Mijn crowdfunding projecten

Mijn crowdfunding projecten

17 juni 2020 11 Door Marìs

Mijn crowdfunding projecten. Ik dacht dat ik hier al eens eerder over geschreven had, maar wellicht was het alleen benoemd in een ander artikel. Daarom nu een los artikel. Alles over mijn projecten.

Mijn crowdfunding projecten

Mijn crowdfunding projecten

Mijn crowdfunding projecten. Omdat ik dacht dat ik hier al eens een apart artikel over geschreven had, heb ik er verder niks over gezegd. Maar als ik ga zoeken in mijn artikelen kan ik het niet vinden. Daarom schrijf ik nu een apart artikel over mijn crowdfunding projecten. Want daar krijg ik nog wel eens vragen over. Dan kan ik vanaf nu naar dit artikel verwijzen.

Leestip: Crowdfunding hoe staat het er nu voor?

Op dit moment (juni 2020) heb ik geïnvesteerd in 3 crowdfunding projecten. Deze lopen alle 3 via de site horeca crowdfunding punt nl. Maar dan aan elkaar vast geschreven uiteraard 😉
Er zijn natuurlijk gigantisch veel platformen waar je kunt investeren in diverse projecten op verschillende gebieden. Ik ben hier terecht gekomen omdat ik jaren geleden over dit platform las bij een collega blogger. Daarom wist ik dat het betrouwbaar was, dat vond ik belangrijk. Omdat je ook vaak hoort dat er mensen opgelicht worden en je je geld nooit meer terug ziet.

Inmiddels heb ik ook andere bloggers zien schrijven over bijvoorbeeld Lendahand punt com. Of Oneplanetcrowd punt nl. Om nog zo maar even 2 voorbeelden te noemen. Noem vooral nog meer betrouwbare platformen die ook echt terugbetalen in de reacties! Zo hebben de lezers van dit artikel gelijk een mooi overzicht van betrouwbare platformen wanneer ze willen investeren.

Mijn keuze(s)

Ik ben eigenlijk blijven hangen bij dit ene platform, omdat ik het zo prettig vind werken dat ik het elke maand netjes automatisch op mijn bankrekening gestort krijg. Dat is voor mij 2 vereiste. Ik wil niet zelf maandelijks ervoor hoeven zorgen dat het naar mijn rekening overgemaakt word, dit vind ik zonde van mijn tijd. In de toekomst wil ik nog verder gaan kijken om ook in andere projecten dan alleen horeca te investeren, maar voor nu ben ik hier tevreden mee. En investeer ik nog even lekker verder in deze branche.

Ik zit als tweede branche te denken aan hypotheken. Je kunt namelijk ook een stukje hypotheek laten crowdfunden. Dus dat vind ik ook wel interessant. Maar hier heb ik mij verder nog niet in verdiept. Wederom; mochten jullie platformen kennen/ aanbevelen, noem ze in de reacties! Laat ook meteen even erbij weten of ze automatisch uitbetalen op je bankrekening!

Ik vind het bijvoorbeeld ook niks als platformen het automatisch weer direct herinvesteren. Ik wil per maand zelf bepalen wat ik met de terugbetalingen doe.

Hoe ik een project uit kies is puur door de tekst te lezen. Het platform waarbij ik investeer doet al het voorwerk; zij kijken naar hoe kredietwaardig de bedrijven zijn die een aanvraag doen en ze kunnen dus ook gewoon afgewezen worden wanneer het platform ziet dat het bedrijf de lening niet terug kan betalen.

Waar ik verder zelf nog naar kijk is of de mensen al ervaring hebben in de horeca, of eerder een onderneming gehad hebben en wat voor een. Daarnaast natuurlijk ook naar of het plan wat ze hebben mij aanstaat. Ook zijn er genoeg die zeggen niet afhankelijk te zijn van dit bedrijf wat ze overnemen/ als ze gaan verbouwen. Wanneer zij niet afhankelijk zijn van de inkomsten van dat horecabedrijf waar ze geld voor willen lenen vind ik dat ook een pré. Dat betekend dat er minder kosten betaald hoeven te worden van de inkomsten van dat horecabedrijf. Waardoor zij dús makkelijker de lening kunnen terugbetalen.

Leestip: Mijn eerste ervaring met crowdfunding!

Waarom doe ik aan crowdfunding?

Er zijn allerlei mensen die heel panisch doen over crowdfunding omdat er een risico aan vast zit. Ik zeg altijd; het leven zit vol met risico’s. Een drukke weg moeten oversteken is ook een risico, maar dat vermijd je ook niet als je daardoor in het centrum van je woonplaats komt. Dan ga je ook niet omlopen. En als je 1x van je fiets of paard valt dan sta je ook weer op en ga je weer door. Dan is het ook niet zo dat je nooit meer gaat fietsen of paardrijden.

Er zullen vast mensen zijn die de vergelijking nergens op vinden slaan (jammer dan!! Dit is hoe ik er persoonlijk naar kijk) en mensen die daar anders over denken. Maar dit is dus hoe ik het zie en waar ik mij goed bij voel. Mislukt er een project? Jammer dan. Dan hebben ze het geld hard nodig gehad. En heeft iemand zich toch even bezig kunnen houden met zijn of haar droom en van mislukking leer je alleen maar en daar groei je door als mens. Vaker gaat het gewoon wél goed en heb je iemand geholpen om zijn of haar droom waar te maken. Hoe mooi is dat! Uiteraard wel alleen wanneer dit bij jou als persoon past. Als je hier wakker van zou liggen, dan is het heel simpel; gewoon niet investeren!

Beleggen doe ik ook. Vaak roepen mensen; je moet beleggen, dat is veel minder risico! Maar beleggen doe je voor de lange termijn dat geld laat je jaren vast staan. Crowdfunding heb je over het algemeen binnen 5 jaar weer terug. En dat is dan ook precies de reden waarom ik aan allebei doe. Ik wil én geld voor de lange termijn investeren én voor de kortere termijn.

Voor de kortere termijn help ik dan dus mensen hun droom waar te maken én ik kan dan maandelijks zelf bepalen wat ik op dat moment met het terugbetaalde geld wil doen. Dat is hoe ik het prettig vind. Het zijn nu wel gekke tijden, maar ik verlies mijn vertrouwen in deze projecten zeker niet. Want ook economisch slechtere tijden hebben horecabedrijven die het prima overleven. Niet 100% van de horeca gaat failliet. Ik kijk dus gewoon naar het positieve en heb een instelling van; ik zie het wel. Maar ik zie het wel met vertrouwen tegemoet. 😉

Leestip: Ga ik wel of niet maandelijks beleggen?

Via welke platformen heb jij geïnvesteerd? En betalen zij ook maandelijks automatisch uit op jouw bankrekening? Of is dit allemaal niks voor jou?

Mijn crowdfunding projecten