
Kosten voor je favoriete maaltijd
Wat zijn de kosten voor je favoriete maaltijd? Iedereen heeft wel een favoriete maaltijd, of meerdere favoriete maaltijden. Maar heb jij er wel eens over nagedacht wat de kosten daarvoor zijn?
Kosten voor je favoriete maaltijd
Wat zijn de kosten voor je favoriete maaltijd? Ineens zat ik na te denken over wat eten eigenlijk kost. Wat kost het nou eigenlijk om jouw favoriete maaltijd te maken? Of maak jij jouw favoriete maaltijd niet zelf, maar is jouw favoriet misschien iets wat iemand anders voor jou maakt(e).
Als je mij als kind vroeg wat mijn favoriete maaltijd was zei ik altijd; bami van de chinees. Want als ik jarig was mocht ik uitkiezen wat ik wilde eten, en dat was altijd bami van de chinees. Met satésaus en kroepoek. Als mijn moeder bijvoorbeeld bami maakte, dan smaakte dat heel anders, dus dat wilde ik niet. Ik wilde het écht van de chinees hebben.
Als je mij nu zou vragen wat mijn favoriete maaltijd is dan krijg je een ander antwoord. Niet omdat ik bami van de chinees niet meer lekker vind, maar wel omdat het niet meer mijn favoriete maaltijd is. Dat is nu namelijk pasta. Ik ben dol op pasta. Ga met mij uit eten bij een goede Italiaan en ik ben helemaal blij. Ik eet pasta dan ook wekelijks. Maar ook hierbij geldt; het smaakt heel anders als je zelf pasta maakt.
Nu kun je dat ook totaal niet vergelijken met pasta van een Italiaan omdat die écht het deeg nog zelf maken. En dat doe ik dan weer niet, want ik heb een bloedhekel aan koken. Dus mijn pasta is gewoon van de Grand Italia. Prima pasta voor thuis overigens! Vind ik dan 😉 Meestal mix ik 2 soorten pasta door elkaar. Als ik zou moeten zeggen wat het kost om mijn favoriete maaltijd te maken die ik thuis kan bereiden, dan gaat dat als volgt.
Ik koop 1 zak salade pasta Casarecce, die kost nu 2,29 bij mijn supermarkt, de AH. Daar doorheen gooi ik Fusilli pasta. Een zak daarvan kost 1,59 euro. Dan heb je nog prei nodig, die kost op dit moment 0,65 euro per stuk, dus doe dat voor het gemak keer 2, dan krijg je 1,30 euro. Want als ik pasta maak, doe ik dat voor minimaal 2 dagen. Gooi daar nog een pakje kookroom doorheen van 0,89 euro en je kunt een totaalprijs gaan optellen. Dan heb ik dus 6,07 euro uitgegeven voordat ik mijn favoriete maaltijd kan maken. Wat natuurlijk niet helemáál klopt, omdat ik met die zakken pasta veel vaker doe dan 2 maaltijden. Ik denk dat ik daar wel voor 7 of 8 maaltijden uit haal.
Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een van mijn links, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.
Feit blijft dat ik niet van koken hou, maar het natuurlijk wel gewoon doe, want ja ik zal toch moeten eten. En je kunt moeilijk elke dag brood eten (daar raak ik heel snel op uitgekeken). En daarbij is zelf koken nog altijd gezonder en goedkoper dan kant en klaar maaltijden kopen/ eten. Maar af en toe trakteer ik mezelf wel op een dagje niet koken, door wel een snelmenu te eten. Of door een patatje te halen. En het liefst eet ik gewoon in een lekker restaurant. Zeker als het een goede Italiaan is.
Leestip: Sparen en niet genieten!
Wat zijn de kosten voor jouw favoriete maaltijd? En wat ís jouw favoriete maaltijd? Kook je die zelf of juist niet? Ik heb de prijzen nagekeken bij de AH zoals ze op dit moment zijn van de merken die ik altijd koop, ik ben absoluut niet op zoek naar manieren om dat goedkoper of anders te doen.
Andijviestamp is het lekkerste. Maar ik lust (bijna) alles graag.
Ik ben wat kieskeuriger 😉 Lust lang niet alles en heb ook wel echt voorkeuren in wat ik lekkerder vind. Naast wat ik óók lust.
Wat een lekker en simpel pasta gerecht. Dat ga ik ook eens maken, misschien met wat extra ham erbij.
