Zo spaar ik een buffer van 2500 euro

Zo spaar ik een buffer van 2500 euro. Mijn hoofddoel voor 2020 is om mijn buffer spaarrekening te vullen tot het minimale bedrag van 2500 euro. Hoe ik dit ga doen vertel ik vandaag!

Zo spaar ik een buffer van 2500 euro

Zo spaar ik een buffer van 2500 euro

Zo spaar ik een buffer van 2500 euro. Tja momenteel staat mijn bufferrekening op het zielige bedrag van 1,75 euro. Ik leegde mijn bufferrekening namelijk tijdens de gigantisch grote verbouwing omdat er zoveel onverwachte kosten bij kwamen ineens. Dus er was flink wat extra geld nodig. Zo kwam het dan de 1000 euro die erop stond ook weer net zo hard van mijn spaarrekening verdween.

Leestip: Resultaat spaardoelen 2019!

En nu wil ik komend jaar, 2020, diezelfde buffer rekening weer vol hebben. En wel voller dan dat hij ooit geweest is ook. Het voelt voor mij gewoon veel rustgevender en veiliger als ik een vollere bufferrekening heb. Nu heb ik letterlijk niks staan. Mocht er dan iets in huis aan vervanging toe zijn, dan zou ik dat op dit moment dus niet kunnen kopen en dat zit mij totaal niet lekker. Want bijvoorbeeld mijn laptop en telefoon zijn heel belangrijk, anders kan ik ook niet meer bloggen.

Ik heb al nagedacht over een plan van aanpak, hoe ga ik komend jaar ervoor zorgen dat ik ook daadwerkelijk 2500 euro bij elkaar kan sparen? Dat ga ik als volgt aanpakken!

Om te beginnen, zet ik van mijn inkomsten in januari 700 euro weg, dit gaat direct naar de buffer spaarrekening toe. Dat geeft al meteen een mooie boost. En verder is het vrij simpel, want ik ga vanaf januari ook direct 150 euro per maand wegzetten voor de bufferrekening. 12 keer 150 euro is al 1800 euro en met de 700 euro van januari erbij, kom ik dan dus uit op het mooie totaalbedrag van 2500 euro in totaal.

Het is wel een fors maandbedrag, want daarnaast zet ik ook nog 100 euro per maand weg aan vakantiegeld én ik ga zo’n 80 euro per maand beleggen. Maar dit zijn de doelen die voor mijn toekomst gewoon heel belangrijk zijn voor mij. Daarom wil ik die nu prioriteit geven.
Komend jaar krijgen we best behoorlijk wat geld terug van de belastingdienst, dus dat komt even heel erg goed uit. En alle extra’s die ik daarnaast nog kan sparen, die gaan dan dus gewoon naar de verbouwing. Net als dat belastinggeld. Dus ook dat moet helemaal goed gaan komen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Want op de een of andere manier krijg ik toch altijd weer veel meer voor elkaar in een jaar met geld dan ik van tevoren denk!

Leestip: Doel extra inkomsten 2020!

Zou jij dit spaardoel ook op deze manier aanpakken? Of zou jij gewoon in de eerste 3 maanden je buffer vol maken en daarna rustiger aan verder sparen? Kort om; hoe zou jij in 1 jaar tijd 2500 euro bij elkaar sparen? In feite maakt het naar mijn idee niet heel veel uit, want het bedrag wat binnen gaat komen blijft toch wel gelijk. Het wordt niet ineens meer als ik op een andere manier mijn spaardoel behaal.

8 thoughts on “Zo spaar ik een buffer van 2500 euro”

 1. In jouw situatie zou ik mij richten op 1.000 euro spaargeld in de buffer, zodat in geval van nood je dit kunt gebruiken. En dit geld zou ik ook echt voor nood gebruiken. Al het andere geld zou ik naar de verbouwing doen, zodat je lekker kunt wonen en de rust hebt van een huis dat af is.
  Hoe is het trouwens met de temperatuur en vocht in huis? Is het te doen zonder radiatoren?

  1. Het spaardoel zelf voor 2020 wordt niet aangepast. Ik heb bewust gekozen voor 2500 euro buffer. Stel mijn laptop en telefoon moeten tegelijkertijd vervangen worden, dan wil ik dat dat direct kan en zónder dat de buffer dan direct weer op nul staat. Dat geeft mij namelijk rust, dat neemt veel stress weg.
   Het enige ín huis wat nog echt een doorn in het oog is, is dat de wc beneden nog niet af is. En dat de nieuwe kozijnen en voordeur er nog niet in zitten. Maar dat komt volgend jaar sowieso goed.
   Tot nog toe valt het me enorm mee zonder verwarming in huis! Gelukkig. Vocht is er niet, behalve op het enige raam wat nog van enkel glas is, maar dat heb je nou eenmaal met enkel glas. Ben blij dat ik niet in die slaapkamer slaap! Daar staat nu alleen wat losse troep en in de avond gaat de deur van die kamer dicht. Ook de temperatuur valt me nog alles mee. Gewoon een dikke trui aan en laagjes doet het goed. En beneden heb ik een kleine draagbare verwarming staan, die verwarmt de ruimte ook tot een net even aangenamere temperatuur. Die heb ik te leen.

 2. In november waren je totale inkomsten 1400 euro, maar daarvan was een fors bedrag uitbetaling spaarsites enzo. Dat heb je in december niet alweer bijgespaard. Natuurlijk werk je in deze periode extra veel, maar je wilt sparen: 700 + 150 + 100 + 80 = 1030 euro. Houdt je dan nog wel geld over voor je vaste lasten en eten/drinken? Het lijkt mij zo ontzettend veel wat je nu “eventjes” komende maand denkt te kunnen sparen. Of verwacht je nog veel uitbetalingen?

  1. Jouw sommetje klopt niet helemaal. Ik vertel in het artikel dat ik in januari (dus niet december) 700 euro wegzet eenmalig vd buffer. En vanaf dan ook 150 per maand vd buffer. De 100 per maand voor vakantie gaat wel al vanaf december in en met de 80 voor beleggen begin ik in februari pas (ik zie dat ik dat laatste in dit artikel niet duidelijk gezegd heb).

   Het merendeel van de inkomsten was toch echt gewoon salaris. En idd een leuk bedrag aan overige inkomsten die hoger lag dan normaal.
   Door het extra werken in december ga ik die bedragen in januari wel gewoon weg kunnen zetten. Wellicht schuif ik wel nog 1 bedrag naar voren dat ik die in december alvast weg zet, maar dan moet ik eerst even naar mijn inkomsten van december kijken.
   Wel verwacht ik deze maand idd ook veel uitbetalingen te ontvangen. Spaarsites verdienen dan extra lekker tegen het eind van het jaar.
   Dus maak je vooral geen zorgen over de rekeningen/ boodschappen. Ik weet wat ik standaard aan uitgaven heb en gok altijd vrij goed wat er binnen komt dus weet dan ook wel zo’n beetje wat ik wel/ niet kan sparen/ wegzetten.

 3. Ik ben ook wel benieuwd wat je doel is met beleggen en wat je beleggingsstrategie is.

  Ik zou zelf persoonlijk eerst ervoor willen zorgen dat mijn huis af is en ik een goede buffer achter te hand heb voordat ik ga beleggen. Dus ik ben heel benieuwd naar jouw motivatie hierachter en hoe je bepaalt waarin je gaat beleggen. Misschien een idee voor een nieuw artikel?

  1. Daar heb ik niet echt een uitgebreid verhaal over. Maar eigenlijk heel kort. Ik lees bij veel bloggers steeds dat VWRL het goed doet, of in elk geval, veel mensen kopen die ETF’s. Daarom focus ik me voorlopig eerst alleen daarop.
   Later wil ik gaan kijken naar wat obligaties erbij. Strategie; buy en hold. Gewoon vanaf februari elke maand een aankoop doen en zo koop je wanneer het duur is maar ook wanneer het goedkoop is en dus zal je niet zo snel dik verlies draaien. En als het echt laag staat wellicht nog wat extra’s kopen als er op dat moment ook geld voor is.
   Die buffer van mij is volgend jaar al geregeld. Ik vind mezelf vrij oud om nu te beginnen met beleggen (als ik jonger begonnen was had ik daarmee een stuk meer vermogen kunnen opbouwen). Daarom heb ik ervoor gekozen nu direct te beginnen en niet nog langer te wachten, want het liefst wil ik rond mijn 50e niet meer vast zitten aan Nederland als land om te wonen. En ik heb ook zoiets van; er is dan altijd wel een reden om beleggen uit te stellen. Je moet het gewoon verwerken in je vaste lasten dan wordt het normaal en bouw je ‘ongemerkt’ toch vermogen op. En hoeveel dat gaat worden dat zie ik dan nog wel. Ik heb op dit moment niet een minimum wat ik daarmee wil opbouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *