Wat kosten verhuizers?

21 februari 2019 6 Door Marìs

Wat kosten verhuizers? Ik liet er eentje komen, want van familie weet ik dat die goed is, maar de kosten die daaruit kwamen…

Wat kosten verhuizers?

Wat kosten verhuizers? Dat wilde ik wel eens weten met het zicht op een aankomende verhuizing. Ik heb helemaal niet veel spullen die verhuisd moeten worden want al het kleine losse spul en de dozen doe ik zelf. Dus het gaat echt alleen om de meubels. Daar zijn ze dus zo klaar mee.

Leestip: 2e bezichtiging en bod gedaan!

Toch wil ik alvast de kosten weten, je weet vaak pas een precieze prijs als je een adres kunt opgeven, maar ik weet in welke wijk ik wil wonen, dus kan het verste adres vanaf hier opgeven. Dan heb ik een goede indicatie. Ik weet ook dat ik op een doordeweekse dag ga verhuizen, dus ingrediënten compleet!

Wat gaat er mee?

 • 2 persoonsbank met losse hocker
 • 2 fauteuils
 • Salontafel
 • Dressoir
 • Tv meubel
 • Tv
 • Kleine eettafel (noemen ze eerder een bureau)
 • 2 eettafel stoelen
 • Losse lage vriezer
 • Wasmachine
 • 2 persoonsbed (boxspring 2 losse onderdelen)
 • Ladekastje
 • 3 deurs kledingkast
 • 2 deurs kledingkast
 • 4 kuipstoeltjes (tuinstoelen, zijn in/ op elkaar te stapelen)
 • 2 stellingkasten uit de box (normaal formaat niet van die huge dingen)

Een vrij normale lijst dus. Alleen de 3- en 2 deurs kasten zijn veel werk, want die kun je niet in je eentje uit elkaar halen. Dus vroeg ik ook de prijs op van wanneer die kasten niet mee verhuizen. Dit kan de kastenwinkel namelijk zelf ook doen.

Conclusie

Ik heb niet extreem veel spullen, gewoon een normale hoeveelheid (lees; wanneer je samenwoont heb je wss veel meer spullen of groter, wanneer je kinderen hebt nóg meer spullen).

Toch kreeg ik een prijs te horen van verhuizer nr 1 van 1025 euro!! Sorry maar dat vind ik echt te belachelijk voor woorden. Dat kan echt veel en véél goedkoper. Wanneer ik de twee grote kasten zou laten staan zou er maar 250 euro vanaf gaan. Ik dacht echt; daar zit de prijs in, dan gaat er vast wel 400/ 500 euro vanaf, maar nee.

Daarop besloten wij dus dat we nog meer verhuizers gaan laten komen voor offertes. Ik vind het wel zo fijn als ze ook echt langs komen, zodat ze de spullen zien en dus ook meteen kunnen zeggen wat er uit elkaar gehaald moet worden. De kleding kasten sowieso, maar het dressoir qua maat niet. Hoogstens mss qua gewicht? En nee geen idee wat dat ding weegt!

Leestip: Dit kopen? Of toch liever verhuizen?

Eventueel denk ik eraan om de stellingkasten ook achter te laten, want die zijn vrij goedkoop weer opnieuw te kopen, maar een kutklus om in en uit elkaar te halen. En ik moet eerst maar eens kijken of die nog wel nodig zijn in het nieuwe huis. Dat weet ik pas als ik weet welk huis het precies gaat worden.

Zelf doen is geen optie. Ik ken maar 1 persoon die zou kunnen tillen en die is ook niet zó sterk dat hij in zijn eentje een bank en zo naar beneden kan tillen.

Kennen jullie nog goede verhuizers die voorzichtig met je spullen omgaan en die wél goedkoop zijn? Tips zijn welkom!