Overstappen van zorgverzekering?

24 november 2018 5 Door Marìs

Overstappen van zorgverzekering? Vorige week konden jullie lezen hoe je een financieel plan maakt. Deze week wordt het weer tijd om over te stappen van zorgverzekering, of andere wijzigingen door te voeren.

Overstappen van zorgverzekering?

Overstappen van zorgverzekering? Aangezien alle premies van de zorgverzekeringen voor 2019 inmiddels bekend zijn, komt bij veel mensen de vraag op; overstappen of niet? Toch is dat niet het enige wat je je af moet vragen.

Natuurlijk weten we inmiddels allemaal wel dat we goed moeten kijken naar wát er precies vergoed wordt door de verzekering die je wilt gaan afsluiten (of al hebt). Maar ook is het handig om te kijken naar de extra pakketten zoals het gewone extra pakket, maar ook een tandartspakket. Wat zit daar precies in en heb je die nodig of niet?

Wanneer je lid bent van Euro clix dan loont het ook om over te stappen via hun site, zodat je er nog meer geld aan verdient!

Zelf heb ik een bril én bij mijn huidige zorgverzekeraar krijg ik ook gewoon 100% de pil vergoed. Ja ook gewoon nog op mijn 30e. Daar zit geen maximum leeftijd aan vast. Dit komt omdat ik de grootste extra verzekering heb. Mijn brilvergoeding is per jaar 115 euro. Maar ik hoef natuurlijk (gelukkig) niet elk jaar een nieuwe bril te kopen en dus werd het tijd om te kijken of ik de extra verzekering komend jaar wel nodig heb. Ik kwam tot de conclusie van niet.

Komend jaar heb ik geen bril nodig, wat betekend dat ik alleen van dat pakket gebruik maak van de pil. Als ik 1x een jaar haal, ben ik misschien 30 euro kwijt. Maar ik betaal wel maandelijks 12,90 voor het extra pakket volgend jaar. Daarom besloot ik dus om dit pakket op te zeggen.

Ook heb ik mijn tandartspakket opgezegd. Deze kost mij 15,90 per maand. Terwijl een halfjaarlijkse controle mij 21 euro kost. Dat dus keer 2 maakt 42 euro. Ik ga begin december even navragen wat het kost om een gaatje te vullen (met verdoving) maakt het lijkt mij sterk dat ik zelf 190 euro per jaar uit geef wanneer ik niet verzekerd ben. Want ik betaal anders ruim 190 euro per jaar hieraan. Foto’s hebben we net dit jaar gemaakt en die hoeven maar eens in de 3 jaar, dus daarvoor hoef ik het ook niet te doen.

Zo ben ik nu alles tegenover elkaar aan het afwegen en ik heb al ingevoerd dat ik alleen een basisverzekering neem volgend jaar. Met een maximaal eigen risico. 92,25 kost dat bij Besured, want ze gaven het leuke nieuws dat de basispremie bij hun gelijk blijft, super dus!! Mocht een gaatje vullen nou érg duur zijn hou ik de tandartsverzekering wel, dan verander ik dat gewoon weer terug, dat kan ten slotte nog gewoon mits ik het dit jaar doe. Maar ik ga er vanuit dat ik het niet nodig heb. Daarmee zou ik dan dus in totaal flink kunnen besparen en dat betekend goed nieuws voor mijn bufferrekening! Want alles wat ik over hou gaat daar naartoe.

Mocht je nou geen lid zijn van Euro clix, maar wel van andere spaarsites. Dan loont het zeker om even op hun site te kijken! Want je krijgt bijna bij elke spaarsite wel een vergoeding wanneer je via hun overstapt.

Bekijk jij ook uitgebreid elk jaar wat je gaat doen met je zorgverzekering en alles wat daarbij hoort? En heb jij al een beslissing genomen voor volgend jaar? Ik blijf dus wel bij mijn huidige verzekeraar, want goedkoper (mét vrije keus qua ziekenhuizen/ artsen) ben ik nog nergens tegen gekomen voor die prijs. Dit is overigens geen samenwerking, maar gewoon een tevreden klant 😉