Schrijf op waarom je rijk wilt worden

Schrijf op waarom je rijk wilt worden

9 december 2020 7 Door Marìs

Schrijf op waarom je rijk wilt worden, daar kun je namelijk echt iets mee. Hoe dat werkt ga ik jullie vandaag in dit artikel vertellen.

Schrijf op waarom je rijk wilt worden

Schrijf op waarom je rijk wilt worden

Schrijf op waarom je rijk wilt worden, je kunt daar namelijk echt iets mee. Je gaat hierdoor echt nadenken over wat erachter zit. Waar wil jij zoveel geld voor hebben? Schrijf eens 10 redenen op. Niet minder, maar écht 10 redenen. Dat heeft als reden dat je er daardoor nóg beter over na gaat denken. De meeste mensen kunnen met gemak wel op 10 dingen komen.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Vervolgens ga je de 3 belangrijkste redenen uitkiezen. Zet daar een kruisje of sterretje bij. Is het iets positiefs wat je met dat geld wilt doen als je rijk bent? Als dit zo is, zul je namelijk beter gemotiveerd zijn. Maar is een van jou redenen; omdat ik nu niet uit komt met mijn geld. Dan moet je eigenlijk je mindset veranderen, anders gaat meer geld jou ook niet verder helpen.

Ik ga ervan uit dat jouw redenen positief zijn. Daarom ga je nu verder met deze opdracht. Dit doe je door alles op te schrijven wat je leuk vind om te doen. Dit kunnen hele simpele dingen zijn zoals bijvoorbeeld mensen helpen, de hond uitlaten, wandelen enz. Schrijf gewoon eens alles op wat je maar kunt bedenken. Je kunt het niet fout doen. Want hierna ga je bedenken op welke manieren je daar geld mee zou kunnen bedenken. Denk hierbij aan problemen oplossen voor anderen. Dingen voor ze doen die zij niet leuk vinden. Want als een ander het niet leuk vind, zijn ze sneller bereid om jou ervoor te betalen.

Nu kun je actie gaan ondernemen. Je gaat starten met geld verdienen met iets wat je leuk vind. Maar richt je niet op 1 ding. Ik neem even als voorbeeld boodschappen doen. Je kunt nu aan iemand vragen of je boodschappen voor hun kunt halen. Maar het kan zijn dat het op een gegeven moment niet meer nodig is en dan zit je weer meteen zonder geld. Mix dus meerdere dingen. Je kunt voor meerdere mensen boodschappen halen, maar je kunt ook zelfgemaakt eten gaan verkopen en langs de deuren brengen tegen betaling. Je kunt dan beginnen bij de mensen voor wie je al boodschappen doet, dat scheelt weer tijd. Wees creatief en vraag desnoods mensen in je omgeving om met je mee te denken hoe je geld kunt verdienen met de dingen die je leuk vind.

Hoe verdeel je je verdiende geld?

Er is een bekende regel, de 50, 30, 20 regel. Hierbij heb je 50% voor je vaste lasten, 30% persoonlijke keuzes (zoals een auto, of uitjes, vakanties, kleding enz.). En de overige 20% om financieel sterker te worden. Dus bijvoorbeeld; investeren, beleggen en sparen. Maar deze regel daar heb ik het vandaag dus níét over. Ik kom met een andere methode. Eentje die sneller werkt.

Financieel vrij willen worden is een keuze. Wanneer je dat binnen afzienbare tijd wilt bereiken, kun je beter gebruik maken van de volgende regel. Stel je verdient 2000 euro per maand netto. Als je vaste lasten eraf zijn hou je nog 1000 euro over. Op die 1000 euro pas je de volgende regel toe. Gebruik hiervan 50% voor je gans. (lees onderstaand artikel terug als je het nog niet gelezen hebt, en dus niet begrijpt wat ik bedoel met ‘je gans’).

Leestip: Het gouden ei van je gans!

Gebruik vervolgens 40% van dat bedrag wat nu nog over is voor de dromen en doelen. En de overige 10% voor je uitgaven/ aankopen, zoals kleding, boeken enz. Je zult zien dat je wellicht soms een of een paar maanden niks kunt kopen, of heel weinig. Ook dat is een keuze. Wanneer jij echt vrij wilt worden is dit naar mijn mening wel de beste methode. Zo min mogelijk geld uitgeven, maar wel geld reserveren voor jouw dromen en doelen. En sparen voor je uitgaves. Dat is een uitdaging en dat maakt het leuk! Pas dit ook toe op extra geld wat naar jou toe komt en het zal nóg sneller gaan.

Hoe denk jij over deze regel om na het geld wat op gaat aan je vaste lasten de 50, 40, 10 regel te gebruiken? Als je zegt dat dit niet gaat, dan zul je je vaste lasten verder omlaag moeten brengen, of naar andere oplossingen zoeken waardoor het wél gaat. Concentreer je altijd op wat je wél kunt doen!

Schrijf op waarom je rijk wilt worden