Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was. Recent is mijn moeder bij mij gaan wassen. En zij kwam met een leuk en handig idee.

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was. Recent is mijn moeder bij mij gaan wassen. Kort gezegd wilde haar vriend niet meer dat ze bij hem zou wassen. Hij moest laatst een nieuwe wasmachine kopen en nu is zijn buffer aardig geslonken. Hij is bang dat het ding weer kapot gaat (volledig onterecht als je een nieuwe koopt, maar goed). Toen zei mijn moeder; wat nou als ik je 1 euro per keer betaal voor de was. Dan stop ik dat steeds in een potje. Maar nee, meneer was niet over te halen.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Lekker lullig, maar goed. Toen wilde ze dus bij mij wassen en kwam met hetzelfde voorstel. Ze zegt, zoals ik zelf ook weet; na een bepaald aantal wassen draaien gaat je wasmachine kapot. Dus hoe vaker je wast, hoe sneller hij kapot zal gaan. Ze moeten er ten slotte wel aan blijven verdienen. Dus stelde ze voor om op een leuke manier mee te betalen voor mijn toekomstige nieuwe wasmachine, omdat zij nu ook gebruik maakt van mijn wasmachine.

We hebben nu inmiddels dus een leeg potje appelmoes neergezet en op de dop heb ik met een stift geschreven ‘wasmachine’. Elke keer als zij een was draait dan doet ze een euro in het potje en zo betaald zij dus uiteindelijk een bedrag mee voor mijn toekomstige nieuwe wasmachine. Je zou het toch bijna gaan aanbieden dat mensen bij je mogen wassen voor een euro per keer!

Ik vond het wel een erg leuke manier van ‘geld verdienen’. Verdienen is het natuurlijk niet echt, want uiteindelijk word er een nieuwe wasmachine van gekocht. En tegen die tijd zien we wel hoeveel geld ik dan zelf nog moet bijleggen. Wel heeft ze op mijn verzoek haar eigen wasrekken meegenomen en hier op zolder neergezet. Dan hangt haar was mij niet in de weg. Want voor alsnog is de zolder nu gewoon een opslagruimte.

Leestip: Waarom moet je geld sparen?!

Wat vind jij van de manier om een euro per wasbeurt in een potje te doen en zo te sparen voor een nieuwe wasmachine? Ik vond het erg leuk bedacht!

Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was

21 thoughts on “Een nieuwe wasmachine voor 1 euro per was”

  1. Vind ik ook! Nee ik zou dat ook niet letterlijk doen. Dan moet je zoveel rekening ermee houden dat je niet meer spontaan je eigen was kunt doen.
   Zeker lief!

 1. Als mijn moeders vriend zo tegen haar deed, zou ik haar aanbieden bij mij te komen wonen! Maar ja, mijn moeder en ik hebben een supergoede band, dat zal niet voor iedereen een werkbaar alternatief zijn. Lief dat jullie elkaar op deze manier helpen.
  Ik vraag me toch af hoe dat in dat huishouden gaat, ieder een eigen wasmand? En wie wast dan de theedoek?! Het lijkt mij geen warme relatie tussen die twee.

  1. Ze weet dat ze welkom is hier. En tja, mijn keuze zou het niet zijn. Ik had hem allang een figuurlijke rotschop gegeven. Maar ja, het is haar relatie. Daar heb ik verder niks over te zeggen natuurlijk. Alleen gun ik haar gewoon zoveel beter.

 2. Ben het met Sanne eens: de reactie van je moeders vriend vond ik ook erg vreemd. En je moeder nog aanbieden om voor elke was een euro te betalen en dan nog benauwd zijn voor zijn wasmachine???
  Kweet niet of hij nog lang mijn vriend zou zijn……
  Bij jou die euro betalen vind ik wel een heel slim plan. Je moeder kan zonder schuldgevoel haar wassen draaien en jij hebt dadelijk een fijn buffertje voor een eventuele nieuwe wasmachine. En met wasmachines is het net zoals met alle elektrische aparaten: je moet er ook een beetje geluk mee hebben.
  Het is niet zo dat na 535 wassen (bij wijze van spreken dan) de machine op is. De ene zal het 1000 wassen doen, de andere maar 200 bijvoorbeeld. Een beetje mazzel hierin is ook niet verkeerd.
  En je wasgoed nakijken op losse pennen/schroevendraaiers, spijkers etc. En na het wassen je machine goed laten drogen van binnen. Helpt allemaal mee.

  1. Mijn vriend zou hij al niet meer geweest zijn! Ja ik vind het ook prima zo. Je moet toch normaal je was kunnen doen. Yep ik check idd altijd of de zakken leeg zijn, want ik stop nog wel eens wat in de zak aan de voorkant van mijn truien, ik was het een keer vergeten te checken en toen was er zo’n klein pakje tissues meegewassen, zeiknat natuurlijk, haha. Toen was ik ook net verkouden, dus dan ben je er soms niet helemaal bij met je hoofd

  1. Dat loopt idd snel op dan. Dan kom je al uit op 24 wassen in 4 weken tijd. Die van mij is nu denk ik (uit mijn hoofd gezegd) ook zo’n 3 jaar oud. Ben benieuwd hoe lang hij meegaat!

 3. Een ontzettend leuk idee op deze manier! En een goede spaartip! Ik denk dat we hier ook maar een spaarpotje neer gaan zetten. Net in 2018 een nieuwe wasmachine gekocht dus hopelijk kunnen we nog even sparen voor de nieuwe nodig is😉

 4. Wij delen met een aantal buren een wasmachine. Per wasbeurt wordt er betaald voor stroom en water(wordt eens per jaar gecheckt of het veranderd moet) Naast dat bedrag zit er ook spaarbedrag bij voor nieuwe machine en reparaties.

 5. Wat een leuk idee. Onze machine wast gelukkig nog goed en ik heb hem 7.5 jaar.
  2 kleine kids dus de nodige was..Ik dacht dat de machine de verhuizing niet zou overleven, wordt ie mijn inziens niet beter van…maar gelukkig toch overleefd. Als de machine nu kapot gaat laat ik hem niet repareren. Een euro per was is dan wel een leuk buffertje ik ga een potje op mijn spaarrekening ervoor aanmaken. Ik pin eigenlijk nooit..bedankt voor de tip!!

  1. Dat idee heb ik idd ook altijd dat een verhuizing nooit goed kan zijn voor je apparatuur. Maar des te fijner als het de verhuizing dan overleefd! Leuk dat je dit ook gaat doen, graag gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *