Corrigeren en blijven plannen

Corrigeren en blijven plannen

16 december 2020 2 Door Marìs

Vandaag vertel ik jullie waarom je altijd moet blijven corrigeren en blijven plannen. Want dat is wat je moet doen als je financieel vooruit wilt komen.

Corrigeren en blijven plannen

Corrigeren en blijven plannen

Vandaag vertel ik jullie over corrigeren en blijven plannen en waarom dat zo belangrijk is. Want als je financieel vooruit wilt komen, moet je dit namelijk altijd blijven doen. Perfectie bestaat niet, je kunt er wel héél dichtbij komen. En wel door te blijven plannen en corrigeren.

Leestip: Financieel vooruit denken!

Dat doet een vliegtuig ook. Als je bij het raam zit bij de vleugels, zie je die kleppen steeds veranderen van stand. Dat gebeurd om op koers te blijven. Ook wij hebben soms te maken met turbulentie en veranderende weersomstandigheden in ons leven. Je kunt niet álles voorzien wat er gaat gebeuren. Aan de hand van die gebeurtenissen gaan we corrigeren en we blijven plannen. Dat is waardoor we ook weer verder vooruit komen.

Vat corrigeren niet op als een fout! Dat is namelijk wat veel mensen doen, hoe zij het zien. Oeps ik geef teveel geld uit aan uitjes, nu kan ik niks meer sparen, dat is een fout. Maar zoals ik al vaker geschreven heb, fouten maken hoort bij het leven. Daar leer je dingen van. En door ervan te leren ga je weer corrigeren en je blijft plannen naar hoe je het dan wel wilt hebben. Dat is goed. Niks doen is het laten gaan, terwijl je weet dat je niet op de goede weg zit, is nooit een goed idee.

Wanneer je blijft plannen en corrigeren kom je namelijk weer gemakkelijk op de goede koers terecht. En dat is waarom je er in eerste instantie mee begonnen bent. Dat heeft niet opgeven en discipline tonen. Wellicht is jouw plan op een gegeven moment uitgevoerd. Dan is het tijd voor een nieuw plan en ga je weer plannen en corrigeren. Want dan maak je bijvoorbeeld niet meer 100 euro per maand over naar dat doel, maar naar een heel ander doel waar wellicht ook wel een ander bedrag bij hoort. Daar kom je alleen achter door te plannen en corrigeren. Dat is dus iets positiefs!

Je kunt namelijk door goed te plannen en te blijven corrigeren zoveel bereiken in je leven. Helaas word ons dit op school niet bijgebracht. Er word vaak genoeg gepraat over plannen, maar ik heb ze nooit gehoord over corrigeren. Terwijl juist dat ook zó belangrijk is.

Wanneer jij namelijk op tijd dingen corrigeert, ben je al een hele grote stap verder ter vergelijking met mensen die niet corrigeren. Stel jij weet dat bij het eerstvolgende kruispunt een flitskastje staat en je corrigeert je snelheid meteen tot de maximumsnelheid, dan ben je op tijd. Maar stel je weet dat je moet corrigeren en denkt; ik hoop gewoon dat die kast het niet doet en je blijft zo doorrijden, dan kun je er donder op zeggen dat je een boete op je mat krijgt. Zonde van je geld!

Is het jou dat waard om zo hard door te blijven rijden in de hoop dat het wel goed komt? Of denk je achteraf dan ook; goh, had ik maar eerder gecorrigeerd? Ik denk dat laatste! Soms rij je te hard, omdat je bijvoorbeeld mee gaat met de rest die ook te hard rijdt, maar hou altijd zelf je snelheid in de gaten. Want jij bent degene die je voet op jouw gaspedaal zet.

Leestip: Spaardoelen 2020 bijgesteld!

Blijf jij altijd corrigeren en plannen? Of heb je vaker een; laat maar-, of: nu even niet-moment?

Corrigeren en blijven plannen