Hoe bereik je je spaardoelen?

Hoe bereik je je spaardoelen?

28 april 2018 4 Door Marìs

Hoe bereik je je spaardoelen? Deze week vertel ik jullie hoe jij ook je spaardoelen kunt behalen.

Hoe bereik je je spaardoelen

Hoe bereik je je spaardoelen?

Hoe bereik je je spaardoelen? Dat ga ik jullie vertellen in het artikel van vandaag. We hebben namelijk in het leven vaak veel verschillende spaardoelen, vaak ook tegelijkertijd. Nu ligt het er natuurlijk aan hoeveel je precies kunt sparen per maand, maar vaak is het het beste om je op 1 of maximaal 2 spaardoelen te richten. Want anders duurt het te lang voordat je je doelen bereikt en vaak verliest men dan de motivatie om te blijven sparen voor deze doelen.

Maak om te beginnen een spaarplan. Hoeveel geld heb je nodig voor je doel en wanneer wil je dat doel bereikt hebben? Hoeveel geld heb je daarvoor nodig per maand? En gaat je dat lukken of zul je er op een andere manier voor moeten zorgen dat je dat bedrag per maand gaat halen? Als je dat al voor jezelf op een rijtje zet, dan heb je al een goed begin.

Hoe kun je er nou voor zorgen dat je je spaardoelen zo snel mogelijk bereikt? Kijk dan eerst eens kritisch naar je uitgaven. Heb je alles écht nodig waar je geld aan uitgeeft? Of kun je dat sportschool abonnement (waar je al een paar maanden niet geweest bent) toch maar beter opzeggen? Vaak zijn er altijd wel mogelijkheden om te besparen op je vaste lasten. Hier valt vaak veel te winnen, vooral wanneer je jaarlijks overstapt als je het ergens anders goedkoper kunt krijgen.

Ook kun je geld vragen voor je verjaardag in plaats van cadeaus. Hou de drankjes en hapjes gewoon zo simpel mogelijk en geef daar niet teveel geld aan uit, des te meer geld hou je namelijk over van je verjaardaggeld om weer bij je spaardoel te leggen! Zeggen mensen nou dat ze het niet leuk vinden om geld te geven en willen ze persé een cadeautje geven? Daag ze dan uit om op een creatieve manier geld cadeau te geven. Door ze bijvoorbeeld een geldboom te laten maken, of nog iets anders. Zo zijn ze toch persoonlijk voor je bezig en zo kun jij toch geld krijgen.

Maak het zichtbaar

Schrijf voor jezelf op waarom je dit spaardoel zo graag wilt bereiken met je bedrag en met plaatjes/ foto’s van je spaardoel en hang dat op een plek waar je er vaak naar kunt kijken. Zo zit het doel steeds in je hoofd en ga je onbewust beter je best ervoor doen.

Hang je daarnaast dan ook nog een spaarmeter (te zien op de foto hierboven) dan motiveert dat helemaal om je doel zo snel mogelijk te halen! Vooral wanneer je maandelijks bijvoorbeeld 1 balkje kunt inkleuren. Dat geeft je namelijk een trots gevoel. En wanneer je blij wordt van de manier waarop je bezig bent, ben je sneller geneigd om dat voort te zetten.

Tips

Spaar maandelijks automatisch een bedrag, plan het van tevoren in voor de hele periode zodat je het niet kunt vergeten, zo hoef je er niet steeds zelf aan te denken. Dit is puur en alleen een goede tip voor mensen die het anders vergeten. Hoewel ik van mening ben dat je het elke maand gewoon handmatig zou moeten doen, omdat je dan veel beter gemotiveerd raakt.

Alle extra’s naar je spaardoel! Zo behaal je je doel een stuk sneller.

Leestip: Financiële vrijheid bereiken!

Hoe zorg jij ervoor dat je je spaardoelen zo snel mogelijk behaald?