Iets gehad aan de aankoopmakelaar?

11 april 2019 5 Door Marìs

Iets gehad aan de aankoopmakelaar? In eerste instantie dacht ik; ik ga het lekker zelf doen. Zonder aankoopmakelaar. Dit scheelt weer geld. Uiteindelijk koos ik tóch voor een aankoopmakelaar.

Iets gehad aan de aankoopmakelaar?

Iets gehad aan de aankoopmakelaar? Waarom ineens toch een aankoopmakelaar? Ik had in eerste instantie namelijk besloten dat we een huis gingen aankopen door zelf een bod uit te brengen, zonder aankoopmakelaar. Bij het eerste huis waar we op boden deden we dat ook. Dat ging prima, een mailtje sturen en klaar.

Leestip: Ik heb een nieuw huis!

Maar toen kwam ik ons huidige klushuis tegen, wat nu mijn nieuwe huis geworden is. En toen besloot ik spontaan om toch direct een aankoopmakelaar in te schakelen. Mede-doordat we (mijn moeder en ik dus) het heel lastig vonden om in te schatten wat het huis nu waard was in deze staat.

Uiteindelijk werden we wel door onze aankoopmakelaar al gewaarschuwd, dan ondanks dat de woning het niet waard was, mensen toch flink zouden overbieden om maar een woning te krijgen. Hierdoor hebben wij besloten om ook flink te overbieden en dat was achteraf maar goed ook! In eerste instantie waren wij zelfs nog overboden, maar nadat die mensen niet met de woning verder gingen waren wij de hoogste bieder en daarom is de woning nu van mij!

Daarna werd er natuurlijk over en weer overlegd tussen de makelaars over of wij de financiering wel rond konden krijgen. Eigenlijk wilde de verkoopmakelaar allemaal financiële gegevens van ons hebben, waarop onze aankoopmakelaar zei; dit mag je niet vragen in het kader van de AVG. Hierdoor stelde onze aankoopmakelaar voor dat de hypotheekadviseur contact zou opnemen met de verkopend makelaar en dat die zou bevestigen dat we het gewoon konden betalen. Daar zouden wij zelf niet zo snel op gekomen zijn om het op die manier op te lossen. En dan hadden zij toch alvast de bevestiging.

Daarna weer overleg over de datum dat ik het huis krijg. Een vaste datum afspreken met de mogelijkheid om de datum naar voren te halen wanneer onze financiering eerder rond is. Zodat wij er zsm in kunnen om te gaan klussen en ik niet nog de hele zomer hier hoef te wonen. Ook werd het koopcontract goed gecheckt van tevoren op gekke dingen, ook wel prettig! Aangezien zij natuurlijk meer juridische kennis bezitten dan wij met zijn 2en bij elkaar.

Leestip: Klushuis, wat moet er gebeuren?

Kortom; we hebben toch best veel aan onze aankoopmakelaar gehad en die kwam met goede oplossingen waar wij niet zo 1, 2, 3 zelf op gekomen zouden zijn. Dus tevreden? Ja zeker!

Hebben jullie je huis zelf gekocht? Of ook met behulp van een aankoopmakelaar? En waren jullie tevreden of juist niet?