Zoveel spaarde ik in 2022

Zoveel spaarde ik in 2022

5 januari 2023 5 Door Marìs

Vandaag ga ik ik jullie vertellen; zoveel spaarde ik in 2022. Want het jaar is inmiddels eindelijk voorbij. Op het laatst leek het voor mij best lang te duren voordat het eindelijk 2023 werd. Gewoon omdat ik me zo erg op dit jaar verheugd heb.

Zoveel spaarde ik in 2022

Zoveel spaarde ik in 2022

Ik heb het weer het hele jaar bijgehouden dus daarom vertel ik jullie; Zoveel spaarde ik in 2022! Elke maand probeer ik zoveel mogelijk geld te sparen, dit kan zijn om spaarrekeningen voor de toekomst te vullen, maar ook om spaarrekeningen te vullen waarvan ik het geld wat eerder uitgeef. Zoals bijvoorbeeld vakantie, of geld om te investeren.

Leestip: Zo spaar je 30.000 euro!

Alles bij elkaar opgeteld heb ik in 2022 11.048,02 euro gespaard. Behoorlijk veel voor een jaar waarin ik maar 4 maanden bij de post gewerkt heb. Dus ik ben hier eigenlijk heel trots op. Het is als nog bijna 1000 euro per maand. Dus ik heb zeker niks te klagen! Ik ben vooral énorm benieuwd hoe ik het aankomend jaar zal gaan doen, in 2023. Maar ik twijfel er niet aan dat ik ook dit jaar weer een heel mooi bedrag bij elkaar kan sparen. Deels is het gespaarde geld alweer uitgegeven, maar deels staat het ook nog op de spaarrekeningen.

Hoe staat het er nu voor?

De bedragen op mijn spaarrekeningen beginnen eindelijk ergens op te lijken! Zo staat er nu op mijn vakantie spaarrekening in totaal 1200 euro. Daar moet nog wel het restant voor Gran Canaria van betaald worden, maar dat hoeft pas deze zomer betaald te worden. Dus tot die tijd blijft het lekker staan, want je krijgt ten slotte weer wat rente!

Op de Uitjes spaarrekening staat momenteel niks. Want ik heb daar al 3 nachten hotel van betaald voor Limburg dit voorjaar. Dus daar komt vanaf januari weer geld op te staan.

Dan gaan we door naar de Aankopen spaarrekening waar momenteel het mooie bedrag van 3800 euro op staat. Dat heb ik doorgeschoven van de buffer naar deze spaarrekening, omdat ik deze rekening eerst gevuld wilde hebben, omdat er wat aankopen aan zitten te komen. Dan heb ik liever de zekerheid dat ik tegen die tijd niet mijn buffer hiervoor leeg hoef te trekken.

Op de Auto spaarrekening staat momenteel een onduidelijk bedrag. Niet letterlijk, maar het bedrag dat erop staat klopt nog niet. Ik heb van deze spaarrekening geld geleend omdat ik de notaris, hypotheekverstrekker en financieel adviseur moest betalen. Wanneer al het geld weer teruggezet is staat er 3000 euro op deze rekening.

Tot slot heb ik nog wat spaarrekeningen met kleine bedragen, maar dat is meer tientjeswerk. Dus niet zo van belang voor dit artikel. Als laatste wil ik wel nog 1 spaarrekening noemen die vanaf nu steeds belangrijker zal gaan worden en dat is de Huis overkopen spaarrekening. Momenteel staat daar pas 120 euro op, maar het is altijd beter dan op 0 beginnen! Op deze spaarrekening zullen pas in 2024 grotere bedragen gespaard gaan worden.

De rekening waar het dit jaar, in 2023 helemaal om gaat draaien; de buffer, is nu nog leeg. Daar komt pas verandering in op het moment dat ik het geleende geld teruggezet heb op de autorekening. Dat is de volgorde die voor mij het meest logische is en het prettigste voelt.

Leestip: Online wat geld bijverdienen!

Hoeveel geld spaarde jij in 2022 bij elkaar?

Zoveel spaarde ik in 2022