Beginnen met sparen lastig? Zo lukt het!

18 juli 2018 6 Door Marìs

Beginnen met sparen lastig? Zo lukt het! Vorige week konden jullie lezen dat alle aankopen die je niet doet, dat die het hardste tellen. Deze week vertel ik hoe het jou ook gaat lukken om te beginnen met sparen.

Beginnen met sparen lastig? Zo lukt het

Beginnen met sparen lastig? Zo lukt het!

Beginnen met sparen lastig? Zo lukt het! Vind jij het ook zo lastig om te beginnen met sparen? Ik vond het destijds wel erg lastig! Vooral wanneer je dan net eindelijk een mooi bedrag gespaard hebt en je het daarna doodleuk weer in kan leveren omdat er iets kapot gaat in huis wat je écht moet vervangen (zoals een wasmachine, of je bed, in mijn geval).

Een goed moment om te beginnen is óf gewoon nu direct van je eerstvolgende salaris. Of wanneer je je verjaardag viert. Vraag dan gewoon aan iedereen geld, dat doe ik zelf ook altijd en zet al je geld dan lekker op je spaarrekening! Dan heb je al direct een leuk begin. Ik schreef al eens een artikel over hoe je goedkoop je verjaardag kunt vieren. Dus dat hoeft geen probleem te zijn.

Het slimste is om nu meteen te gaan kijken of je kunt besparen op je vaste lasten. Ook hierover schreef ik al eens een artikel. Daarin lees je stap voor stap terug waarop je zou kunnen besparen.
Vergeet ook niet om een week/ maandbudget voor jezelf op te stellen. Wanneer je daar dan geld van overhoud, kun je dat ook weer extra sparen.

Mijn tips en tricks

En dan nu mijn tips en tricks voor sparen. Ook kun je ervoor kiezen om standaard bijvoorbeeld 2 euro per week van je boodschappenbudget weg te sparen. Zo heb je na 1 jaar al ruim 100 euro. En daar heb je dan vrij weinig voor hoeven doen. Tel daar je verjaardagsgeld bij op en hoppa, daar is je mooie start!
Wellicht is het ook nog een leuk idee om daar inkomsten via kliksites aan toe te voegen. In dit artikel lees je hoe dit precies werkt. Hier verdien ik zelf jaarlijks ook minimaal 70 euro mee.

Mocht je daarnaast ook nog per maand je budget zo indelen dat je geld overhoud om maandelijks te sparen, dan zeg ik; doen!! Zo gaat het namelijk extra snel en heb je des te sneller een leuke buffer opgebouwd die ook niet zo snel meer leeg raakt!

Mijn grootste tip is; geef niet op! In het begin zal het echt nog wel eens zo zijn dat je je geld weer in moet leveren, omdat je nou eenmaal nog niet zoveel hebt kunnen sparen. En dat is natuurlijk wel flink balen, maar de aanhouder wint! Blijf gewoon zo door gaan en dan kom je er vanzelf wel. Je zult zien dat jouw spaargeld dan ook gaat groeien!

Hoe was jouw begin met sparen? Ging dat ook zo lastig? Of kon je gelijk lekker veel sparen zodat je snel een buffer opgebouwd had?