Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd

Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd

10 maart 2018 5 Door Marìs

Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd. In dit artikel ga ik het met jullie hebben over verzekeringen en dat wij Nederlanders vaak oververzekerd zijn.

Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd

Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd

Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd. Het staat vast dat wij Nederlanders ons graag tegen van alles verzekeren. Maar veel Nederlanders zijn ook oververzekerd. Zij hebben dan per ongeluk bijvoorbeeld 2x dezelfde verzekering, bij 2 verschillende maatschappijen.

Maar wat vaker voorkomt is dat we verzekerd zijn voor een waarde die we helemaal niet eens bezitten. Maar waar we wel voor betalen. En zijn we eigenlijk ook niet een beetje overdreven veel verzekerd? Want waarom willen wij ons zo graag tegen van alles en nog wat verzekeren? Uit angst om geld te moeten betalen? Wanneer we goed zouden sparen zou dit helemaal niet eens zo erg zijn.

Want we zijn allemaal geneigd om ons te verzekeren uit angst. Angst voor ‘wat als’ dit of dat gebeurt. Maar waarom zou je betalen voor je angst? Dat is toch mega zonde van je geld! Stel nou dat je dat geld wat je eigenlijk aan die verzekering zou betalen nou eens gewoon zelf weg spaart? Mocht je dat geld dan nooit nodig hebben dan heb je gewoon een leuk geld bedrag. Maar wanneer je het jarenlang aan een verzekeraar betaald en je verzekering uiteindelijk nooit nodig hebt, ben je al je geld kwijt. En dat kan flink oplopen over heel wat jaren.

Dus denk goed na voordat je een verzekering afsluit. Heb je dit wel echt nodig? Of ben je gewoon jezelf aan het verzekeren tegen je angsten? En is dat niet enorm zonde van je geld? Het leven is zoveel gemakkelijker als je gewoon vroeg begint met sparen. En al start je maar met 100 euro op je rekening, wanneer jij door blijft sparen, wordt het vanzelf meer!

Leestip: Wet van de aantrekkingskracht!

Hoe denk jij over verzekeringen? Ben jij ook tegen tig dingen verzekerd? Of heb je gewoon alleen de verplichte zorgverzekering? (en opstalverzekering wanneer je een eigen huis bezit).