’te werken’ voor mijn geld. Naast thuis diverse klusjes te doen waarmee ik geld kon verdienen. Ook leerde ik hierdoor afscheid te nemen van spullen die je niet meer nodig hebt/ niet meer gebruikt. En dat het afscheid nemen van dingen door ze te verkopen ook weer geld oplevert waardoor je weer nieuwe dingen kunt kopen. Vroeger was verkopen op de vrijmarkt ook echt nog leuk. Waar ik woonde, gunde mensen je dan ook de prijs die je vroeg. Afdingen werd wel gedaan, maar niet in die erge mate als wat mensen tegenwoordig doen. Dat je bijvoorbeeld ergens een euro voor vraagt en zij grofweg 10 cent bieden.

Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik spullen verkopen daardoor al jaren niet meer leuk vind. Op Koningsdag verkopen, daarvoor heb ik het geduld niet meer. Marktplaats is eigenlijk hetzelfde verhaal. Mensen komen steeds vaker niet opdagen of proberen je op te lichten, waardoor het niet meer leuk is. Uiteraard zitten er ook nog normale mensen op deze verkoopsite, maar die moet je net treffen. Voor mezelf heb ik er meer nadeel van dan voordeel. Ik heb al zo vaak voor niks zitten wachten omdat iemand gewoon niet kwam opdagen. Zonde van mijn tijd.

Nu ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar jullie associaties tussen Koningsdag en geld verdienen. Ben jij daar mee bezig? Of is het voor jou alleen een leuke dag met veel activiteiten? Of ben je er eigenlijk helemaal niet meer mee bezig en is het voor jou net zo’n gewone dag als alle anderen? Zelf ben ik niet meer bezig met Koningsdag in die zin dat ik geen activiteiten bezoek. Wel kijk ik altijd even naar Koningsdag op tv, dat vind ik altijd wel gezellig. Altijd handig om wel mee te kunnen kijken, maar zelf niet in de drukte te hoeven staan. Verkopen of spullen weg doen is goed voor je, want rommel is slecht voor je concentratie en slecht voor je humeur!

Hoewel het natuurlijk ook even goed wel wat gezelligs heeft om over de vrijmarkt rond te lopen. Maar daar heb ik meestal gewoon geen behoefte aan. Ik wandel liever op plekken waar het lekker rustig is. Gewoon in de natuur bijvoorbeeld. En dan niet specifiek op Koningsdag, maar gewoon wanneer ik daar zin in heb.

Leestip: Online wat extra geld verdienen kan hier!

Is er voor jou een connectie tussen Koningsdag en geld? Het kan natuurlijk ook dat jij alle markten over struint en juist veel geld uitgeeft omdat je veel leuks tegen komt!

Koningsdag en geld