Als kind was ik een lastige eter, maar wat ik heerlijk vond was stamppot zuurkool met knakworstjes. Dat koos ik ook voor mijn verjaardag (in oktober). Over de kosten maakte ik me geen zorgen. Mijn ouders hadden aardappelen van de moestuin. Zuurkool kookte mijn moeder met zuurkoolspek. Knakworstjes van Unox. De rest at rookworst erbij.
Nu vind ik dat ook nog lekker, maar mijn favoriete gerecht is iets met garnalen. Liefst uit de wok met broccoli, paprika, Chinese kool, knoflook en oestersaus. Maar ook grote garnalen van de grill, garnalen cocktail of garnalen tapas. Zelf maken doe ik het niet (man en kinderen vinden het niet lekker), ik bestel of eet het bij een restaurant. De kosten variëren. Garnalen zijn niet heel goedkoop. Ik heb het er graag voor over.
Leuk dat je hierdoor op een idee gekomen bent om te eten! Ik ben ook niet heel gemakkelijk. Er zijn mensen die meer eten lusten zeg maar 😉 haha. Maar ik lust wel meer dan dat ik vroeger lustte. Leuk om te lezen wat je graag eet!
Lekker pasta maar doe je daarvan alleen prei en kookroom door?
Dit gaat over mijn favoriete maaltijd. En ja; zo is het mijn favoriet en gaat er dus niks extra’s doorheen. Uiteraard wissel ik wel af met wat ik door mijn pasta gooi. Ik ben niet persé van de vlees/ vleesvervangers of ham of dat soort dingen. Dat zoiets persé door een maaltijd heen moet. Dat doe ik alleen als ik er trek in heb.
Ik heb niet echt een favoriete maaltijd, alles wat ik maak vind ik lekker. De ene week is het wel wat luxer dan de andere week. Maar het liefst eet ik aardappels, lekker stukje vlees en groente. En wat dat kost, geen idee. Ik doe weekboodschappen en ben dan ongeveer rond de 100 euro kwijt voor alles excl. schoonmaak & verzorgingsproducten, en wij zijn met zijn vieren. En 1x in de maand halen we wat van de snackbar of chinees. Normaal gesproken gaan man en ik 2x per jaar uit eten naar ons favoriet restaurant voor een mixed grill. Maar de laatste keer was afgelopen oktober en daarvoor in 2019. Wordt weer eens tijd dus.
Ja dingen die ik niet lekker vind, maak ik natuurlijk ook niet. Maar dit gerecht in dit artikel vind ik toch net even wat lekkerder dan de rest. Grappig dat het voor jou weinig uit maakt wat je eet. Netjes dat weekbedrag voor 4 personen! Veel plezier alvast voor de komende keer dat jullie uit eten gaan!
Ik maak hier thuis vaak van die Knorr wereldgerechten, omdat die makkelijk te maken zijn en vaak in de aanbieding. Vooral de kip Tandoori en Mexicaanse burrito’s zijn favoriet.
Koken is ook niet zo mijn ding. Ik heb er niet altijd het geduld voor.
Als ik uiteten ga kan ik genieten van een lekkere biefstuk/schnitzel met patat of een pasta.
In Italië at ik een penne arrabiata wat bestaat uit penne met tomatensaus, zongedroogde tomaatjes en chilipeper. Ik eet vrijwel nooit pittig, maar dit gerecht vond ik goed te eten.
Het is voor mij nog wel eens een uitdaging om te zorgen dat ik genoeg groentes eet, omdat mijn man daar niet van houdt haha. Als ik bijvoorbeeld die burrito’s maak dan doe ik er drie met paprika voor mij en drie zonder voor mijn man.
Ha dat het geduld ontbreekt herken ik heel goed, dat ik precies de reden waarom ik het ook niet leuk vind. Het voelt altijd al of ik tijd te kort kom, en dan moet ik ook nog tijd verspillen aan koken. Dat vind ik dan zonde van mijn tijd.
Grappig! Ik eet ook nooit pittig. Heb eerlijk gezegd nog nooit van dit gerecht gehoord. Leuk dat je meteen vertelt wat erin zit! Hier ook een uitdaging om genoeg groentes te eten, maar dan meer omdat ik pasta zonder groentes ook gewoon erg lekker vind. Maar op een gegeven moment at ik écht te weinig groente en daarom ben ik er toen standaard altijd groentes in gaan gooien.
[…] Leestip: Kosten voor je favoriete maaltijd! […]