Mijn erfenis

Mijn erfenis

27 mei 2021 12 Door Marìs

Vandaag deel ik met jullie wat mijn erfenis zal zijn, waar mijn geld naartoe gaat als ik er niet meer ben.

Mijn erfenis

Mijn erfenis

Vandaag heb ik het met jullie over mijn erfenis. Wat gebeurt er met mijn geld als ik er niet meer ben? Ik heb meerdere opties op papier staan. Voor als er bijvoorbeeld mensen niet meer in leven zijn op het moment dat ik kom te overlijden. Want dan moet er natuurlijk wel als nog op papier staan wat er met mijn geld moet gebeuren.

Leestip: Mijn inkomstenbronnen!

Wat er als allereerste gebeurt met mijn geld als ik kom te overlijden, is dat mijn crematie ervan betaald wordt. Ik heb precies op papier gezet hoe die eruit moet komen te zien, wat voor muziek er gedraaid moet gaan worden en wie erbij mogen zijn. Ik hoef namelijk geen groot spektakel met veel mensen die ik in het dagelijks leven ook (bijna) nooit zie. Hou mijn crematie maar lekker klein! Dat is namelijk ook hoe mijn vriendengroep er in Nederland uit ziet. Klein. Natuurlijk staat er ook bij om mijn Canarische vriendinnen over te laten komen. Het is voor mij belangrijk dat zij erbij zijn (dat wordt betaald van mijn geld), als zij nog in leven zijn tegen de tijd dat ik kom te overlijden natuurlijk, want ze zijn wat ouder dan ik.

Na de crematie is er dus al redelijk wat geld van mij op. Maar nog zeker niet alles! Voor het restant heb ik gezegd dat ik pertinent níét wil dat mijn geld naar andere mensen gaat dan die ik opnoem. De eerste begunstigde is natuurlijk mijn moeder. Alles gaat in het geheel naar mijn moeder toe, wanneer zij nog leeft op het moment dat ik kom te overlijden. Dat is natuurlijk niet erg aannemelijk en daarom staan er ook alternatieven in. En ik heb op papier gezet wat er met mijn as moet gebeuren, waar dat precies uitgestrooid moet worden.

Alternatieve bestemming(en) voor mijn geld

Als mijn moeder niet meer leeft, dan gaat al mijn geld naar het buitenland. Je kunt vast al wel raden waar het dan naartoe gaat 😉 Juist! Gran Canaria! Naar mijn ene Canarische vriendin, omdat zij ook nog een gezin heeft, kan zij mijn geld het beste gebruiken. Zij mag dan bepalen wat ze ermee doet, dus ze kan het natuurlijk ook met mijn andere Canarische vriendin delen (die 2 zijn familie van elkaar namelijk). Zo niet, is dat ook goed.

Maar wat nou als zij ook niet meer leven? Daar moest ik toch wel eventjes over nadenken. Want ik wil gewoon niet dat mijn geld bij bepaalde mensen terecht komen waar ik geen contact mee heb. En andere mensen in mijn omgeving hebben zelf meer dan genoeg geld, dus dat vind ik ook niet nodig. Ik wilde dat het ergens naartoe zou gaan waar ik blij van word. Dus komen we weer uit bij Gran Canaria. In het geval dat dus én mijn moeder én mijn Canarische vriendinnen niet meer leven als ik kom te overlijden, gaat het restant van mijn geld in zijn geheel naar de accommodatie waar ik altijd verblijf op Gran Canaria. Dan gun ik het hun van harte, omdat ik daar altijd echt geweldige tijden heb.

En zo bepaalde ik zelf wat er met mijn geld/ bezittingen gebeurt als ik er niet meer ben. Dat geeft een fijn gevoel, om dat soort dingen goed geregeld te hebben. Het enige wat er nu nog moet gebeuren is dat ook echt vastleggen bij een notaris. De Nederlandse vrienden/ kennissen die ik heb, kunnen er dan samen met de notaris voor zorgen dat het helemaal goed geregeld wordt. Want hun informeer ik binnenkort ook als we elkaar weer eens kunnen zien.

Leestip: Erfenis, accepteren of niet?!

Heb jij jouw erfenis al geregeld, of op papier staan hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien? Ik vond namelijk dat ook mijn afscheid bij mij moet passen en daarom heb ik zelf bepaald hoe dat eruit moet komen te zien.

Mijn erfenis