Hoe betaal ik die 835 euro?

Hoe betaal ik die 835 euro?

10 januari 2021 6 Door Marìs

Hoe betaal ik die 835 euro? Dat vertel ik jullie vandaag. De aanvraag van een naamswijziging kost 835 euro. Na een eerste controle krijg je nader bericht over hoe lang het gaat duren én moet je betalen.

Hoe betaal ik die 835 euro

Hoe betaal ik die 835 euro?

Vandaag vertel ik jullie het volgende; hoe betaal ik die 835 euro? Op moment dat ik dit schrijf, heb ik nog niks hoeven te betalen, maar had ik al wel wat geld voor de achternaamwijziging staan. In dit artikel vertel ik jullie hoe ik het ga betalen, want ik deed de aanvraag eerder, dan dat ik het hele bedrag bij elkaar had.

Leestip: Zo spaar jij 30.000 euro!

Omdat een aanvraag 6 tot 9 maanden kan duren en ik daar niet op wil wachten, startte ik meteen op de eerste echte werkdag van dit jaar de aanvraag tot het wijzigen van mijn achternaam. In de bevestigingsmail stond dat ze mij, na een eerste beoordeling, een mail sturen met daarin de verdere procedure en de daaraan gekoppelde termijnen. Ik ga er vanuit dat ik dan ook gelijk op dat moment de mail zal ontvangen waarin staat hoe ik het geld moet betalen.

Momenteel staat er al 100 euro op mijn spaarrekening die voor de naamswijziging bestemd is. Daarnaast ligt er hier contant al geld klaar, wat even gestort moet worden. En er is nog geld naar mij onderweg, wat komende week op mijn rekening beland. Daarnaast is ook mijn zegelboekje van de AH bijna vol. Zodra deze vol is, heb ik alweer 52 euro extra (die 2 euro gooi ik in de kerstpot voor eind dit jaar). En tot slot ontvang ik natuurlijk ook nog salaris in januari.

Even afgezien van het salaris en mét het volle ah zegelboekje meegeteld en de 2 bedragen die komende week op mijn rekening gestort worden, heb ik dan in totaal al 300 euro. Want begin deze week ontving ik namelijk ook nog 50 euro extra op mijn rekening van mijn oma voor dit doel! Zo is het sparen voor dit doel dus eigenlijk heel hard gegaan. Omdat ik al ruim 1 derde van het hele bedrag bij elkaar heb, zonder daar heel veel moeite voor gedaan te hebben. Hier zit namelijk grotendeels allemaal kerstgeld bij wat ik gewoon gekregen (of gewonnen) heb.

Eindstand van deze maand nog onbekend

Zelf weet ik op dit moment nog niet hoeveel salaris (en bonus) ik precies ga ontvangen deze maand. Dus dat blijft nog even spannend. Ik hoop uiteindelijk alvast op de helft van de 835 euro uit te komen. Of nog net iets meer dan de helft. Dat zou pas echt een lekkere start van het nieuwe jaar zijn. En natuurlijk van dit doel!

Update: De dag nadat ik dit artikel schreef en inplande, stond er ineens 500(!!) euro op mijn rekening. Met als onderwerp: Naamswijziging. Dit bleek van mijn tante afkomstig. Super lief! Ik heb nu op 45 euro na al het gehele bedrag van 835 euro bij elkaar. En die 45 euro heb ik sowieso als mijn salaris gestort is.

Dus nu op naar het sparen voor de volgende kosten; paspoort, pasfoto’s en rijbewijs (en daarna kosten voor nieuwe diploma’s/ certificaten).

Als dit hele proces achter de rug is, zal ik nog een overzicht maken van alle kosten. En bij welke instanties ik die heb moeten betalen. Inclusief degenen waar ik mijn nieuwe achternaam (zelf) heb moeten doorgeven. Want deels wordt dat al voor je gedaan. Zo hoef je bijvoorbeeld de belastingdienst niet zelf te benaderen en je gemeente ook niet. Maar deze info volgt later in 1 artikel die ik hierover zal schrijven wanneer alles een feit is.

In het kort hoe ik het geld bij elkaar krijg; donaties van familie, kliksite geld, gewonnen geld december kraskalenders, gekregen kerstgeld, vol zegelboekje van ah, bol.com uitbetaling, salaris, en geld wat ik met bloggen verdiende. En als het goed is binnenkort ook nog 40 euro van Openbank voor het openen van een gratis spaarrekening. Maar dat laatste bedrag heb ik tot op heden helaas nog niet ontvangen.

Leestip: Bekendmaking doel 2021!

Heb jij wel eens zo een lekkere start gemaakt met een spaardoel doordat je geld ervoor kreeg (of won)?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een van mijn links, krijg ik hier een vergoeding voor. Jij betaald gewoon het normale bedrag. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Hoe betaal ik die 835 euro