Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was

24 januari 2020 27 Door Marìs

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was. Recent is mijn moeder bij mij gaan wassen. En zij kwam met een leuk en handig idee.

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was. Recent is mijn moeder bij mij gaan wassen. Kort gezegd wilde haar vriend niet meer dat ze bij hem zou wassen. Hij moest laatst een nieuwe wasmachine kopen en nu is zijn buffer aardig geslonken. Hij is bang dat het ding weer kapot gaat (volledig onterecht als je een nieuwe koopt, maar goed). Toen zei mijn moeder; wat nou als ik je 1 euro per keer betaal voor de was. Dan stop ik dat steeds in een potje. Maar nee, meneer was niet over te halen.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Lekker lullig, maar goed. Toen wilde ze dus bij mij wassen en kwam met hetzelfde voorstel. Ze zegt, zoals ik zelf ook weet; na een bepaald aantal wassen draaien gaat je wasmachine kapot. Dus hoe vaker je wast, hoe sneller hij kapot zal gaan. Ze moeten er ten slotte wel aan blijven verdienen. Dus stelde ze voor om op een leuke manier mee te betalen voor mijn toekomstige nieuwe wasmachine, omdat zij nu ook gebruik maakt van mijn wasmachine.

We hebben nu inmiddels dus een leeg potje appelmoes neergezet en op de dop heb ik met een stift geschreven ‘wasmachine’. Elke keer als zij een was draait dan doet ze een euro in het potje en zo betaald zij dus uiteindelijk een bedrag mee voor mijn toekomstige nieuwe wasmachine. Je zou het toch bijna gaan aanbieden dat mensen bij je mogen wassen voor een euro per keer!

Ik vond het wel een erg leuke manier van ‘geld verdienen’. Verdienen is het natuurlijk niet echt, want uiteindelijk word er een nieuwe wasmachine van gekocht. En tegen die tijd zien we wel hoeveel geld ik dan zelf nog moet bijleggen. Wel heeft ze op mijn verzoek haar eigen wasrekken meegenomen en hier op zolder neergezet. Dan hangt haar was mij niet in de weg. Want voor alsnog is de zolder nu gewoon een opslagruimte.

Leestip: Waarom moet je geld sparen?!

Wat vind jij van de manier om een euro per wasbeurt in een potje te doen en zo te sparen voor een nieuwe wasmachine? Ik vond het erg leuk bedacht!

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was