Cadeau budget

Cadeau budget

12 februari 2021 5 Door Marìs

Vandaag schrijf ik over het onderwerp cadeau budget. De meeste mensen hebben een budget voor cadeautjes.

Cadeau budget

Cadeau budget

Cadeautjes, we kopen ze allemaal wel eens. Meestal voor een verjaardag, soms ook voor een trouwerij of een jubileum van mensen die een bepaald aantal jaar getrouwd zijn. Of gewoon zomaar! Want dat kan natuurlijk ook gewoon. Het is ook gewoon leuk om iemand spontaan een cadeau te geven.

Leestip: Hoe stel je een budget op?!

Vaak hebben we wel een budget voor cadeautjes. Bijvoorbeeld voor een verjaardag een vast bedrag wat je eraan uit wilt geven en voor een trouwerij vaak een hoger bedrag. Nu ben ik benieuwd hoe jullie dat bepalen. Geef je een vast bedrag uit per persoon voor verjaardagen? Of kijk je per persoon wat je van diegene krijgt en bepaal je aan de hand daarvan wat je geeft? Of heb je geen budget en kijk je gewoon naar wat diegene graag zou willen hebben?

Zelf heb ik eigenlijk geen vast budget voor cadeautjes. Waar ik normaal altijd alles strak budgeteer, doe ik dat hier totaal niet. Dit komt ook omdat ik erg weinig verjaardagen heb waarvoor ik cadeaus moet kopen. Ik kijk daarom echt naar wat ik tegenkom, wat ik bij iemand vind passen. En soms als ik bijvoorbeeld een cadeaumandje maak, kijk ik naar het aantal cadeaus. Wanneer ik dat een mooi aantal vind, stop ik met kopen. Als ik ‘spullen’ geef, kijk ik ook vaak naar dingen die je op kunt maken, geen dingen die permanent in je huis blijven. Dit omdat mensen vaak al zat spullen in huis hebben en niet persé nog meer spullen nodig hebben.

Wel is het standaard zo dat ik voor mijn moeder het meeste geld uitgeef. Omdat ik soms wel eens een vakantie betaal voor haar verjaardag (of zomaar een keer). Verder verschilt het per persoon. Ik geef graag ervaringen cadeau in plaats van spullen. Ook omdat wij dan samen nog meer mooie herinneringen kunnen maken. Ik ben fan van mooie herinneringen maken, je kunt er niet genoeg hebben! Dat geldt voor iedereen, dat het leuk is om samen mooie herinneringen te maken. En dat hoeft natuurlijk niet altijd veel geld te kosten. Je kunt mensen ook uitnodigen bij je thuis voor een lunch en filmpje. Of spelletjesmiddag, verzin het maar.

Momenteel gaat herinneringen maken wellicht wat minder gemakkelijk, maar onmogelijk is het zeker niet! Ook kijk ik wel een klein beetje naar wat anderen voor mij over hebben. Stel ze komen nooit op mijn verjaardag, maar nodigen mij wel uit voor hun verjaardagen, ben ik ook minder bereid om er veel geld aan uit te geven. Eerlijk is eerlijk 😉 Ik vind het namelijk belangrijk dat omgang met elkaar wel een beetje gelijkwaardig is. Het moet niet allemaal van 1 kant komen.

Leestip: Extra budget reserveren!

Hoe doen jullie dat? Heb je per persoon een vast budget, of kijk je per keer wat je aan cadeautjes uitgeeft? Of voor iedereen, ongeacht wie het is, hetzelfde budget?

Cadeau budget