Mijn kerstcadeaus 2019

27 december 2019 7 Door Marìs

Mijn kerstcadeaus 2019. Vandaag laat ik jullie zien én vertel ik wat ik dit jaar voor kerst gekregen heb! Deden jullie ook aan cadeaus? Zo ja, wat hebben jullie gekregen?

Mijn kerstcadeaus 2019

Mijn kerstcadeaus 2019. Elk jaar doen mijn moeder en ik samen aan kerst. We geven cadeaus op aan elkaar die we graag willen hebben, al een tijd voor de kerst. En soms zit er nog een extra verrassing tussen. Dit jaar schoven we het iets naar voren. Omdat we op kerstavond al gingen gourmetten deden we daarna de cadeaus. Dan hadden we op de ochtend van eerste kerstdag nog even tijd voor onszelf. Mijn moeder wilde haar spannende boek uit lezen en ik wilde mijn mail wegwerken en kliksites even langs gaan. En wat tv programma’s terug kijken anders ga ik zwaar achter lopen. Dan is het niet meer in te halen. Want je kan maar 1 week gratis terug kijken.

Leestip: FIRE of HOT? De betekenis!

Zo gezegd zo gedaan. Op kerstavond deden we de cadeaus! Als eerste vond ik het leuk om tegelijk tijdig een cadeau open te maken. Ik had voor mijn moeder dus een kokos douche crème gekocht en omdat die zo lekker rook had ik hem ook op mijn eigen lijstje toegevoegd op het laatst. Toevallig pakten we toen preciés beiden dát cadeau uit, super grappig! Want later kreeg ik ook nog de andere geur douche gel die ik gevraagd had. Zo hoef ik voorlopig voor heel 2020 geen douchegels meer te kopen! Ik heb nu meer dan genoeg liggen om het hele jaar mee te doen.

Daarnaast kreeg ik van mijn moeder ook 2 tijdschriften. De kerstspecial van de Donald Duck én de Happinez. De Happinez hadden we het over gehad dat die leuk was om mee te nemen op vakantie, want een tijdschrift is op het strand altijd wel fijn om te lezen. Dus wilden we een paar tijdschriften meenemen. Die we dan in het hotel achter laten voor andere mensen die interesse hebben. Dat is daar een soort traditie. Wat je niet meer wilt hebben leg je op de tafel in de gang en dat nemen anderen dan weer mee.

Suzanne Vermeer

En dan gaan we over naar de boeken van Suzanne Vermeer. Mijn moeder en ik sparen deze serie boeken. Mijn moeder leest graag boeken die ze goed vind voor een tweede keer en ik vind deze boeken ook erg spannend en leuk. Dus ik spaar met haar mee, zij heeft een deel van de serie tussen haar boeken liggen en ik weer een ander deel. We schrijven dan op een lijstje welke we hebben en welke nog niet. Dan geef ik boeken op aan haar, nadat ik besloten heb welke ik voor haar koop. Dus zo kunnen er nooit dubbele boeken tussen zitten. Want ik heb het lijstje.

Mont Blanc”>Mont Blanc

Om mee te beginnen Mont Blanc”>Mont Blanc, de tekst op de achterkant is:
Laura wordt door haar vriend Tim gevraagd om in zijn bedrijf te komen werken. Maar zijn zakenpartner en boezemvriend Sander ziet dat helemaal niet zitten. Laura snapt zijn reactie niet, en ook niet waar de spanning tussen Sander en Tim ineens vandaan komt. Daarbij komt de onthulling dat Tim onvruchtbaar is, iets waarop zijn vorige relatie is stukgelopen. Als hij dit voor Laura verborgen heeft gehouden, heeft hij dan misschien over meer zaken gelogen?

