Spijt van een uitgave?

Spijt van een uitgave?

10 februari 2022 3 Door Marìs

Heb jij wel eens spijt van een uitgave gehad? Op wát voor gebied dan ook, het mag van alles zijn! Zelf moest ik heel goed nadenken over mijn eigen vraag.

Spijt van een uitgave

Spijt van een uitgave?

Heb jij wel eens spijt van een uitgave gehad? Bijvoorbeeld omdat je een miskoop gedaan had, of omdat je achteraf toch eigenlijk niet zo blij was met het product terwijl je eerst dacht van wel. Zelf moest ik eerst eens heel goed nadenken over mijn eigen vraag, want er schoot mij niet zo heel snel iets te binnen waar ik spijt van had.

Leestip: Spijt van niet sparen!

Nu moet ik ook eerlijk zeggen dat ik niet zo heel snel ergens spijt van heb. En gelukkig maar, want dat betekent ook dat ik over het algemeen goed nadenk voordat ik iets koop en niet zomaar met geld loop te smijten. Toch schoten mij wel wat kleine dingen te binnen. Deels had ik spijt van een aankoop waar ik wel zelf wat aan had kunnen doen, maar ook had ik spijt van een aankoop waar ik zelf niks aan kon doen.

De aankoop waar ik spijt van had waar ik niks aan kon doen was mijn HP laptop voordat ik mijn Macbook kocht. Ik had gewoon écht pech met dat apparaat, ik kocht een goed merk, maar hij ging steeds stuk. Gelukkig heb ik in mijn kennissenkring iemand die goed met laptops is, dat is zijn werk. Dus toen de eerste keer mijn harde schijf crashte, zette hij er een nieuwe in voor mij. Daar hoefde ik niks voor te betalen, omdat hij die nog had liggen. Dus dat was wel erg prettig! Omdat ik daar toen best van schrok en ook wat gegevens kwijt was, sloeg ik daarna alles extra goed op. Gewoon omdat ik mijn laptop niet meer vertrouwde. Dat bleek achteraf ook terecht, want niet lang daarna had ik wéér problemen met diezelfde laptop. Het was gewoon echt een rotapparaat.

De aankoop waar ik spijt van had achteraf waar ik wél iets aan had kunnen doen, was een spiegelreflex camera. Hierin was ik gewoon iets te naïef geweest. In het verleden heb ik vaak complimenten gekregen over mijn foto’s, dus ik dacht; daar ga ik iets mee doen. Maar als ik een foto maak, ga ik hem niet achteraf nog bewerken (behalve voor mijn blog om er tekst op te zetten, verder doe ik niks aan mijn foto’s). Dat vind ik niet nodig én niet leuk. Meestal koop je zo’n camera als je er echt professioneel iets mee wilt gaan doen en dan hoort fotobewerking er wel bij. Hoewel ik al wist dat ik nooit aan fotobewerking zal doen, kocht ik toch zo’n camera. Niet persé nodig naar mijn mening. Ik had al een prima digitale camera, dus achteraf was deze aankoop zonde van mijn geld.

Dit zijn beiden aankopen van heel wat jaren geleden, dus zeker niet recent. Ook heb ik nog wel eens geld uitgegeven aan een cursus die achteraf tegenviel. Mijn verwachtingen van de cursus waren anders dan wat ik kreeg. Deels heb ik er toch wel iets uit kunnen halen waar ik wat aan had, maar voor het grootste deel had ik er niet zoveel aan. Al was het wel leuk op zich om te weten hoe zoiets in zijn werk gaat. Het was een cursus affiliate marketing. Van deze cursus heb ik bijvoorbeeld wel weer geleerd hoe ik een artikel SEO-proof kan maken, dus dat komt absoluut ook nu nog van pas.

Verder kan ik mij eigenlijk (gelukkig maar) geen situaties herinneren waarin ik echt spijt had van mijn uitgaven. Soms is iets zijn geld gewoon waard. Zoals dit huis waar ik nu woon. Achteraf moest er veel meer geld in gestopt worden om het helemaal naar mijn zin te krijgen dan vooraf begroot was, maar als nog heb ik er nooit een moment spijt van gehad dat ik voor deze woning gekozen heb. Dat komt ook doordat ik de locatie op nummer 1 gezet heb. Ik wilde persé in deze wijk wonen en daar moest dus maar net een huis te koop komen binnen het budget wat er was waar je ook nog een goed gevoel bij had. Dat had dit huis allemaal. Dus consessies heb ik eigenlijk niet gedaan, behalve dat het huis niet instapklaar was.

Leestip: Van tekort naar overvloed!

Heb jij als je diep nadenkt ooit spijt gehad van een uitgave? Welke uitgave was dat en waarom had je spijt?

Spijt van een uitgave