Zo goedkoop mogelijk of kwaliteit?

20 april 2019 1 Door Marìs

Zo goedkoop mogelijk of kwaliteit? Dat zijn 2 keuzes die je kunt maken, hele belangrijke keuzes. Kwaliteit kost natuurlijk niet altijd de hoofdprijs. Maar zo goedkoop mogelijk is niet altijd goede kwaliteit. Dus waar ga jij voor?

Zo goedkoop mogelijk of kwaliteit?

Zo goedkoop mogelijk of kwaliteit? Dat is wat je jezelf kunt afvragen bij alles wat je koopt. Wil je echt voor het goedkoopste gaan zodat je flink wat geld over houdt met het risico dat het misschien toch niet zulke goede kwaliteit is en dat goedkoop uiteindelijk duurkoop wordt?
Of ga je toch liever voor kwaliteit wat misschien net iets meer geld kost? Ik weet het wel!

Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren?

Ik kies zelf voor kwaliteit. Als ik geld uit geef dan wil ik ook dat mijn spullen goed zijn en lang mee gaan. Want uiteindelijk is dat goedkoper dan nu iets goedkoops kopen wat ik over 2 jaar weer moet vervangen. Daar heb ik gewoon 10x niks aan. Los daarvan word ik ook altijd chaggo als mijn spullen niet werken zoals ze horen te werken, dus dat is reden nummer 2 om voor kwaliteit te kiezen.

Het is natuurlijk maar net wat je belangrijk vind in het leven. Maar wat mij betreft hoeft niet alles zo goedkoop mogelijk. Soms hoor je mensen wel zeggen; oh maar dit of dat kun je daar en daar veel goedkoper krijgen. En als je dan gaat kijken naar wat ze zeiden blijkt het flutkwaliteit. Een soort van 1x niezen en het ligt uit elkaar. Nee dankje. Ook al is het goedkoper. Uiteindelijk heb ik daar gewoon helemaal niks aan.

Stiekem heb ik ook niet altijd zin om vooraf helemaal uit te pluizen waar iets het goedkoopste is. Ik denk dat we allemaal wel eens van die momenten hebben waarop je denkt; oh ik weet dat ik dit daar kan krijgen, dus ik koop het daar. Dit gaat bij mij dan met name om wat kleinere aankopen. Dure aankopen zoek ik wel altijd uit waar ze het goedkoopste te krijgen zijn.

Leestip: Iets gehad aan de aankoopmakelaar?

Nu er een verhuizing aan zit te komen waarbij ook héél veel gekocht moet gaan worden, ben ik wel wat voorzichtiger en geef ik niet zo maar geld uit. Voor lampen ben ik nu bijvoorbeeld ook al aan het rond kijken waar ik leuke lampen zie die een mooie prijs hebben. In de huidige woning hangen nu namelijk veel lampen die heel rot open gaan dus die laat ik achter. Want elke keer weer die irritatie bij het vervangen van lampen daar zit ik niet op te wachten.

Zoek jij altijd letterlijk van elke aankoop uit waar je deze het goedkoopste kunt krijgen? En ga jij voor het goedkoopste of voor kwaliteit, ook als dat wat duurder is?