Financieel visionboard

Financieel visionboard

2 mei 2020 5 Door Marìs

Financieel visionboard. Gemotiveerd blijven om te sparen kun je op verschillende manieren bereiken. Zo ook door bijvoorbeeld een financieel visionboard te maken.

Financieel visionboard

Financieel visionboard

Financieel visionboard. Vaak willen mensen wel sparen, maar vinden ze het toch lastig om gemotiveerd te blijven. Of ze zoeken extra motivatie omdat dat het sparen gewoon een heel stuk leuker maakt. Hoe kun je jezelf nu blijven motiveren om te sparen?

Vandaag wil ik enkele manieren om gemotiveerd te blijven sparen met jullie delen. Zelf heb ik thuis een spaarmeter hangen. Zo heb ik er eentje die gewoon vakjes heeft en waarbij elk vakje voor bijvoorbeeld 100 euro staat. Dus elke keer wanneer ik dan 100 euro gespaard heb voor dat doel kan ik een vakje inkleuren. Die ziet er wel nog wat saai/ basic uit. Ook heb ik een spaarmeter gemaakt in de vorm van een palmboom. Hierbij tekende ik een palmboom waarvan de boomstam de spaarmeter is. Dit is mijn spaarmeter voor; (je gokt het vast al goed!) vakantie!

Ook vind ik het heel motiverend werken om zelf elke maand handmatig direct wanneer salaris gestort is mijn spaarbedragen over te maken naar de juiste spaarrekeningen. Dit geeft een gevoel van triomf. Het geeft gewoon een kick om je spaarbedrag voor je doelen maandelijks te zien groeien. En omdat dat zo’n goed gevoel geeft, wil je meer van dat goede gevoel, dus de maand daarop doe je dat meteen weer met liefde! Het kost nog niet eens 5 minuten van je tijd om dat te doen en wanneer je dit meteen doet op de dag waarop je salaris gestort is, kun je het ook niet vergeten. Zelf heb ik dan een lijstje met welke bedragen naar welke rekening moeten en die krijgen een krulletje als het overgeschreven is.

De meesten van jullie kennen ook het fenomeen ‘visionboard’ wel. Daarop plak je plaatjes (met teksten) van dingen die je in dat jaar wilt bereiken. Bijvoorbeeld van waar je naartoe wilt op vakantie, het huis wat je wilt verkopen, de dakkapel die je wilt plaatsen enzovoorts.

Zelf maakt ik altijd op de eerste of tweede dag van januari meteen mijn visionboard voor dat nieuwe jaar. Maar dan niet alleen van persoonlijke dingen, ik mix het ook met financiële doelen die ik graag wil bedragen. Compleet met bedragen. Bijna elke dag neem ik er dan even een momentje voor om goed naar mijn visionboard te kijken en dankbaar te zijn voor hetgeen ik al bereikt heb en extra aandacht te geven aan wat ik nog wíl bereiken. En zo kun je precies zien welke doelen je al behaald hebt en dat geeft een heel fijn gevoel!

Leestip: Verbouwgeld gekregen!

Welke dingen motiveren jou het meeste om te sparen? Hoe komt het dat jij elke maand weer blijft sparen?

Financieel visionboard