Eerste 1000 euro buffer!

2 februari 2019 10 Door Marìs

Eerste 1000 euro buffer! Het is zo ver. Inmiddels heb ik de eerste 1000 op mijn buffer rekening staan. En ik moet zeggen; dat voelt wel echt erg goed! En veilig.

Eerste 1000 euro buffer!

Eerste 1000 euro buffer! Ik heb het gehaald! De eerste 1000 euro staat op mijn bufferrekening en dat voelt zó lekker. Hoe lang ik er precies over gedaan heb weet ik eigenlijk niet eens, want dat heb ik niet persé bijgehouden. De laatste maanden kwam er wel steeds ongeveer 100 euro bij op mijn bufferrekening van mijn maandelijkse inkomsten. Dus dat tikt dan lekker aan.

Leestip: Beginnen met sparen lastig? Zo lukt het!

Ook heb ik in het begin nog wat met geld geschoven wat ik op een andere rekening had staan, omdat ik eerst graag mijn buffer rekening wilde gaan vullen. Want ik vind het namelijk erg belangrijk om ervoor te zorgen dat ik minimaal 1000 euro buffer geld zou hebben staan. Je weet ten slotte nooit waar het voor nodig kan zijn. Zo ging een paar jaar geleden mijn wasmachine stuk en ik had geen spaargeld staan. Tja dat werd dus lenen van mijn moeder en later weer terugbetalen. Niet erg prettig! En ook niet nodig wat mij betreft.

Daarom besloot ik dat ik gewoon een buffer op moest bouwen. Als ik het zou moeten gokken denk ik dat ik er ongeveer een jaar over gedaan heb, want in het begin ging het niet zo hard met sparen. Later ben ik er pas grotere bedragen op gaan zetten omdat het me te traag ging.

Inmiddels heb ik die felbegeerde eerste duizend dus gehaald. En nu op naar meer! 2500 euro vind ik wel een mooi streefgetal om nu naartoe te werken. Want daar kun je toch alweer een stuk meer mee bereiken dan met ‘maar’ duizend euro. Ik heb met dit doel geen haast en ga gewoon rustig aan verder sparen.

Leestip: 10 tips om sneller te sparen!

Tijdens het schrijven van deze blogpost bedenk ik me dat ik vanaf nu even het bedrag terug ga schroeven naar beneden. Want er zit natuurlijk een verhuizing aan te komen. Dus vanaf nu ga ik dat anders verdelen, maar ik denk er nog even over na hoe precies! Want de verhuisrekening vullen is nu even een stuk belangrijker. En daar is sowieso nog echt veel geld voor nodig, tenminste dat verwacht ik. Want geen enkel huis is perfect. En als je het écht helemaal naar je zin wilt maken zul je er altijd nog veel geld in moeten steken. Helemaal in deze tijden.

Hoe lang deden jullie erover om je eerste 1000 euro op de buffer rekening te krijgen? Of hadden jullie een ander bedrag als eerste doel?