Wat wil je bereiken?

Wat wil je bereiken?

13 januari 2022 11 Door Marìs

Omdat ik inmiddels redelijk wat lezers verzameld heb, vroeg ik mij af; wat wil je bereiken? Op financieel gebied uiteraard.

Wat wil je bereiken

Wat wil je bereiken?

Inmiddels heb ik redelijk wat lezers verzameld en vroeg ik mij af; wat wil je bereiken? Op financieel gebied. Waar ben jij naartoe aan het werken? Wat wil je voor elkaar krijgen en op welke leeftijd wil je dat bereikt hebben? Hoe lang heb je daar nu nog de tijd voor en denk je dat het gaat lukken?

Leestip: Schrijf op waarom je rijk wilt worden!

Om maar weer eens te starten bij mijn eigen verhaal, wat ik wil bereiken op financieel gebied is eigenlijk heel simpel. Ik wil niet tot mijn 71e en een paar maanden verplicht moeten werken. Zeker niet voor een werkgever. Het liefst wil ik nu al helemaal niet meer voor een werkgever hoeven werken, vanaf mei dit jaar wérk ik ook echt niet meer voor een werkgever. En dat gaat mij weer op een nieuw pad brengen. Maar ook weer niet, want ik heb ik nu ook al diverse inkomstenbronnen die ik niet verdien door voor een baas te werken.

Dat pad zal ik dus nóg verder gaan bewandelen en verder uitbreiden vanaf mei en daar heb ik eigenlijk onwijs veel zin in. Zo sprak ik laatst een collega die al 44 jaar voor onze huidige werkgever werkt. Die blijft maar hangen tot hij met pensioen kan, maar lol heeft hij er niet meer in. Dat geldt eigenlijk voor alle mensen die daar al lang werken. Er wordt door velen gezegd; je mag niet meer lachen, geen lol meer hebben. Je wordt als een nummer gezien. Het gaat hun niet om jouw werkplezier of gezondheid, het gaat ze om het geld. Niet heel positief dus. Op zijn zachtst gezegd. Wel begrijpelijk, het lijkt soms ook echt of er alles aan wordt gedaan om je de lol te ontnemen.

Zo zei ik tegen mijn collega dat ik eind april voor het laatst ben omdat mijn contract afloopt en dat ik ook niet meer terug kom deze keer. Hij zei; groot gelijk! Wel vroeg hij wat ik dan ging doen (en nu al doe) dus dat vertelde ik. Zijn reactie; nou als je daarvan rond kunt komen, waarom niet! Maar terug naar het onderwerp. In het kort komt het er dus op neer dat ik ervoor wil zorgen dat ik niet tot mijn 71e hoef te werken, maar met vervroegd pensioen kan.

Wat doe ik nu om dit te bereiken

Wat ik daar nu al aan doe, is eerst ervoor zorgen dat mijn huis af komt. Dan zijn alle écht dure klussen namelijk ook af. Qua onderhoud ben ik dan ook helemaal bij. Alles wat verouderd was, is dan vernieuwd. Daarbij hoort ook; lage maandlasten creëren. Dus extra aflossen op de hypotheek. En dankzij de zonnepanelen die ik ga plaatsen, ook geen al te hoge lasten voor de stroom/ verwarming.

Daarnaast ben ik momenteel al bezig met investeren, maar in de nabije toekomst zal ik ook weer gaan beleggen. Wel pas wanneer alle verbouwklussen helemaal afgerond zijn. Ik wil me wat meer focussen op iets minder financiële doelen tegelijk. Want er blijven er altijd nog wel een handjevol over. Ook wil ik stukje bij beetje mijn buffer verder op pijl brengen. Ik wil namelijk voor minstens 12 maanden een buffer hebben. Momenteel heb ik een buffer voor 2 maanden, dus nog een lange weg te gaan. Maar het mooie begin is er. En daar ben ik trots op.

Ook wil ik al heel lang boeken schrijven, dit zal in eerste instantie gewoon een e-book worden denk ik, en daarnaast vind ik het ook interessant om te kijken of ik een (of misschien meerdere) online cursus kan gaan maken. Dit zodat ik weer een extra inkomstenbron heb. En gewoon omdat het mij erg leuk lijkt. Op deze manieren ben ik dus bezig om mijn financiële doelen te bereiken.

Dit allemaal omdat het voor mij het belangrijkste is om zo hard en zoveel te kunnen genieten in het leven als maar mogelijk is. Mijn verleden is niet altijd even leuk geweest en ook echt moeilijk in bepaalde periodes. Daarom is het belangrijk voor mij om van het leven te genieten zo lang dat mogelijk is. Op dat gebied wil ik ook niet meer inleveren. Overdrijven hoeft natuurlijk ook niet (en dat doe ik ook zeker niet naar mijn mening), maar inleveren is ook niet nodig. Je mag jezelf best wat gunnen. We leven ten slotte maar 1x op deze aarde!

Leestip: Het gouden ei van je gans!

Wat wil jij bereiken in je leven? En wat is daarvoor nodig? Zit je al op de goede weg?

Wat wil je bereiken