Kan jij leven van je AOW en pensioen?

Kan jij leven van je AOW en pensioen? Vorige week konden jullie mijn tips lezen om je huis (weer) koel te krijgen. Deze week praat ik met jullie over mijn AOW en pensioen.

Kan jij leven van alleen je aow en pensioen?

Kan jij leven van je AOW en pensioen?

Kan jij leven van je AOW en pensioen? Of bouw je ook zo belachelijk weinig pensioen op omdat je elke keer uit dienst moet na 2 jaar? Ik zocht eens uit wat de bedragen voor mij nou eigenlijk inhouden. Toen kwam ik erachter dat elke Nederlander automatisch verzekerd schijnt te zijn voor AOW. Mijn AOW bedrag zou uitkomen op 1156,43 euro per maand als alleenstaande. Heel netjes!

Als je inlogt bij de nationale verzekeringsbank met je digi-d, dan zie je ook hoeveel je tot nu hebt opgebouwd. #nospon In mijn geval is dat 26% wat neer komt op 300 euro per maand. Nog niet eens de helft van het uiteindelijke bedrag, dus hopelijk loopt dat snel verder op! Je ziet dan ook gelijk of je altijd verzekerd geweest bent, en in mijn geval is dat zo. Dus dat is mooi! Want dan kan ik idd uit komen op 100%, dus het bedrag wat ik hier boven eerder noemde van ruim 1100 euro.

Maar als we het nu over mijn pensioen gaan hebben…. Dat is echt om te janken. Want in het verleden heb ik af en toe wel eens wát pensioen opgebouwd. Maar dat was dan nog geen 200 euro, dus dat kreeg ik dan na 2 jaar uit dienst automatisch uitgekeerd.

Momenteel met mijn werk bij de post heb ik pas 33 euro pensioen opgebouwd. Wat ik dan dus per maand zou ontvangen. Maar dat wordt uiteraard meer wanneer ik terug kom na de 6 maanden die ik eruit moet. Dus dat is wel een fijn idee. Want 33 euro klinkt wel heel zielig! Je kunt dit bedrag trouwens vinden via mijnpensioenoverzicht.nl #nospon

Of ik van 1189 euro rond zou kunnen komen? Zoals de kosten nu zijn wel, maar dan moet de hypotheek wel nog drastisch omlaag, want anders lukt het natuurlijk niet. Maar daar wordt aan gewerkt! Dat kun je lezen in dit artikel.

Hoe zit het bij jou? Zou jij rond kunnen komen van je AOW en pensioen samen?

3 thoughts on “Kan jij leven van je AOW en pensioen?”

  1. In principe kan iedereen rondkomen van alleen AOW, zo niet dan doe je echt iets fout!
    Ik zeg niet dat het een vetpot is, maar als ik soms mensen nu zie klagen dat hun pensioen niet omhoog is gegaan, terwijl dat vaak inclusief AOW 3000 euro netto per maand is!
    Met zo’n inkomen moet je verder niet zeuren want dan leef je al in luxe! Er zijn er genoeg die moeten rondkomen van alleen AOW.

    1. Dat ligt natuurlijk wel een klein beetje aan je woonlasten. Als die hoog zijn kan ik me wel voorstellen dat het krap is, maar ook daar kun je van tevoren wat aan doen.
      Mensen die 3000 netto hebben moeten zeker niet klagen nee. Ik zou willen dat ik het had, dan kon ik lekker snel sparen! Al was het maar voor een jaartje, haha. Maar ik ben het helemaal met je eens dat mensen vaak te luxe leven en daardoor zeggen dat ze geld te kort komen. Kwestie van keuzes maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *