Lid geworden van de bieb

Lid geworden van de bieb

7 maart 2020 14 Door Marìs

Lid geworden van de bieb! Ik heb het lezen helemaal her ontdekt en ik vind het jammer als ik even niks te lezen heb. Omdat ik nu weer meer tijd vrij maak voor mezelf, wilde ik graag zelf kunnen beslissen wat ik wanneer leen en verleng. Dus ik werd zelf lid van de bieb!

Lid geworden van de bieb

Lid geworden van de bieb! Ik koos voor het duurste abonnement, 65 euro voor een heel jaar. Dan kan ik boeken namelijk gratis reserveren. Normaal kost dat 25 cent per boek en nu is dat voor mij gratis. Dit jaar wil ik gaan noteren hoe vaak ik een boek reserveer, om te kijken of ik volgend jaar dan het goedkopere abonnement zou kunnen nemen. Of dat ik het geld voor het duurdere abonnement er wel uit haal.

Leestip: Wat ik gedaan heb met mijn belasting- en vakantiegeld 2018!

Wellicht hebben sommigen van jullie onthouden dat ik eerst altijd bieb boeken las via de vriend van mijn moeder. Maar dan heb ik natuurlijk geen enkele invloed op wanneer welke boeken geleend worden. En omdat ik nu weer meer tijd vrij maak om te lezen, vind ik het heel vervelend als ik even geen boeken heb. Ik kan moeilijk een ander verplichten om dan direct naar de bieb te gaan. Dus werd ik zelf lid!

Lange lijst

Ik heb nog zó een lange lijst met boeken (veel al op financieel gebied) die ik graag wil lezen, maar elke keer zijn ze uitgeleend. Omdat ik nu dus zelf lid geworden ben, kan ik ze lekker gratis reserveren en dan liggen ze netjes op mij te wachten op de afgesproken datum.

Tijdens mijn eerste bezoek waarbij ik mijn pas kwam ophalen was het niet nodig om iets te reserveren, want van de lange waslijst waren er maar liefst 2 boeken gewoon aanwezig! En ik nam nog een derde boek mee die ik ter plekke zag staan, die niet op mijn lijst stond, maar die mij wel interessant leek. Dat gebeurt natuurlijk ook niet wanneer je een ander de boeken voor je laat halen. Dus ook dat is een voordeel!

Toen ik de afspraak had staan om mijn pas op te halen, merkte ik dat ik me daar heel erg op verheugde. En daardoor wist ik dus ook dat ik het gemist had. Dat had ik eerder eigenlijk nooit door gehad. Wel grappig hoe je daar dan ineens achter komt! Waar mijn abonnement op de bieb nog meer goed voor gaat zijn, dat lezen jullie morgen. Dit is iets waardoor ik mijn abonnement geld wat ik moet betalen weer terug kan verdienen.

Leestip: Geld verdienen via internet!

Ben jij lid van de bieb? Waarom wel of niet? Leen je vaak iets?