Ineens is alles weg!

11 januari 2020 5 Door Marìs

Ineens is alles weg! Dit kun je natuurlijk dubbel opvatten. Want dit kan iedereen op meerdere manieren gebeuren. Je geld, je huis met inhoud, of je vrienden/ familie. Maar ook je blog, als je blogt dan.

Ineens is alles weg

Ineens is alles weg!

Ineens is alles weg! Op welk front dan ook; je grootste nachtmerrie, want niemand wil in 1x alles kwijt zijn. Stel je wordt opgelicht en je logt in op je rekening en ineens is al je geld weg! Sommige mensen zeggen; ja dat is dom, dat is dan je eigen schuld. Maar criminelen zijn zo gehaaid tegenwoordig en het kan iedereen gebeuren. Enorme pech noem ik het! Zo vertelde een collega laatst dat ze opgelicht was.

Leestip: Focus op inkomsten of uitgaven?!

Ze was gebeld door iemand van de bank om te vertellen dat ze opgelicht was (maar dat was dus de truck, die mensen waren helemaal niet van de bank, maar oplichters). En toen moest ze via een tan code een betaling bevestigen (om het geld terug te krijgen of zo had ze het over). En toen had ze dat bevestigd. Het ging om 100 euro. Vervolgens kreeg ze nog een tan code met of ze even wilde bevestigen voor 1500 euro. Maar toen ze die 2e tan code kreeg dacht ze; 1500 euro? Hey, hier klopt iets niet! Die 100 euro was ze dus mooi kwijt. Maar gelukkig die 1500 niet.

Uiteindelijk heeft ze aangifte gedaan en de bank zelf gebeld, maar die zeiden ook; wij bellen nooit om te vertellen dat je opgelicht bent. Dus trap daar nooit in. Daar baalde ze dus flink van, maar gelukkig is de schade beperkt gebleven.

Gelukkig hebben we nog een back up!

Wat nou als je blogger bent en je blogt lekker actief en ineens is alles weg omdat je niet meer kunt inloggen! That sucks! Ik heb het in het verleden eens gehad dat al mijn gegevens op mijn laptop weg waren omdat mijn harde schijf crashte. Sinds dien zorgde ik ervoor dat mijn belangrijke dingen in elk geval op een usb staan.

Leestip: Spaarplan hoe gaat het nu december 2019!

Zo maak ik ook eens in de zoveel weken een back up van mijn blog. En gelukkig maar! Want afgelopen week deed ik een update van een thema of plugin op mijn blog (geen idee meer wat het precies was) en die ging mis. Ineens zei wordpress dat er een update mislukt was en dat er een email met instructies naar mijn beheer-mail gestuurd was, maar ik had niks ontvangen. Dus waar ze het heen gestuurd hebben is mij een raadsel. Maar ja, ik kon dus niet meer bij mijn blog komen…

Toen heb ik maar heel rigoureus wordpress verwijderd van mijn domein om die vervolgens weer opnieuw te installeren én de backup die ik GELUKKIG een week geleden maakte te uploaden naar mijn blog. Ik kon nog wel in mijn wordpress app de teksten kopiëren van de artikelen die ik daarna gepost had, dus die heb ik inmiddels alweer terug gezet. Behalve het artikel van de dag waarop het gebeurde. Maar daarvan weet ik de titel nog, dus die schrijf ik komende week weer gewoon opnieuw.

Dus mocht het jullie opgevallen zijn dat er wat dubbele dingen online gekomen zijn, waarvan je dacht; hey dat heb ik toch al gelezen? Dat kan kloppen! Want ik wilde niet dat er iets zou ontbreken.

Inmiddels had ik ook al 4 artikelen ingepland voor mijn vakantie (nadat ik die back up maakte helaas) dus dat ben ik wel kwijt. Maar gelukkig had ik daarbij nog geen foto’s gemaakt en dus had ik alle titels op een papiertje geschreven om bij al die artikelen op het lijstje foto’s te maken. Dus ik weet nu precies nog wat de onderwerpen waren en kan het in elk geval nog opnieuw schrijven. Maar daar ben ik dit hele weekend dus wel druk mee.

Leestip: Mijn visionboard 2020!

Zijn jullie wel eens in 1 klap alles kwijtgeraakt? Was dat op een gebied van geld of wat was het en hoe kwam het?

Ineens is alles weg