Eerste 1000 euro buffer!

Eerste 1000 euro buffer! Het is zo ver. Inmiddels heb ik de eerste 1000 op mijn buffer rekening staan. En ik moet zeggen; dat voelt wel echt erg goed! En veilig.

Eerste 1000 euro buffer!

Eerste 1000 euro buffer! Ik heb het gehaald! De eerste 1000 euro staat op mijn bufferrekening en dat voelt zó lekker. Hoe lang ik er precies over gedaan heb weet ik eigenlijk niet eens, want dat heb ik niet persé bijgehouden. De laatste maanden kwam er wel steeds ongeveer 100 euro bij op mijn bufferrekening van mijn maandelijkse inkomsten. Dus dat tikt dan lekker aan.

Leestip: Beginnen met sparen lastig? Zo lukt het!

Ook heb ik in het begin nog wat met geld geschoven wat ik op een andere rekening had staan, omdat ik eerst graag mijn buffer rekening wilde gaan vullen. Want ik vind het namelijk erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ik minimaal 1000 euro buffer geld zou hebben staan. Je weet ten slotte nooit waar het voor nodig kan zijn. Zo ging een paar jaar geleden mijn wasmachine stuk en ik had geen spaargeld staan. Tja dat werd dus lenen van mijn moeder en later weer terugbetalen. Niet erg prettig! En ook niet nodig wat mij betreft.

Daarom besloot ik dat ik gewoon een buffer op moest bouwen. Als ik het zou moeten gokken denk ik dat ik er ongeveer een jaar over gedaan heb, want in het begin ging het niet zo hard met sparen. Later ben ik er pas grotere bedragen op gaan zetten omdat het me te traag ging.

Inmiddels heb ik die felbegeerde eerste duizend dus gehaald. En nu op naar meer! 2500 euro vind ik wel een mooi streefgetal om nu naartoe te werken. Want daar kun je toch alweer een stuk meer mee bereiken dan met ‘maar’ duizend euro. Ik heb met dit doel geen haast en ga gewoon rustig aan verder sparen.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Tijdens het schrijven van deze blogpost bedenk ik me dat ik vanaf nu even het bedrag terug ga schroeven naar beneden. Want er zit natuurlijk een verhuizing aan te komen. Dus vanaf nu ga ik dat anders verdelen, maar ik denk er nog even over na hoe precies! Want de verhuisrekening vullen is nu even een stuk belangrijker. En daar is sowieso nog echt veel geld voor nodig, tenminste dat verwacht ik. Want geen enkel huis is perfect. En als je het écht helemaal naar je zin wilt maken zul je er altijd nog veel geld in moeten steken. Helemaal in deze tijden.

Hoe lang deden jullie erover om je eerste 1000 euro op de buffer rekening te krijgen? Of hadden jullie een ander bedrag als eerste doel?

8 thoughts on “Eerste 1000 euro buffer!”

 1. Onze buffer is altijd het ondergeschoven kindje. Steeds plannen maar het geld komt regelmatig op andere reden te staan of moet toch opgenomen worden. Deze maand spaarden we meer dan €1.000,- door een uitbetaling van overuren en dus staat de buffer nu op €1.500,-. Nog zes maanden schuld aflossen en dan wordt het maandelijkse spaarbedrag voor de buffer €350,- i.p.v. €100,-.

 2. Ik vind het goed van je!
  Zelf houd ik een hogere buffer aan, en spaar ik ook nog op andere rekeningen voor zorg, auto of keukenapparaten. Maar een paar jaar geleden was er alleen een buffer. Dus dingen veranderen door gestaag door te gaan met sparen!
  Buffer is bij ons nu eigenlijk om iets uit voor te schieten of om een inkomens-wijziging op te vangen. Stel een van ons wordt ontslagen, dan kunnen we even wachten op het geld van de UWV 😉 maar nog niet lang genoeg naar mijn smaak hoor.. haha. Ik vind het altijd een ingewikkelde balans tussen geld aflossen op de hypotheek of ‘werkeloos’ op de spaarrekening te hebben staan.

  1. Thanks! Uiteindelijk wil ik mijn buffer ook verder ophogen, want 1000 euro vind ik te weinig. Maar dat komt ook omdat mijn buffer wel echt is om ook apparatuur te vervangen als dat nodig is. Een auto heb ik niet dus dat scheelt dan weer een hoop kosten voor mij. Klinkt wel alsof jullie gewoon heel goed op weg zijn!
   Ik zet idd wel op een andere rekening geld weg voor wanneer ik even geen werk heb, dit heb ik nu ook gedaan. Daarom had ik idd ook het uwv niet nodig. En anders had ik sowieso maar 3 mnd recht gehad op ww. Dus dat vond ik ook de moeite niet waard.
   En idd is het lastig om te bepalen hoeveel je gaat aflossen en hoeveel je gaat sparen. Als ik niet kan kiezen doe ik meestal 50/50 of ik kijk waardoor ik het meeste rust kan krijgen. Dan ga ik daarvoor.

 3. Goed bezig! Fijn dat je dat eerste doel behaald hebt 🙂
  Bij ons ging het eerste doel redelijk snel, want we begonnen heel enthousiast met sparen, maar nu moeten we een stuk meer geduld hebben. Ik vond het vlak moeilijk om het geld netjes te laten staan toen het er eenmaal was.

  1. Thanks! Leuk als je je doel zo snel behaald! Haha dat is dan weer het volgende idd, omdat je natuurlijk niet gewend bent om het te hebben.
   Ik kan er vrij makkelijk vanaf blijven op dit moment, maar dat komt ook omdat er natuurlijk toch wel een verhuizing aan zit te komen. Dus ik leen het dan hoogstens even daarvoor, mocht het echt nodig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *