Wat is het duurste wat jij ooit kocht?

Wat is het duurste wat jij ooit kocht?

14 maart 2020 18 Door Marìs

Wat is het duurste wat jij ooit kocht/ betaalde? Het is even diep graven, voor mij in elk geval. Maar het duurste wat ik ooit gekocht of betaald heb, daar deed ik lang over om me dat te herinneren.

Wat is het duurste wat jij ooit kocht?

Wat is het duurste wat jij ooit kocht? Ineens vroeg ik me af wat mensen nou eigenlijk voor dure dingen kopen. Afgezien van een auto! Want anders zullen veel mensen waarschijnlijk zeggen; dat is mijn auto. Een huis telt niet, want daarvoor heb je waarschijnlijk een hypotheek afgesloten.

Leestip: Hoeveel geld ik terug krijg in 2020, belastingteruggave!

Dus wat is dan het duurste wat jij ooit gekocht of betaald hebt zonder dat je daarvoor een lening afsloot en afgezien van je auto? In eerste instantie dacht ik meteen; mijn laptop, maar dat is niet zo, want ik heb ook veel geld gestopt in de verbouwing van mijn huis afgelopen jaar. Mijn laptop was zeker een van de duurdere aankopen. Namelijk 1539 euro. Maar toen dacht ik; nee dat moet vast de verbouwing geweest zijn.

Omdat ik de verbouwing niet in mijn eentje betaald heb, is het vrij lastig na te gaan wat ik precies wel en niet betaald heb, dus ik moest even diep nadenken. Vooral ook omdat alles per klus betaald is, wat dan weer deels samen betaald is en deels niet. Maar het duurste wat ik uiteindelijk zelf betaald bleek ook niet iets van de verbouwing te zijn. het is het in 1x aflossen van mijn studieschuld. Heel saai dus. Dit was 3000 euro op een paar cent na.

Heel wat anders dan wat ik van tevoren gedacht had, maar wel leuk en grappig om hier eens over na te denken. In de toekomst zal dit wellicht nog wel veranderen, want soms heb ik het idee; hoe ouder je wordt, hoe duurdere uitgaven je gaat krijgen. Vooral wat je huis betreft. Ik vond eigenlijk best verhelderend om hier eens goed over na te denken. Omdat je dan gaat beseffen hoe vaak je dure dingen koopt of betaald.

Leestip: Lid geworden van de bieb!

Wat is het duurste wat jij ooit betaalde of kocht?