Kosten vergelijken

Kosten vergelijken

13 februari 2021 9 Door Marìs

We doen het allemaal wel eens; kosten vergelijken. Want niemand wil graag teveel geld betalen als dat nergens voor nodig is.

Kosten vergelijken

Kosten vergelijken

We doen het allemaal wel eens; kosten vergelijken. Niemand betaalt graag teveel geld voor wat dan ook. Voor dat geld kunnen we wel een leukere bestemming verzinnen. Daarom is het goed om regelmatig je kosten eens te vergelijken en te kijken of het goedkoper kan.

Leestip: 5 tips voor gezonde financiën!

Dit geldt voor alle kosten die je hebt. Van je hypotheek, tot verzekeringen en abonnementen. Maar ook je boodschappenbudget, en andere budgetten. Of dienstverleningen zoals je energie. Wellicht zit je nu bij aanbieder A, terwijl je bij aanbieder B goedkoper uit bent.

Wanneer je jaarlijks kijkt naar je kosten en wat er goedkoper kan, kun je namelijk nog best wel wat geld besparen. Zo kijk ik jaarlijks naar mijn zorgverzekering. Ik heb voor mezelf heel duidelijk op een rijtje wat ik wil dat de verzekering aanbied, en aan de hand daarvan ga ik kijken wat voor mij het goedkoopste is. Al zou het maar 25 cent per maand schelen, ik stap over! Want op jaarbasis zijn dat toch nog een paar hele euro’s, waar ik liever andere leukere dingen mee doe.

Abonnementen heb ik zelf niet zoveel, wel internet en tv, maar ook daarvoor heb ik bepaalde eisen waaraan dat moet voldoen voor mij. Daarvan vind ik vooral de betrouwbaarheid heel belangrijk, dus weinig tot geen storingen, constante snelheid (niet de ene keer traag en de andere keer snel), want internet heb ik veel nodig. En ja, ik kijk ook dagelijks tv. Als een van de weinigen volgens mij nog. Ik hoor zo vaak dat mensen hun tv (abonnement) de deur uit gedaan hebben. Daar kan ik mij zelf niks bij voorstellen. Behalve als er een goed en goedkoper alternatief voor is, zodat ik alle programma’s kan kijken die ik nu ook kijk. Wederom moet het dan voor mij betrouwbaar zijn. Het moet gewoon altijd werken.

Ook heb ik een bibliotheek abonnement. Deze deel ik, dus hiervoor betaal ik jaarlijks de helft van het bedrag wat het kost. Wel zo prettig. Deze moet overigens binnenkort weer betaald worden. Wat voor mij nu 32,50 kost. Maar dan kan ik wel weer een jaar volop genieten van de boeken en reviews schrijven voor mijn 2e blog. Want elk boek dat ik lees, review ik op mijn andere blog.

Sommige dingen kunnen gewoon niet goedkoper. En voor andere dingen levert het teveel gedoe op om over te stappen. Zo zal ik niet zo snel van internetprovider overstappen, gewoon omdat je dan altijd wel een dag zonder internet/ tv zit. Wat je wel kunt doen, is doen alsof je over wilt stappen, om zo een lagere abonnementsprijs te krijgen (vaak tijdelijk voor een paar maanden). Bel je provider op kies voor ‘opzeggen’ en zeg dat je korting wilt. Vaak krijg je dan wel een mooi aanbod en het levert ook geen onnodig gedoe op.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Welke dingen leveren voor jou teveel gedoe op om over te stappen? En waarvoor kijk jij jaarlijks altijd of het nog goedkoper kan? Het kost misschien een middagje, maar kan je op jaarbasis veel geld opleveren!

Kosten vergelijken