Vol twijfel vertrekt Laura met Tim en Sander naar Chamonix, aan de voet van de Mont Blanc. Eenmaal daar gedragen Tim en Sander zich steeds vreemder. Een reeks angstaanjagende gebeurtenissen doet Laura steeds meer beseffen dat er iets goed fout zit…

Leestip: Budgetteren op vakantie?

Super de Luxe”>Super de Luxe

Als tweede vroeg ik ook Super de Luxe”>Super de Luxe. De tekst op de achterkant is als volgt:
De Nederlandse vlogster Emma van Zomeren raakt tijdens een vakantie aan de Franse Riviera bevriend met de steenrijke Italiaanse tweeling Alessandro en Sofia Onesti. Zij nodigen haar uit om naar Monaco te gaan, waar de Onesti’s een penthouse hebben, en Emma neemt het aanbod met beide handen aan.

De dagen daarna brengt Emma door in een ongekende luxe: diners in fantastische restaurants, party’s op de duurste jachten en elke avond naar het casino. Maar wanneer ze op een ochtend wakker wordt, blijkt het penthouse te zijn leeggehaald en is van Alessandro en Sofia geen spoor te bekennen. Dan doet Emma enkele schokkende ontdekkingen over de tweeling en wordt de zaak nog vreemder. Haar eigen leven komt zelfs op het spel te staan…

Sneeuwengelen”>Sneeuwengelen

En tot slot het boek Sneeuwengelen”>Sneeuwengelen. De omschrijving op de achterkant staat hieronder:
Ze waren met z’n zessen en kenden elkaar uit het Leidse studentenleven. Een hechte club vriendinnen die lief en leed met elkaar deelden. En die elk jaar samen op wintersport gingen. ‘De sneeuwengelen’, noemden ze zichzelf. Totdat een van hen overleed…

De dood van Daphne komt keihard aan in de groep, maar tegelijkertijd maakt het de band tussen de vrouwen nog sterker. Ze sluiten een pact en beloven dat ze er altijd voor elkaar zullen zijn. Dan slaat het noodlot toe. Een ongeluk, niemand weet precies hoe het heeft kunnen gebeuren. Maar bepaalde zaken kloppen niet. Was er opzet in het spel? Maar waarom? En wie zou er dan achter zitten? Langzaam komen er barstjes in wat de perfecte vriendinnengroep leek ze zijn.

Daarnaast gaf ik dus ook nog een paar boeken aan mijn moeder cadeau, waarvan ik er nog 2 moet lezen.

Leestip: Pay yourself first!

Krassen!

Daarnaast vraag ik als mijn nummer 1 cadeau die ik gewoon elk jaar weer opnieuw wil hebben kraskalenders. Vroeger was dit een oudejaars staatslot en die kosten 30 euro, maar de laatste jaren won ik niks meer. Dus toen bedacht ik vorig jaar voor het eerst; geef mij dan in plaats van een oudejaars staatslot maar 6x een kraskalender van 5 euro. Dan heb je ook 30 euro uitgegeven, maar win ik sowieso geld!

Dus zo gebeurde het dat ik dit jaar voor de tweede keer op rij 6 kraskalenders kreeg voor de kerst. Ik had mijn moeder ook een kraskalender gegeven, dus we konden samen krassen. Alleen kraste ik er 6 open en zij 1. Zij won 10 euro op haar kalender en ik won in totaal 30 euro. Op 3 kalenders won ik niks, op eentje won ik 5 euro, op een andere won ik 10 euro en op de derde won ik 15 euro! Dus 30 euro in totaal.

Tot slot gingen we op eerste kerstdag naar mijn oma toe en van haar kreeg ik ook nog 20 euro voor de kerst. In totaal heb ik dus 50 euro kerstgeld gekregen. Wat ik op mijn rekening ga storten, dat is voor mijn Gran Canaria 2020 vakantie.

Leestip: Zo spaar ik een buffer van 2500 euro!

Hebben jullie ook (leuke) kerstcadeaus gekregen? Ik ben weer erg blij met die van mij!