Switchen van zorgverzekering?

Switchen van zorgverzekering?

15 november 2019 3 Door Marìs

Switchen van zorgverzekering? Elk jaar is het weer de vraag; is switchen voordeliger of niet? Dit jaar zijn nét de nieuwe premies bekend gemaakt en dus kunnen we weer volop gaan vergelijken!

Switchen van zorgverzekering

Switchen van zorgverzekering?

Switchen van zorgverzekering? Het kan je flink wat besparen en zeker dit jaar! De collectiviteitskorting die sommige mensen via hun werk krijgen is omlaag gegaan van 10% naar nog maar 5%. Daarom loont het nu voor veel mensen extra om over te stappen van zorgverzekering.

Leestip: Zo kun je gemotiveerd blijven om te sparen!

Vergelijken is helemaal niet zo moeilijk! Wanneer je lid bent van Euro clix en via een vergelijker gaat vergelijken én overstapt, kun je daar nog een leuk aantal punten mee verdienen. Ook wanneer je via de kliksite direct bij een zorgverzekeraar zelf een zorgverzekering afsluit kun je hier een flink aantal punten mee verdienen. Vorig jaar stapte ik over via een vergelijker via mijn favoriete kliksite en zo verdiende ik 500 clix. Bij het zoekveld voor webwinkels kun je b.v. zoeken naar ‘zorgkiezer‘ en ‘Independer’, of direct naar de zorgverzekeraar van jouw voorkeur.

Dit jaar kreeg ik pas op de avond van 12 november mijn email met de nieuwe premie van mijn zorgverzekeraar toegestuurd. Het lijkt wel of ze steeds meer tot het laatste moment wachten om het bekend te maken. Het gaf mij wel al hoop dat ik hoorde dat sommige grote verzekeraars hun premie omlaag gedaan hadden. Ik dacht; dan kan die van mij nooit héél erg stijgen.

Wel viel mij op dat degenen die hun premie omlaag deden ook de duurdere verzekeraars zijn, dus die konden dat gemakkelijk doen. Veel mensen zullen er al genoegen mee nemen als hun premie omlaag gaat volgend jaar, maar dan heb je dus dikke kans dat je bij de duurdere zorgverzekeraars zit. Dus ga vooral de vergelijking maken! Het kost je misschien even 10 minuten, maar wie weet levert het je heel wat op!

Leestip: Leer kleine bedragen waarderen!

Zelf heb ik gekeken naar een verzekering met het hoogste eigen risico, 885 euro. De goedkoopste die uit de vergelijkers kwam was Anderzorg met 85 euro per maand. Dit is mijn huidige zorgverzekeraar, dus ik hoef dit keer niet over te stappen. Stiekem vind ik dat wel jammer, want ik had wel graag weer wat extra clix willen verdienen! Maar de goedkoopste is ook heel wat waard.

Dit was wat ik in eerste instantie dacht, maar ik heb denk ik nét iets te vroeg de vergelijking gemaakt, want ik deed mee aan een enquête waarvoor ik zorgwebsites moest vergelijken, en dus vergeleek ik de vergelijkingssites. Ineens kwam daar toen een premie uit van 83,25 euro dus maar 25 cent meer dan mijn huidige tarief! Deze was van Zilveren Kruis Ziezo selectief. Dat wordt dus toch nog overstappen en weer extra clix verdienen, yes!!!

Ook heb ik nog even getwijfeld om weer een tandartsverzekering te nemen voor de jaarlijkse controles, maar ik vond het toch te duur in vergelijking met wat je ervoor terug krijgt en zet dus weer liever zelf geld daarvoor weg. Mijn verzekering is dus weer geheel een basispakket. En niks extra’s.

Wat ik belangrijk vind is dat ik naar de paar ziekenhuizen van mijn voorkeur kan als dat nodig is en dat het bezoek aan mijn huisarts vergoed wordt. In beide gevallen heeft de nieuwe verzekeraar een contract met deze instanties afgesloten, dus daarmee zit ik ook goed. Dat geeft een fijn gevoel.

Een tip is om wanneer je een vergelijker gebruikt de top 3 eens op te schrijven en daarvan de site te bezoeken om te kijken of ze ook aan je voorwaarden voldoen. Zo ja, dan kun je opnieuw (via mijn favoriete kliksite) naar de vergelijker of zorgverzekeraar gaan om over te stappen. Wanneer je dit direct doet, weet je zeker dat je clix worden bijgeschreven. Dit kan wel enige tijd duren, afgelopen keer kreeg ik mijn clix pas begin 2019 toegekend. Dus denk niet dat het niet gelukt is 😉

Leestip: Financiële vrijheid bereiken!

Wie heeft er nog een goedkopere zorgverzekering kunnen vinden? En ga jij overstappen, of blijf je bij je huidige verzekeraar?

Dit artikel bevat affiliate links. Indien je iets koopt via een link, dan krijg ik daar een vergoeding voor. Jij betaald gewoon de normale prijs. Mocht je iets kopen via een van mijn links; heel erg bedankt! Zo kan ik voor jullie blijven bloggen.

Switchen van zorgverzekering