Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften?

Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften? Ik ben zelf dol op lezen! Meer dol op boeken lezen dan op tijdschriften, maar op zijn tijd vind ik een tijdschrift ook leuk. Ligt er in beide gevallen dan wel aan waar het over gaat natuurlijk! Maar dat is logisch.

Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften?

Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften? Ik vraag me wel eens af; geven jullie nog geld uit aan boeken en tijdschriften? Ik heb altijd een beetje het idee dat dat vroeger een stuk populairder was dan nu. Maar wellicht vergis ik mij daarin.

Leestip: Dingen waar ik geen geld aan uitgeef!

Vroeger als kind was ik lid van de bibliotheek én ik had een abonnement op zowel de Donald Duck als de Tina. Ook heb ik ooit een abonnement gehad op de Hitkrant en vroeger kocht ik ook nog wel eens de Break Out! Super veel tijdschriften, want dat vond ik toen erg leuk. Zo hoefde ik mij niet snel te vervelen. Nu lezen veel mensen natuurlijk digitaal de tijdschriften en boeken tegenwoordig. Maar evengoed gunnen mensen zichzelf naar mijn idee ook veel minder de tijd om te lezen.

Hoe zit dat bij jullie? Zijn er nog lezers die wél een tijdschriften abonnement hebben en nog boeken kopen? Vroeger kocht ik ook best nog veel boeken zelf, gewoon om te hebben. Naast het abonnement bij de bibliotheek. Ik las echt onwijs veel, maar als kind heb je natuurlijk veel meer tijd om te lezen dan als volwassene. Wat ik nu het meeste lees zijn voornamelijk blogs.

Zelf leen ik wel eens bieb-boeken via de vriend van mijn moeder. Hij heeft een abonnement op de bieb en als ik iets wil lezen zeg ik tegen mijn moeder; vraag hem ff of hij dit en dit boek haalt. Helaas zijn ze lang niet altijd beschikbaar. Dus dat vind ik dan wel een groot nadeel.
Daarnaast worden de boeken van Suzanne Vermeer wel nog echt gekocht als fysiek boek en ik heb diverse e-books op mijn e-reader staan. Ooit in het begin toen ik mijn reader kreeg heb ik heel veel gratis boeken erop gezet waarvan ik nog steeds niet alles gelezen heb.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Hoe zit dat met jullie? Lezen jullie nog tijdschriften en boeken? En dan liever fysiek of via een scherm? Tijdschriften lees ik liever fysiek en boeken maakt me niet heel veel uit. Al vind ik het ook wel erg lekker om een fysiek boek in mijn handen vast te houden, maar dan moeten ze niet te dik zijn, dan vind ik het al snel te zwaar worden.

15 thoughts on “Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften?”

 1. Ik ben een grote boekenliefhebber. Ik kocht nooit nieuwe boeken. De bibiotheek was mijn grote vriend en daarnaast kocht ik in de kringloop en op boekenmarkten voor 1 of 2 euro een boek. Ik kwam graag in boekwinkels om te kijken, maar waarom zou ik dure boeken kopen als het ook goedkoop kon?En toen kwam de crisis in 2008 en verdwenen er boekwinkels en andere wankelden. Er was sprake van dat ze allemaal zouden kunnen verdwijnen. Gelukkig bleek dat niet zo te zijn. Ik heb toen wel besloten om elk jaar minstens 5 nieuwe boeken in een fysieke winkel te kopen. Het is mijn grootste hobby en dat wil ik graag ondersteunen.
  Misty

  1. Wat leuk om te lezen! Ik kwam vroeger in het dorp waar ik toen woonde wel in de plaatselijke boekwinkel. Dat was een hele aardige man die altijd alles kon bestellen wat je wilde hebben. En altijd even gezellig een praatje maken. Maar inmiddels is die man met pensioen gegaan en dus is zijn boekwinkel gestopt. Was wel altijd leuk om daar te komen! Dus toen kocht ik ook regelmatig boeken in de boekwinkel.

 2. Nee ,er staan hier best veel boekenkasten waar je boeken kunt pakken en/of ruilen.en ik krijg van iemand maandelijks een tijdschrift (landleven).de krant lees ik op internet maar heel soms kom ik een boek tegen op vlooienmarkten,dat is als de prijs redelijk is het enige,in de bieb kom ik al jaren niet meer.en toch lees ik veel

  1. Dat is ook handig dat je ze kunt pakken en ruilen! Leuk dat je op zo’n goedkope manier ook veel kunt lezen, ideaal! Leuk ook dat je maandelijks van iemand tijdschriften opgestuurd krijgt.

