Wanneer word jij blij van geld?

27 juni 2018 2 Door Marìs

Wanneer word jij blij van geld? Vorige week konden jullie lezen dat je niet moet sparen wat over blijft ná je uitgaven. Deze week vraag ik jullie wanneer jij blij word van geld en ik vertel wanneer ik er zelf blij van word.

Wanneer word jij blij van geld?

Wanneer word jij blij van geld? Zelf word ik eigenlijk altijd blij van geld wanneer ik dat op mijn rekening  gestort krijg. De enige keer wanneer ik er niet blij van word, is als ik in 1x een groot bedrag moet uitgeven terwijl ik daar niet op gerekend had. Zoals vorige maand voor mijn nieuwe bed.

Mijn salaris is natuurlijk nooit elke maand hetzelfde bedrag. Het ligt er bij mij echt aan hoeveel plusuren ik kan draaien, daarvan is mijn salaris afhankelijk. Dus wanneer ik meer krijg dan mijn basissalaris word ik er eigenlijk altijd al blij van! Vooral op dit moment omdat ik er natuurlijk heel hard voor aan het sparen ben om te kunnen verhuizen. Wel moet ik toegeven dat ik het meest blije ben wanneer mijn salaris rond de 500/ 600 euro is, omdat ik dan echt grote bedragen kan sparen.

Ik heb toch echt meer nodig…

Daarom wil ik er ook voor proberen te zorgen dat ik meer contracturen ga krijgen, want dan kan ik op dit moment nog net even wat sneller/ meer geld sparen. En daarnaast zou het me ook heel veel rust geven en veel stress schelen als ik standaard zo’n salaris krijg ipv standaard 250 euro netto. Want dat is natuurlijk zo op. En uiteindelijk zullen er voor mij na de verhuizen ook een stuk meer maandelijkse lasten op mijn schouders komen, waarbij het dan ook wel zo fijn is als je standaard meer verdient.

Maar het meest blije van geld word ik toch stiekem wel als ik mijn overuren van december uitbetaald krijg! Vorige keer kreeg ik toen 840 euro netto, dus ineens een heel stuk meer en toen ik mijn vakantiegeld uitbetaald kreeg werd ik helemaal blij, want toen kreeg ik zelfs meer dan 1000 euro wat vrij uitzonderlijk is voor mijn baan en contracturen. Maar ook afgelopen juni, toen we een resultaat afhankelijke uitkering kregen, werd ik daar extra blij van. Dat was voor mij toch even 123 euro meer dan anders. Super leuk!

Hierdoor merk ik dat ik voornamelijk blij word van extra geld. Of geld wat je niet verwacht zoals wanneer je bijvoorbeeld iets voor een paar tientjes verkoopt op marktplaats. Of niet te vergeten; verjaardaggeld. Want dat is ook altijd weer meer dan waar ik op reken, omdat ik altijd op het minste reken.

Wanneer word jij blij van geld?