Kopen of sparen!

Kopen of sparen!

9 augustus 2021 5 Door Marìs

Kopen of sparen, of eigenlijk; kopen én sparen. Want ik maakte een lijstje waar ik opschreef welke bedragen ik nog wil sparen of wat ik nog wil kopen voordat mijn contract bij de post ten einde loopt.

Kopen of sparen

Kopen of sparen

Kopen of sparen, ik maakte een lijstje met bedragen die ik moet sparen of uit wil geven om iets te kopen voordat mijn contract bij de post eindigt eind april 2022. En er lijken steeds meer dingen bij te komen bij het lijstje kopen. Zoals een rittenkaart voor het zwembad, want mijn moeder en ik willen samen gaan zwemmen als ik weg ben bij de post (want als het dan in de avond is maakt het niet uit). En zo zijn er nog meer dingen.

Leestip: Prik en tuincentrum gecombineerd!

Ik wil diverse dingen op voorraad hebben, zoals bijvoorbeeld genoeg opzet borstels voor mijn tandenborstel, zodat ik dat soort dingen voorlopig niet in grote hoeveelheden hoef te komen als ik niet meer bij de post werk. Zo ook een setje inkt wil op voorraad hebben staan. En natuurlijk een aantal bussen deo. Van die kleine dingetjes, maar als je wat grotere voorraad koopt van diverse dingen tikt dat best wel aan qua totaalbedrag.

Liefde voor lijstjes

Daarom ben ik nu al een klein beetje begonnen met dat lijstje, zo kan ik stukje bij beetje steeds weer iets kopen. Maar naast de uitgaven, wil ik ook bepaalde bedragen sparen, of reserveren. Bijvoorbeeld alvast voor de tandarts voor volgend jaar. Per jaar reserveer ik daar bijvoorbeeld 200 euro voor. Meestal hou ik daar wel van over, maar als je het in 1x weg zet, is het toch een flink bedrag. En het voelt gewoon erg lekker als dat soort bedragen klaar staan! Dan komt er een heerlijk gevoel van rust over mij. Dit heb ik vorige keer namelijk ook gedaan voordat ik weg moest bij de post.

Zelf vind ik het heerlijk om dingen te doen via lijstjes. Want dat geeft overzicht. En zo kan ik niks vergeten. Wat ook erg prettig is, want anders blijven dingen wel echt door mijn hoofd gaan als het niet op papier staat. Zo van; dit moet ik niet vergeten. En dit niet. En dit ook niet. Dus lijstjes zijn echt heel prettig werken voor mij. Daarnaast vind ik het ook leuk om dingen af te kunnen vinken op lijstjes. Heerlijk om er een krulletje voor te zetten als iets gedaan is!

Vanaf wanneer?

Komend salaris gaat nog even in zijn geheel naar de tuin. Daarna ga ik toch wel echt eerst mijn lijstje afwerken. Want dat geeft mij gewoon veel meer rust dan eerst doorgaan op deze voet. Ik heb nu namelijk nog het gevoel dat ik nog wel even de tijd heb om mijn lijstje af te werken. Wacht ik daarmee tot volgend jaar, voel ik me opgejaagd en gestrest. Daarom start ik vanaf september met het afwerken van mijn lijstje van dingen kopen én sparen.

De inkt koop ik wel binnenkort alvast, omdat ik deze via bol kan kopen met kortingsbonnen die ik nog in mijn bezit heb. Deze had ik eigenlijk bewaard om mijn waterval mee te kopen. Maar aangezien ik nu een andere goedkopere bij het tuincentrum gekocht heb, kan ik die bonnen weer vrij gebruiken voor wat ik maar wil. Mijn inkt gebruik ik nu namelijk vrij regelmatig, zo moet ik bijvoorbeeld maandelijks zelf mijn loonstrook printen. Om maar een klein voorbeeld te geven.

Leestip: Wordt lid en verdien ook gemakkelijk online extra geld!

Werken jullie graag met lijstjes? Maakt niet uit waarvoor die lijstjes zijn!

Kopen of sparen