Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften?

26 december 2019 16 Door Marìs

Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften? Ik ben zelf dol op lezen! Meer dol op boeken lezen dan op tijdschriften, maar op zijn tijd vind ik een tijdschrift ook leuk. Ligt er in beide gevallen dan wel aan waar het over gaat natuurlijk! Maar dat is logisch.

Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften?

Geef jij geld uit aan boeken en tijdschriften? Ik vraag me wel eens af; geven jullie nog geld uit aan boeken en tijdschriften? Ik heb altijd een beetje het idee dat dat vroeger een stuk populairder was dan nu. Maar wellicht vergis ik mij daarin.

Leestip: Dingen waar ik geen geld aan uitgeef!

Vroeger als kind was ik lid van de bibliotheek én ik had een abonnement op zowel de Donald Duck als de Tina. Ook heb ik ooit een abonnement gehad op de Hitkrant en vroeger kocht ik ook nog wel eens de Break Out! Super veel tijdschriften, want dat vond ik toen erg leuk. Zo hoefde ik mij niet snel te vervelen. Nu lezen veel mensen natuurlijk digitaal de tijdschriften en boeken tegenwoordig. Maar evengoed gunnen mensen zichzelf naar mijn idee ook veel minder de tijd om te lezen.

Hoe zit dat bij jullie? Zijn er nog lezers die wél een tijdschriften abonnement hebben en nog boeken kopen? Vroeger kocht ik ook best nog veel boeken zelf, gewoon om te hebben. Naast het abonnement bij de bibliotheek. Ik las echt onwijs veel, maar als kind heb je natuurlijk veel meer tijd om te lezen dan als volwassene. Wat ik nu het meeste lees zijn voornamelijk blogs.

Zelf leen ik wel eens bieb-boeken via de vriend van mijn moeder. Hij heeft een abonnement op de bieb en als ik iets wil lezen zeg ik tegen mijn moeder; vraag hem ff of hij dit en dit boek haalt. Helaas zijn ze lang niet altijd beschikbaar. Dus dat vind ik dan wel een groot nadeel.
Daarnaast worden de boeken van Suzanne Vermeer wel nog echt gekocht als fysiek boek en ik heb diverse e-books op mijn e-reader staan. Ooit in het begin toen ik mijn reader kreeg heb ik heel veel gratis boeken erop gezet waarvan ik nog steeds niet alles gelezen heb.

Leestip: Ongemerkt zoveel mogelijk geld sparen!

Hoe zit dat met jullie? Lezen jullie nog tijdschriften en boeken? En dan liever fysiek of via een scherm? Tijdschriften lees ik liever fysiek en boeken maakt me niet heel veel uit. Al vind ik het ook wel erg lekker om een fysiek boek in mijn handen vast te houden, maar dan moeten ze niet te dik zijn, dan vind ik het al snel te zwaar worden.