Waarop bespaar jij nu geld?

Waarop bespaar jij nu geld?

3 mei 2020 11 Door Marìs

Waarop bespaar jij nu geld? We leven in gekke tijden waarin er nog veel dingen gesloten zijn. Zoals bijvoorbeeld de horeca en kappers en diverse winkels. Maar ook fysiotherapeuten en masseurs. Dus bespaar je nu waarschijnlijk geld.

Waarop bespaar jij nu geld

Waarop bespaar jij nu geld?

Waarop bespaar jij nu geld? Je bespaard waarschijnlijk op dit moment wel geld, omdat er nu nog veel dingen zoals hierboven genoemd gesloten zijn. Want er zijn toch veel mensen die maandelijks geld opzij zetten voor ‘leuke dingen’, waar een deel van deze dingen dus ook onder vallen. Maar ook verjaardagen worden nu niet gevierd (of wellicht breng je toch een cadeautje die je voor de deur legt of door de brievenbus gooit of laat bezorgen).

Leestip: Nu makkelijk wat geld bijverdienen via Euroclix!

Ook naar de kapper gaan is nog niet mogelijk. Zelf heb ik geen maandelijks budget voor ‘leuke dingen’. Voordat ik ging verhuizen had ik dat wel, maar omdat er nu nog veel te verbouwen valt heb ik dat budget even geannuleerd. Wel heb ik eenmalig een bedrag weggezet om naar een musical te kunnen gaan. Maar ook dat is nu niet mogelijk. Dat geldbedrag laat ik lekker staan voor wanneer het wel weer mogelijk is en er nieuwe musicals starten waar ik naartoe wil.

Op cadeautjes bespaar ik zelf niet. Ik heb in Nederland eigenlijk maar 1 stel als vrienden waarvan we bij elkaar op de verjaardag komen. Zij hebben 1 dochtertje. Ze zijn ook nog eens bijna tegelijk jarig (vader en dochter, moeder 1 maand eerder). Dus ik ben nu af en toe al wat cadeaus aan het verzamelen als ik wat zie. Want ik ga een cadeaupakket samenstellen die ik voor de deur ga zetten (want ik ga er nu even vanuit dat het geen bezoekje gaat worden, maar wie weet kan dat toch (op afstand)). Zo niet, dan zet ik het pakket gewoon lekker voor de deur neer voor ze.

Ook voor mijn Canarische vriendinnen heb ik al cadeaus gekocht voor wanneer ik ze weer zie. Dat is gewoon een traditie geworden, ik mis hun verjaardagen natuurlijk altijd, dus krijgen ze iets als ik ze weer zie! Afgelopen week was mijn beste vriendinnetje jarig (van de 2) en heb ik een taartje gegeten op haar verjaardag. In gedachten was ik haar verjaardag aan het mee-vieren (is dat een woord?). Daarvan maakte ik een foto en die stuurde ik haar waarop ik heel veel hartjes teruggestuurd kreeg.

Het enige waar ik nu wél elke maand geld op bespaar is de kapper. Mijn maandbudget is 20 euro. Dat betekend 60 euro per kwartaal. En ik ga eens per kwartaal naar de kapper. Mijn haar groeit dan een heel stuk en als ik kom laat ik het weer een heel stuk korter knippen zodat ik er weer een tijdje tegenaan kan. En dan wordt er ook meteen weer geverfd. Inmiddels heb ik al 1 kapper bezoek moeten skippen dus heb ik al 60 euro bespaard. Hopelijk blijft het daarbij! Per maand bepaal ik steeds wat ik dan met die 20 euro doe. Zo heb ik het bijvoorbeeld al gebruikt om mee te beleggen. Daardoor hield ik weer ‘meer’ salaris over wat ik dan weer voor diverse andere doeleinden gebruikte.

Leestip: Wat is het duurste dat jij ooit kocht?

Hoeveel geld bespaar jij nu maandelijks? En wat doe je met dat geld?

Waarop bespaar jij nu geld