Muntjes sparen

Muntjes sparen

19 februari 2021 11 Door Marìs

Doen mensen tegenwoordig nog aan muntjes sparen? Op het werk had ik het met een collega over Dagobert Duck en zijn geldpakhuis (geen grap!).

Muntjes sparen

Muntjes sparen

Ineens vraag ik mij dus af; Doen mensen tegenwoordig nog aan muntjes sparen? Op het werk kwamen een collega en ik op het gespreksonderwerp Dagobert Duck en zijn geldpakhuis. Dat kwam omdat hij allemaal gevulde posttassen op de grond zette en het een grote zooi werd. Waarop ik zei dat dat me aan het geldpakhuis van Dagobert deed denken.

Leestip: Spijt van niet sparen!

Vervolgens ontstond er een heel gesprek over geld, als je een geldpakhuis zou hebben met allemaal muntjes, of je daar dan doorheen zou zakken als je erop loopt. Of dat je er overheen zou kunnen lopen. Ik denk dat je deels wel weg zakt omdat de muntjes zullen verschuiven. Waarop mijn collega zei dat hij dat wel eens uit zou willen proberen. Natuurlijk zei ik toen weer dat hij dan vooral geen duik moest nemen vanaf een duikplank, want dat dat wel flink veel pijn zal doen.

Heerlijk om af en toe een beetje onzin te praten, want hoe realistisch is Dagobert Duck nou? Maar daardoor moesten we dus wel denken aan het sparen van muntjes. Zouden veel mensen dat nou nog echt doen? Met fysiek geld? Aangezien er (zeker in deze tijden) veel digitaal gaat en veel mensen geen contant geld meer gebruiken. Of tijdelijk geen contant geld gebruiken.

Zelf spaar ik nog wel muntjes, maar niet als in dat ik alle muntjes apart leg. Ook hou ik niet de muntjes per soort apart. Sommige mensen sparen dan de euro’s, of de muntjes van 50 cent. De enige manier waarop ik zelf muntjes spaar is als er geld over blijft van de boodschappen. Want hier zijn we van contant willen betalen. Dat werkt voor ons het fijnste. Stel ik heb nog 0,65 cent over, of 1,15 dan spaar ik dat geld dus in een potje.

Dat geld wat ik spaar, gaat dan in 2 verschillende potjes. Hele euro’s (1 of 2 euro) gaan in mijn kerstpotje. Hiervan betaal ik dan tegen de kerst deels de extra boodschappen en deels de cadeautjes. En alle muntjes van 50 cent of kleiner, gaan in de extra boodschappen spaarpot. Hiervan trakteer ik mijzelf soms op wat lekkers, of ik koop hier extra boodschappen van, als in; voorraad, of boodschappen die nodig zijn voor mijn verjaardag als ik net even te weinig heb aan mijn weekgeld.

Leestip: Wie kent deze nog?!

Spaar jij nog fysieke muntjes? En op wat voor manier? Waarom wel of niet en wat doe je ermee?

Muntjes sparen