Creditcard alternatief

Creditcard alternatief

21 maart 2018 7 Door Marìs

Creditcard alternatief. Deze week vertel ik jullie over een alternatief voor de creditcard.

Creditcard alternatief

Creditcard alternatief

Creditcard alternatief. Je kent ze wel, die creditcards. Heel irritante dingen zijn het eigenlijk. Want wanneer je een creditcard hebt wordt je al geregistreerd bij het BKR. Immers ben je eigenlijk gewoon geld aan het lenen wanneer je met je creditcard dingen betaald. Want het wordt pas achteraf betaald. En wanneer het geld niet op je rekening staat kun je gelijk een dikke rente betalen.

Maar voor sommige dingen heb je nou eenmaal zo’n irritante kaart nodig. Bijvoorbeeld in sommige webshops is dat het enige betaalmiddel. Nou vermijd ik dat soort webshops persoonlijk altijd. Maar stel je wilt op vakantie naar Amerika, dan komt ook die rottige creditcard weer om de hoek kijken. Want daar schijnen ze zo ongeveer te leven op creditcard krijg ik altijd het idee.

Maar wat voor alternatieven zijn er eigenlijk? 1 alternatief is gewoon dwars zijn en geen creditcard gebruiken, dus ook webshops mijden waar je alleen op die manier kunt betalen. Een ander alternatief is de prepaid creditcard.

Ga prepaid!

Voor deze prepaid creditcard betaal je als je de mastercard neemt via ICS 17,50 per jaar. Dus jaarlijks betaal je voor deze kaart, net zoals met de gewone creditcard. Wanneer je geld wilt pinnen met deze kaart betaal je 2% over het opgenomen bedrag. En per keer dat je geld stort op je kaart betaal je 95 cent. Ook wanneer je het geld wilt terugboeken naar je bankrekening betaal je hiervoor 95 cent. Dus als je slim bent zet je gewoon in 1x heel veel geld op je creditcard zodat je er extra lang mee kunt doen en betaal je gewoon hoogstens 1x per jaar die 95 cent.

Maar nu komt het leuke. Je wordt niet BKR geregistreerd want het is een prepaid kaart! En je gaat dus ook geen schuld aan. Wel moet je opletten hiermee, want wanneer ze bijvoorbeeld je jaarlijkse kosten van je kaartsaldo afhalen, kun je in de min komen te staan. En wanneer je dit niet binnen 21 dagen oplost, krijg je een boete.

Maar je kunt ook de app downloaden waarop je je saldo kunt bijhouden en waarop je dus ook meteen ziet hoe je ervoor staat en of je geld moet bijboeken of dat er niks aan de hand is. En de kaart is gewoon wereldwijd geldig als creditcard.

Leestip: Hoe kun je gemotiveerd blijven om te sparen?

Wat vindt jij van dit alternatief? Zou je hier gebruik van maken in plaats van een echte creditcard, stel je gaat bijvoorbeeld naar Amerika op vakantie? Zelf vind ik dit een prima alternatief en ik zou het zeker wel overwegen wanneer ik een creditcard nodig heb. Wel zou ik hem na gebruik weer opzeggen omdat ik zelf niet jaarlijks een creditcard gebruik en hij wel jaarlijks 17,50 kost. Laat je mening achter in de reacties!