Ontspanning inplannen

25 april 2018 6 Door Marìs

Ontspanning inplannen. Deze week vertel ik jullie dat je ontspanning ook gewoon in moet plannen! Dus doe dat ook.

Ontspanning inplannen

Ontspanning inplannen klinkt misschien een beetje raar. Maar eigenlijk is dat het helemaal niet. We zeggen vaak ‘daar heb ik geen tijd voor’, maar voor alle dingen die je op je dag inplant kun je toch ook tijd vrij maken? Plan je ontspanning dan ook gewoon in! Dan heb je er wel tijd voor.

We zijn allemaal zo druk met ons leven, dat we vaak vergeten om te ontspannen. Terwijl ontspannen voor iedereen juist zo belangrijk is zodat je weer even helemaal lekker kunt opladen. En je drukke leventje weer goed aan kunt.

Maar ik hoor zo vaak mensen zeggen dat ze geen tijd hebben om te ontspannen en dus maar gewoon doorgaan en doorgaan, en doorgaan. Tot dat je dan op een punt terecht komt waarop je niet meer kunt, omdat je nooit rust genomen hebt.

Maak voor jezelf eens een lijstje met dingen die jou ontspannen, waardoor jij je rustig en relaxt gaat voelen. En plan gewoon elke dag even wat me-time in voor jezelf. Mocht je even niet meer weten wat je nou weer moet doen, dan kun je altijd terug kijken op je lijstje en daar iets van uitkiezen om te gaan doen.

Je hoeft echt niet elke keer de hort op om te relaxen, dat kan thuis ook echt wel! Misschien vind jij in bad gaan en keihard meezingen met je favoriete song wel ontspannend. Geen idee of je buren het daar dan mee eens zijn, maar hey, het is me-time! Dus who cares! Zo lang het niet de halve dag of avond duurt zullen ze het je vast wel vergeven 😉

Ik vind het zelf heerlijk om een stuk te gaan wandelen (het liefst in de zon natuurlijk), maar ik vind het ook lekker om gewoon niks te doen en voor de tv te hangen of om een boek te lezen. Ook van Spaanse liedjes word ik altijd vrolijk en krijg ik even dat vakantiegevoel.

Leestip: Makkelijk geld verdienen!

Wat doe jij graag tijdens me-time om te relaxen?