Stap voor stap sparen!

Stap voor stap sparen!

17 maart 2018 5 Door Marìs

Stap voor stap sparen! In dit artikel vertel ik jullie hoe je stap voor stap kunt sparen.

Stap voor stap sparen

Stap voor stap sparen

Stap voor stap sparen. Je kunt nou eenmaal niet in 1x een groot bedrag wegzetten. Tenzij je gigantisch veel verdient, per maand genoeg over houdt en dan besluit om te gaan sparen. Maar voor de meeste mensen is dit niet het geval. Sparen is denk ik ook het lastigste voor de mensen met hele lage inkomsten.

Ook mijn inkomsten zijn alles behalve hoog. Als ik geen extra uren kan draaien op mijn werk, heb ik maar 264 euro bruto per maand. Daar gaan dan nog kosten vanaf als pensioen en dergelijke. Dus dat is praktisch niks. Maar! Je kunt natuurlijk altijd starten met sparen. Want hoeveel problemen geeft het je als je 1 euro per maand weg zet? Of 2? Wellicht kun je zelfs 2 euro per week wegleggen in je spaarpot. Als je van je boodschappengeld nou 2 euro per week kunt sparen, dan heb je aan het eind van het jaar toch al 104 euro. Dan is die eerste 100 euro al binnen!

Hoe heerlijk zijn die eerste 100 euro’s!

En wanneer je eerste 100 euro binnen is geeft dat een heerlijk gevoel! Dan kun je heel langzaam aan gaan uitkijken naar de volgende 100 euro. Maar stap 1 is beseffen dat ook kleine beetjes helpen. Waardeer die ene euro die je over houdt eens wat meer en stop hem in je spaarpot. Ga dan aan het eind van het jaar naar de bank en stort je geld op je spaarrekening. Dan is je eerste stap naar spaargeld een feit!

Ook kun je geld voor je verjaardag vragen of dingen in huis verkopen die je niet gebruikt. En wat nou als je dat geld eens niet verbrast, maar gewoon weg zet op je spaarrekening? Dan is je eerste stap ook al gezet!

Het is ook de kunst om te accepteren dat je op een gegeven moment niet nóg meer geld kunt vinden om weg te sparen. Waardeer het geld wat je wél kunt sparen en wees trots op jezelf dát je de moeite neemt om te sparen! Alle begin is moeilijk, maar niet onmogelijk, als je maar wilt!

Leestip: Nederlanders zijn (vaak) oververzekerd!

Hoe ben jij ooit begonnen met sparen? Of ben je juist niet begonnen omdat je denkt dat je niet kunt sparen of omdat je het moeilijk vind om te beginnen. Of omdat je denkt dat het geen zin heeft om steeds maar heel weinig weg te zetten? Laat het weten in de reacties!