 3. Ja, ik verslind boeken! Vooral thrillers. Ik leen die bij de bieb! Sommige boeken die ik echt wil houden, die schaf ik zelf aan en hou ik dan ook! Heb veel boeken van Gerhard Hormann gelezen en ben nu in die van Lonneke aan het lezen. Dan ligt er nog een verhaal over een emigratie op mij te wachten en dan begin ik weer aan een thriller!
  Ik koop ook vaak een boek bij de kringloop hoor, voor mee op vakantie die laat ik daar dan ook als ik hem uit heb!
  Tijdschriften koop ik alleen wanneer er een interessant artikel in staat. Wel koop ik altijd de Genoeg en zo af en toe vriendin of flair. Ik hou van lezen.

  1. Leuk dat je zoveel leest! Ik vind het ook heerlijk om te lezen, maar gun me er in deze drukke maanden weinig tijd voor. Maar zodra we weer richting de zomer gaan is er bij ons gewoon heel weinig werk en ben ik veel vroeger thuis waardoor ik in de zomer altijd veel meer tijd heb om te lezen en dan vliegen er ook heel wat boeken doorheen! Meestal ook geleend via het bieb-abonnement van de vriend van mijn moeder. Kringloop is idd ook een goede optie om goedkoop boeken te kopen. En zo krijgen ze weer een tweede leven. Grappig om te lezen dat je ze daar dan ook achter laten, dat doen wij ook op vakantie met de tijdschriften die we wel eens meenemen. Heb je emigratie plannen? Of vind je dat gewoon een interessant onderwerp?

   1. Ik heb geen emigratieplannen, maar het intrigeert me wel enorm. Vooral wat de mensen beweegt om het wel te doen en dan ook de manier waarop ze het doen. Ik mag ook graag naar Ik Vertrek enzo kijken 🙂

 4. Ik lees af en toe liefst wel fysiek ik heb niets met een er dader. Mijn moeder is lid van de bibliotheek en heeft een partner pas daarop kan ik zelf boeken lenen. We zijn nu aan het nadenken over een abonnement op de Donald duck. Af en toe neem ik een losse mee.

  1. Ik heb een beetje een haat-liefdesverhouding met de e-reader. Handig voor op vakantie want het scheelt veel gewicht en je kunt boeken zo wissen als je ze uit hebt, wat een hoop troep op de wereld scheelt. Maar soms ben ik een scherm gewoon zo zat en heb ik daardoor geen zin om via de e-reader te lezen. Dan vind ik een gewoon boek juist weer heerlijk.
   De Donald Duck blijft leuk vind ik! Leuk dat je af en toe een losse koopt. Ik krijg er binnenkort 10x eentje. Dat was de optie die ik koos als kerstcadeau van mijn werk. Wel al zin in om ze te lezen!

 5. Ik koop regelmatig boeken in de plaatselijke boekhandel.
  Momenteel voornamelijk opvoedboeken, boeken over het geloof en moederschap, maar ook ondernemersboeken en af en toe een roman. Ik geef ook graag boeken cadeau.
  Tijdschriften hou ik ook erg van maar vind ik in de winkel erg prijzig worden. Ik koop ze weleens bij de kringloop. We hebben nu een abonnement op Delicious en Quest, en hadden onlangs een krantenabonnement op Trouw.

  Marieke

  1. Leuk dat je ook veel leest! Ja ik zag laatst inderdaad ook dat de tijdschriften wel erg duur geworden zijn, heel jammer! Maar voor een enkele keer kopen ook weer niet héél erg. Wij kopen soms wel eens wat om mee te nemen op vakantie en dan laten we ze daar achter. Scheelt weer gewicht op de terugweg, want dan gaan er altijd genoeg nieuwe dingen mee naar huis (kleding, souvenirs voor familie/ vrienden), dingen voor onszelf. Maar de abonnementen zelf voor tijdschriften vind ik ook duur geworden. Dus meestal laat ik ze de rest van het jaar/ als we niet op vakantie gaan links liggen.

 6. Ik koop wel regelmatig boeken – nieuw en tweedehands – maar tijdschriften inderdaad bijna nooit meer. Mijn favoriete tijdschriften zijn in de loop der tijd helaas ook gestopt. Wat er over is vind ik het geld dan meestal niet meer waard, tenzij er een leuke actie is.

  1. Jammer dat je favorieten gestopt zijn! Ja soms heb idd wel eens leuke acties zoals meerdere bladen in 1 pakket. Moeten het wel net leuke bladen zijn (de onderwerpen erin).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *