Zo spaar ik een buffer van 2500 euro

30 november 2019 18 Door Marìs

Zo spaar ik een buffer van 2500 euro. Mijn hoofddoel voor 2020 is om mijn buffer spaarrekening te vullen tot het minimale bedrag van 2500 euro. Hoe ik dit ga doen vertel ik vandaag!

Zo spaar ik een buffer van 2500 euro

Zo spaar ik een buffer van 2500 euro. Tja momenteel (november 2019) staat mijn bufferrekening op het zielige bedrag van 1,75 euro. Ik leegde mijn bufferrekening namelijk tijdens de gigantisch grote verbouwing omdat er zoveel onverwachte kosten bij kwamen ineens. Dus er was flink wat extra geld nodig. Zo kwam het dan de 1000 euro die erop stond ook weer net zo hard van mijn spaarrekening verdween.

Leestip: Resultaat spaardoelen 2019!

En nu wil ik komend jaar, 2020, diezelfde buffer rekening weer vol hebben. En wel voller dan dat hij ooit geweest is ook. Het voelt voor mij gewoon veel rustgevender en veiliger als ik een vollere bufferrekening heb. Nu heb ik letterlijk niks staan. Mocht er dan iets in huis aan vervanging toe zijn, dan zou ik dat op dit moment dus niet kunnen kopen en dat zit mij totaal niet lekker. Want bijvoorbeeld mijn laptop en telefoon zijn heel belangrijk, anders kan ik ook niet meer bloggen.

Ik heb al nagedacht over een plan van aanpak, hoe ga ik komend jaar ervoor zorgen dat ik ook daadwerkelijk 2500 euro bij elkaar kan sparen? Dat ga ik als volgt aanpakken!

Om te beginnen, zet ik van mijn inkomsten in januari 700 euro weg, dit gaat direct naar de buffer spaarrekening toe. Dat geeft al meteen een mooie boost. En verder is het vrij simpel, want ik ga vanaf januari ook direct 150 euro per maand wegzetten voor de bufferrekening. 12 keer 150 euro is al 1800 euro en met de 700 euro van januari erbij, kom ik dan dus uit op het mooie totaalbedrag van 2500 euro in totaal.

Het is wel een fors maandbedrag, want daarnaast zet ik ook nog 100 euro per maand weg aan vakantiegeld én ik ga zo’n 80 euro per maand beleggen. Maar dit zijn de doelen die voor mijn toekomst gewoon heel belangrijk zijn voor mij. Daarom wil ik die nu prioriteit geven.
Komend jaar krijgen we best behoorlijk wat geld terug van de belastingdienst, dus dat komt even heel erg goed uit. En alle extra’s die ik daarnaast nog kan sparen, die gaan dan dus gewoon naar de verbouwing. Net als dat belastinggeld. Dus ook dat moet helemaal goed gaan komen. Daar heb ik alle vertrouwen in. Want op de een of andere manier krijg ik toch altijd weer veel meer voor elkaar in een jaar met geld dan ik van tevoren denk!

Leestip: Doel extra inkomsten 2020!

Zou jij dit spaardoel ook op deze manier aanpakken? Of zou jij gewoon in de eerste 3 maanden je buffer vol maken en daarna rustiger aan verder sparen? Kort om; hoe zou jij in 1 jaar tijd 2500 euro bij elkaar sparen? In feite maakt het naar mijn idee niet heel veel uit, want het bedrag wat binnen gaat komen blijft toch wel gelijk. Het wordt niet ineens meer als ik op een andere manier mijn spaardoel behaal.