Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld?

Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld?

11 februari 2021 13 Door Marìs

Vandaag ben ik benieuwd of jullie al een beetje vooruit denken; Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld? Laat het weten in de reacties! Want we komen weer langzaam aan dichterbij het voorjaar!

Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld?

Als jij ook vooruit denkt; Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld? Zelf denk ik daar altijd al heel vroeg over na. Zeker als ik diverse doelen wil bereiken door middel van vakantie- en belastinggeld. Zo ook dit jaar weet ik al wat ik met mijn geld ga doen.

Leestip: Wat ik gedaan heb met mijn belasting- en vakantiegeld 2018!

Nu is 2021 natuurlijk ook weer een jaar waarin we nog niet massaal weer met zijn allen zoals vanouds op vakantie kunnen gaan. Veel mensen zullen kiezen voor een alternatief in eigen land, of wellicht helemaal geen vakantie. En daarom vond ik het nu wel interessant om na te gaan wat jullie plannen zijn! Wat ga jij dit jaar doen met jouw vakantiegeld?

Ga je het gebruiken voor een vakantie (in eigen land)? Of ga je het aan je woning besteden (dit doen ook veel mensen omdat ze nu zoveel thuis werken). Misschien maak jij nóg een andere keuze en zet je het weg om een dure rekening van auto onderhoud te betalen, of wellicht gaat het gewoon naar je buffer rekening toe. Het kan allemaal. Leuk voor mij is dan om te weten; doe jij dit elk jaar met je geld, of doe je er steeds iets anders mee, wat op dat moment uit komt?

Zelf kijk ik elk jaar opnieuw naar hoe ik het vakantiegeld wil gaan uitgeven (of sparen). Vaak krijgt het bij mij dus elk jaar weer een andere bestemming. Dit jaar gaat het voor het eerst naar een nieuw soort spaarrekening die ik dit jaar begon. Namelijk de ‘aankopen’ spaarrekening. Samen met de belastingteruggave hoop ik 1000 euro in totaal op die rekening te kunnen zetten. Mocht ik eventueel meer geld hebben dan 1000 euro, dan gaat het naar de buffer.

Daarbij moet ik ook zeggen dat ik mijn vakantiegeld eigenlijk bijna nooit voor vakanties gebruik, omdat ik daarvoor al elke maand een bedrag apart zet. Hierdoor heb ik vakantiegeld niet nodig voor vakanties, maar kan ik daar weer andere dingen mee doen. Zelf vind ik het eigenlijk wel leuk dat deze bedragen elk jaar weer een andere bestemming hebben. Het geld voelt eigenlijk altijd als een traktatie als ik het weer ontvangen heb. Een heerlijk gevoel!

Leestip: Op welk financieel moment verheug jij je het meeste?!

Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld? En doe jij dit elk jaar, of doe je ook elk jaar weer wat anders met je vakantiegeld, net als ik?

Wat doe jij in 2021 met je vakantiegeld