Verhuizen zelf doen of laten doen?

27 februari 2019 1 Door Marìs

Verhuizen zelf doen of laten doen? Wanneer je gaat verhuizen heb je de keuze: de verhuizing zelf doen, of laten doen.

Verhuizen zelf doen of laten doen?

Verhuizen zelf doen of laten doen? Wanneer je gaat verhuizen maak je een keuze. Je doet het zelf, of je laat het doen. Maar je hebt niet altijd een keuze. Veel mensen roepen zo gemakkelijk; oh doe het gewoon zelf! Maar die bedenken zich niet hoe zwaar een wasmachine weegt. En dat je zoiets niet kunt tillen wanneer je een slechte rug hebt, en dat je dan dus minstens 2 andere sterkte personen nodig hebt en mensen moet kennen die je willen én kúnnen helpen.

Leestip: Sparen, hoe ik begon met niks!

Mijn voorkeur

Mijn voorkeur heeft eigenlijk om gewoon alles zelf te doen. Gewoon omdat dat het goedkoopste is en ik wil het liefst zo goedkoop mogelijk verhuizen. Maar daarnaast wil ik ook niet de hele dag bezig zijn met verhuizen, maar wil ik dat zo snel mogelijk achter de rug hebben, zodat ik kan starten met uitpakken in mijn nieuwe huis. Wanneer je zelf gaat verhuizen gaat het nou eenmaal trager, want ja wij hebben met zijn allen niet die technieken de verhuizers wel hebben. Waardoor zij het zo vlug kunnen doen.

Zelf vind ik daardoor verhuizers toch ook wel aantrekkelijk. Wel moeten dat voor mij verhuizers zijn die gewoon normaal thuis bij je langskomen om te kijken om welke spullen het gaat, zodat ze ook zelf kunnen inschatten hoe lang ze bezig zijn. En welke dingen er eventueel uit elkaar gehaald moeten worden. Dingen als kledingkasten, ja dat kan ik zelf ook wel verzinnen dat die uit elkaar gehaald moeten worden. Maar bijvoorbeeld mijn dressoir? Het liefst zou ik dat in elkaar laten, maar wie weet zien zij wel direct dat dat te zwaar/ groot is en moet het toch uit elkaar. Daar heb ik geen verstand van. En het was gewoon een rotklus om dat in elkaar te zetten.

Wat een prijs!

Daarom heb ik recent al 1 verhuizer langs laten komen, maar god wat een prijs voor een paar simpele spulletjes! Het is niet alsof er een mega grote verhuiswagen nodig is voor mijn spullen, want zoveel heb ik nou ook weer niet. Ja die kasten nemen veel tijd in beslag, dat is het enige. Maar afgezien daarvan vroeg ik ook de prijs wanneer ze de kasten niet zouden doen. Dat scheelde maar 250 euro. De totaalprijs was dan alsnog sky high. Ook de moeite niet. Denk ik dan. Als in; ik had verwacht dat dat veel meer geld zou schelen gewoon omdat daar de meeste tijd in gaat zitten en ze daar een extra persoon voor nodig hebben. Binnenkort laat ik daarom nog een tweede verhuizer komen, ook voor meerdere prijsopgaven. Zo kan ik zelf de beste keuze maken. Er goed over nadenken wat voor mij het handigste én het goedkoopste is. Aangezien ik niet een leger aan sterke mensen kan optrommelen, laat staan een hand vol.

Leestip: Wat kosten verhuizers?

Welke keuze zouden jullie maken? Gewoon lekker alles (snel) door verhuizers laten doen, of lekker goedkoop; zelf doen?