Overgestapt goed geluk

11 december 2019 13 Door Marìs

Overgestapt goed geluk. Vandaag ben ik eindelijk overgestapt van zorgverzekering. Dat was zo gepiept.

Overgestapt goed geluk

Overgestapt goed geluk. Ik wilde al overstappen van zorgverzekering, maar om de een of andere vage reden had ik dat nog niet gedaan. Eerst dacht ik; ik wacht tot álle ziekenhuizen bekend zijn waar ze mee samenwerken, maar er blijft maar staan ‘in gesprek’ bij diverse ziekenhuizen.

Leestip: Mijn spaardoelen van 2020!

En toen kreeg ik bovenstaande email van Euro clix. Nú 800 clix ipv 450 bij overstappen. Normaal stapte ik over via zorgkiezer, tenminste dat deed ik vorig jaar. Omdat ik daar 500 clix mee verdiende, maar dat was dan ook wel het hoogste aantal clix wat ik kon verdienen. Totdat ik deze mail in mijn inbox zag. Toen besloot ik om dan ook maar meteen gelijk over te stappen. Ik wist namelijk dat de meeste belangrijke ziekenhuizen voor mij wél samenwerken met deze zorgverzekeraar, dus waarom dan nog langer wachten!

Zo gebeurde het dus dat ik meteen de stap zette. Gedaan is gedaan. Via Independer krijg je er ook een gratis tandongevallen verzekering bij en gratis claimhulp bij letselschade. Wat mij betreft niet persé noodzakelijk, maar wel mooi meegenomen. Het gaat mij puur om de clix die ik ermee verdien.

Mijn oude zorgverzekering wordt automatisch opgezegd door hun, dus daar hoef ik me niet mee bezig te houden. Dat vind ik wel altijd ideaal. Ik kreeg zelfs van mijn nieuwe zorgverzekeraar al meteen een bevestigingsmail. Dus zij zijn erg snel. Ik ben dus vanaf januari verzekerd bij Ziezo Zilveren kruis selectief voor 83,25 euro per maand. Dat is maar 25 cent meer dan ik dit jaar betaal bij Anderzorg. Dus dat is heel mooi meegenomen, want ik krijg wel 5 euro meer per maand aan zorgtoeslag.

Ik ga er 4,75 euro op vooruit komend jaar per maand. Als je puur de zorgverzekering en zorgtoeslag van dit jaar en volgend jaar naast elkaar legt. Mijn telefoonrekening ging wel 13 cent per maand omhoog vanwege inflatie. Dus theoretisch gezien zou ik dat bedrag dan weer van die 4,75 aftrekken en dan hou ik pas het bedrag over wat ik er écht op vooruit ga. Goed geluk noem ik dat! Als ik niks gedaan had, was ik 85 euro per maand gaan betalen. Dit betreft een basis verzekering met het hoogste eigen risico wat je kunt kiezen.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Ben jij al overgestapt van zorgverzekeraar? En ga jij er nog op vooruit? Of ga je erop achteruit de zorgtoeslag meegerekend?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, dan krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.