Geen aankopen doen, dat telt!

11 juli 2018 2 Door Marìs

Geen aankopen doen, dat telt! Vorige week konden jullie lezen dat ik niet gevoelig ben voor reclame. Deze week vertel ik jullie dat ‘geen aankopen doen’ is wat telt. Wat ik daar precies mee bedoel lees je verderop.

Geen aankopen doen, dat telt!

Geen aankopen doen, dat telt! Vorige week had ik het er al over; ik ben niet gevoelig voor reclames. Gelukkig! Dat ben ik in het verleden wel enigszins geweest, maar nu niet meer!

Wanneer je weer eens een reclame op de radio of op tv of waar dan ook hoort/ ziet ‘bespaar nu 25% en betaal maar 3,50′ of iets in die richting. Roep ik altijd; ja of koop niks en bespaar nog eens 3,50! Vaak zijn dit namelijk dingen die je óf helemaal niet nodig hebt, of maar eens in de zoveel tijd. En wanneer je zo’n aanbieding dan helemaal niet koopt, bespaar je nog het meeste geld.

Getriggert door korting

Maar vaak worden we al zo getriggert door de korting dat we daar niet eens meer over nadenken. Eigenlijk mega zonde van je geld, toch?! Tenzij je het natuurlijk écht precies nodig hebt, maar als je slim bent hou je gewoon je voorraden in de gaten en sla je toe bij een écht goede aanbieding, bijvoorbeeld je deo van 1 + 1 gratis.

Als ik begin aan mijn laatste deo ga ik opletten of er de 1 + 1 gratis actie is en dan koop ik er wel gelijk 4, want dan heb ik er 2 gratis! Vind ik een goede deal. Voor minder doe ik het niet, tenzij ik écht omhoog zit, maar dan koop ik er gewoon 1. En eigenlijk is dat nog nooit voorgekomen. Dit is voor mij ook weer een manier van geld besparen. Het levert je veel op en het is nog leuk ook! Probeer het maar eens 😉

De laatste tijd komt daar voor mij nog bij dat ik mezelf ook bij alles eerst de vraag stel; dit kopen of toch liever verhuizen? En ook door er eerst goed over na te denken bespaar ik weer veel geld. Want uiteindelijk is mijn antwoord dan toch altijd; liever verhuizen! Ik schreef er hier eerder al eens een artikel over. 

Hoe denk jij hierover? Voel jij je gelijk aangesproken en ren je meteen naar de winkel? Of denk je ook; als ik het helemaal niet koop, dan bespaar ik nog meer geld! Besparen is voor mij echt steeds meer een sport aan het worden en ik vind het echt énorm leuk.