Smaaktesten doen

Smaaktesten doen

27 juni 2023 1 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie iets meer over smaaktesten doen. Ik krijg weleens de vraag hoe ik dit doe en of andere mensen dit ook kunnen doen.

Smaaktesten doen

Smaaktesten doen

Omdat ik dus vaker de vraag krijg van mensen of zij dit ook kunnen doen vertel ik jullie vandaag meer over smaaktesten doen. Want ja; dit kunnen jullie ook doen. Mits je vlakbij een locatie woont natuurlijk, anders kost het je alleen maar meer geld dan dat je ervoor krijgt. En dan levert het je nog niks op, dat zou zonde zijn!

Leestip: Online geld verdienen via de websites!

Wat houdt het doen van smaaktesten in? Er zijn meerdere soorten testen; een schappentest (wat zou je pakken uit het supermarktschap? En hoe makkelijk kun je vinden wat je zoekt?). Deze komt maar heel zelden voor, maar heb ik zelf ook weleens gedaan. Je gaat daarvoor naar een locatie waar ze zo’n supermarktschap nabootsen. Je beantwoord dan ook nog diverse vragen.

Daarnaast zijn er ook smaaktesten waarbij je producten thuisgestuurd krijgt of kunt ophalen indien je vlakbij een locatie woont. Dan is het de bedoeling dat je het product proeft zoals voorgeschreven is op het blaadje dat je erbij mee krijgt en dat je er tijdens het proeven, of soms na het proeven, vragen over beantwoord.

Tot slot heb je ook nog de smaaktesten op een testlocatie, deze smaaktest komt het vaakste voor. Het is dan dus handig als je vlakbij zo’n locatie woont, want je vergoeding is vaak tussen de 10 en 15 euro voor zo’n test. Duurt een halfuurtje of 3 kwartier en dan ben je klaar. Wederom krijg je dan iets te proeven waarover je diverse vragen moet beantwoorden. Het kan ook zijn dat je hetzelfde product op 3 verschillende manieren voorgeschoteld krijgt. Het ene kan net iets te zout zijn, of te zuur, of te zoet. Dat soort vragen moet je dus ook beantwoorden. Precies goed, kan natuurlijk ook. Uiteindelijk kan het dan zo zijn dat de gemiddelde uitslag van zo’n test bepaald welk product in de winkel komt te liggen.

Zelf vind ik het erg leuk om zulke testen te doen, maar wel alleen omdat ik er ook nog betaald voor krijg. Als ik hiervoor geen geld zou krijgen, zou ik het ook niet doen. Soms zitten er grote testen tussen waarvoor je meerdere dagen dingen moet proeven en dan is je vergoeding ook hoger, bijvoorbeeld 40 euro.

Hoe kom je hiervoor in aanmerking? Wanneer jij aangemeld bent bij zo’n testcentre, krijg je vandaag bericht als er een smaaktest aan zit te komen. Je krijgt dan vooraf een selectie vragenlijst toegestuurd, je beantwoord dan diverse vragen en aan de hand van je antwoorden weten zij of je de doelgroep bent. Dan krijg je aan het eind van de selectievragenlijst te lezen of je in aanmerking komt voor de test of niet. Kom je in aanmerking dan kun je meestal gelijk data en tijden aangeven waarop je kunt komen testen. Dit betreft wel bepaalde vaststaande data. Dus kun je die dagen en tijden niet, dan heb je pech.

Waar kun je je aanmelden? Je kunt natuurlijk gewoon even zoeken op Google naar Smaaktesten + jouw woonplaats. Wie weet wat je dan voor bedrijven tegen komt. Bijvoorbeeld Senso in Tilburg. Het Smaakhuis in Amstelveen, Alkmaar en Den Bosch. Mobiel panel in Almere, Utrecht en Eindhoven. Of Essensor in Wageningen, Utrecht en Vlaardingen. Bij Inview kan je testen in Amersfoort en Amsterdam. En zo zijn er vast nog meer bedrijven te vinden.

Leestip: Geld verdienen met je bon!

Ben jij al lid van een smaaktest-panel? Of lijkt het jou helemaal niks? Lust je iets niet, dan kun je in de selectievragenlijst natuurlijk invullen dat je het nooit eet en kun je niet meedoen met de test. Meestal kun je ook aangeven of je last hebt van bepaalde allergieën. 

Smaaktesten doen