Kosten voor je favoriete maaltijd

Kosten voor je favoriete maaltijd

11 februari 2022 11 Door Marìs

Wat zijn de kosten voor je favoriete maaltijd? Iedereen heeft wel een favoriete maaltijd, of meerdere favoriete maaltijden. Maar heb jij er wel eens over nagedacht wat de kosten daarvoor zijn?

Kosten voor je favoriete maaltijd

Kosten voor je favoriete maaltijd

Wat zijn de kosten voor je favoriete maaltijd? Ineens zat ik na te denken over wat eten eigenlijk kost. Wat kost het nou eigenlijk om jouw favoriete maaltijd te maken? Of maak jij jouw favoriete maaltijd niet zelf, maar is jouw favoriet misschien iets wat iemand anders voor jou maakt(e).

Leestip: Lekker en luxe eten!

Als je mij als kind vroeg wat mijn favoriete maaltijd was zei ik altijd; bami van de chinees. Want als ik jarig was mocht ik uitkiezen wat ik wilde eten, en dat was altijd bami van de chinees. Met satésaus en kroepoek. Als mijn moeder bijvoorbeeld bami maakte, dan smaakte dat heel anders, dus dat wilde ik niet. Ik wilde het écht van de chinees hebben.

Als je mij nu zou vragen wat mijn favoriete maaltijd is dan krijg je een ander antwoord. Niet omdat ik bami van de chinees niet meer lekker vind, maar wel omdat het niet meer mijn favoriete maaltijd is. Dat is nu namelijk pasta. Ik ben dol op pasta. Ga met mij uit eten bij een goede Italiaan en ik ben helemaal blij. Ik eet pasta dan ook wekelijks. Maar ook hierbij geldt; het smaakt heel anders als je zelf pasta maakt.

Nu kun je dat ook totaal niet vergelijken met pasta van een Italiaan omdat die écht het deeg nog zelf maken. En dat doe ik dan weer niet, want ik heb een bloedhekel aan koken. Dus mijn pasta is gewoon van de Grand Italia. Prima pasta voor thuis overigens! Vind ik dan 😉 Meestal mix ik 2 soorten pasta door elkaar. Als ik zou moeten zeggen wat het kost om mijn favoriete maaltijd te maken die ik thuis kan bereiden, dan gaat dat als volgt.

Ik koop 1 zak salade pasta Casarecce, die kost nu 2,29 bij mijn supermarkt, de AH. Daar doorheen gooi ik Fusilli pasta. Een zak daarvan kost 1,59 euro. Dan heb je nog prei nodig, die kost op dit moment 0,65 euro per stuk, dus doe dat voor het gemak keer 2, dan krijg je 1,30 euro. Want als ik pasta maak, doe ik dat voor minimaal 2 dagen. Gooi daar nog een pakje kookroom doorheen van 0,89 euro en je kunt een totaalprijs gaan optellen. Dan heb ik dus 6,07 euro uitgegeven voordat ik mijn favoriete maaltijd kan maken. Wat natuurlijk niet helemáál klopt, omdat ik met die zakken pasta veel vaker doe dan 2 maaltijden. Ik denk dat ik daar wel voor 7 of 8 maaltijden uit haal.

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een van mijn links, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Feit blijft dat ik niet van koken hou, maar het natuurlijk wel gewoon doe, want ja ik zal toch moeten eten. En je kunt moeilijk elke dag brood eten (daar raak ik heel snel op uitgekeken). En daarbij is zelf koken nog altijd gezonder en goedkoper dan kant en klaar maaltijden kopen/ eten. Maar af en toe trakteer ik mezelf wel op een dagje niet koken, door wel een snelmenu te eten. Of door een patatje te halen. En het liefst eet ik gewoon in een lekker restaurant. Zeker als het een goede Italiaan is.

Leestip: Sparen en niet genieten!

Wat zijn de kosten voor jouw favoriete maaltijd? En wat ís jouw favoriete maaltijd? Kook je die zelf of juist niet? Ik heb de prijzen nagekeken bij de AH zoals ze op dit moment zijn van de merken die ik altijd koop, ik ben absoluut niet op zoek naar manieren om dat goedkoper of anders te doen.

Kosten voor je favoriete maaltijd